Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoluția nu a fost finalizată acum 35 de ani. Doar cei curajoși vor duce România pe cele mai înalte culmi
Strategica
Data actualizării:
Data publicării:
E.S. Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România (2019-2021), semnează de la Mar a Lago un editorial înainte de alegerile prezidențiale din România.
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania

Fostul șef al misiunii diplomatice americane în țara noastră a publicat textul opinie în publicația americană News Max iar DefenseRomania preia integral materialul:

----

La momentul redactării acestui articol, alegerile din România se apropie cu repeziciune.

Aceste alegeri pot fi cele mai importante alegeri prezidențiale și parlamentare de la Revoluția care a avut loc acum 35 de ani.

Rezultatele vor avea consecințe semnificative pentru toți românii și copiii lor pentru anii următori.

Scriu asta nu doar ca fost ambasador al Statelor Unite în România, ci ca un emigrat care, împreună cu familia sa, a scăpat de ororile comunismului românesc, la vârsta de nouă ani.

Am auzit o viață întreagă de promisiuni false, am văzut planuri și scheme fără temei care i-au ținut pe comuniști, socialiști și pe alții la putere îmbogățindu-se continuu în detrimentul fiecărui român.

S-au făcut progrese de la Revoluția care a răsturnat comunismul acum 35 de ani, dar Revoluția nu a fost finalizată.

Vestigiile comunismului și socialismului continuă.

Doar aproximativ 25% din economia românească este privată - entitățile guvernamentale dețin aproximativ 1400 de companii care pierd sute de milioane, dacă nu miliarde, de euro anual, blochează intrarea pe piață a concurenților cu capital privat, nu plătesc impozite și sunt un depozit pentru cei conectați politic și prietenii lor.

România nu ar avea un decalaj bugetar sau o datorie națională imensă dacă nu ar fi aceste companii de stat finanțate anual din banii contribuabililor.

Românii și-au pierdut încrederea în majoritatea instituțiilor statului.

De ce?

Pentru că ele sunt pline de personal al serviciilor de informații, de simpatizanți ruși și chinezi și alți adulatori politici corupți.

Mai mult decât atât, majoritatea românilor nu au încredere în sistemul juridic, deoarece traficul de influență este rampant și „dreptatea” pare făcută la comandă.

Îi îndemn pe toți românii să aibă curajul să-i susțină pe cei care favorizează democrația și meritocrația occidentală, piețele libere și creșterea economică; nu drepturi guvernamentale pentru cei care au legături politice.

Numai românii curajoși pot face din România țara minunată și mare care ar putea fi.

Revoluția de acum 35 de ani nu s-a încheiat.

Socialismul și amestecul extern din partea țărilor autoritare și comuniste precum Rusia și China au împiedicat România să-și atingă adevăratul potențial.

Deși România este una dintre cele mai bogate țări ale Europei în ceea ce privește resursele naturale și oamenii calificați și educați, are unul dintre cele mai scăzute standarde de viață din Europa, inflație în creștere, datorie națională în continuă creștere și deficite bugetare anuale.

Cel mai important, și destul de trist, românii și-au pierdut speranța!

De la începutul anilor 2000, populația României a scăzut de la aproximativ 23 de milioane de oameni la aproximativ 17 milioane de oameni în prezent.

Românii au emigrat pentru a găsi oportunități mai bune pentru ei și copiii lor. Din restul de 17 milioane de români, doar aproximativ patru milioane și jumătate până la cinci milioane lucrează în sectorul privat.

Un număr aproximativ egal lucrează pentru agenții de stat, municipale și alte agenții guvernamentale și pentru cele aproximativ 1.400 de companii deținute de stat și municipalități.

Populația rămasă este fie prea tânără, fie prea bătrână, fie nu lucrează din alte motive.

Cu excepții minore, care pot fi numărate pe degetele mâinilor, aceste entități aflate în proprietatea guvernului sunt prost administrate, pierd sute de milioane, dacă nu miliarde de euro în fiecare an și sunt controlate de cei conectați politic, de membrii de familie și prietenii lor.

Contribuabilii României suportă costul acestor practici comuniste eșuate. România are nevoie de o adevărată piață liberă, întreprindere privată și sistem economic capitalist pentru a prospera și pentru a-și atinge adevăratul potențial economic.

Patru milioane și jumătate de oameni nu pot suporta povara sprijinirii unei țări de 17 milioane de oameni.

România nu are niciun plan economic pentru a-și remedia problemele și deficitele bugetare actuale.

Taxele mai mari și plafonarea prețurilor nu vor produce beneficiile scontate, ci doar vor accelera spirala spre eșec economic.

Aceste practici au eșuat în fiecare țară din lume în care au implementate.

România are nevoie de taxe mai mici și mai puține reglementări care restricționează creșterea mediului de afaceri. România trebuie să fie un loc primitor pentru investiții și dezvoltarea afacerilor.

România are nevoie de legi și reglementări comerciale logice, de bun simț și transparente, precum și de un sistem juridic independent în care investitorii să aibă încredere.

Corupția și traficul de influență trebuie să înceteze!

Există mulți candidați care luptă pentru postul de următor președinte al României, care acoperă lățimea de bandă politică de la stânga la dreapta, făcând promisiuni sălbatice, nerealiste, în speranța de a câștiga voturi.

România are nevoie de un lider care să susțină viziunea președintelui ales Trump despre o nouă „epocă de aur” pentru Statele Unite și lumea liberă.

România și Statele Unite trebuie să avanseze împreună fără interferența Rusiei și Chinei.

Am auzit doar un singur candidat articulând un plan de redresare viabil pentru România, serios și credibil — Nicolae Ciuca.

El a cerut în mod explicit o bună guvernare, taxe mai mici și mai puține reglementări comerciale.

El a identificat, de asemenea, modelul de succes economic sud-coreean postbelic drept paradigmă pentru dezvoltarea economică a României.

În plus, Ciucă a promis că va menține impozitul unic pe venit al României, precum și va promova componenta de pensii private a sistemului de pensii.

Ciucă, la fel ca președintele Trump, recunoaște că sectorul privat este cel care generează bogăție și prosperitate.

Ciucă recunoaște că persoanele și companiile sunt mai potrivite pentru a decide cum să-și investească banii decât este guvernul. Dimensiunea și sfera de aplicare a guvernului trebuie reduse.

Dacă ancorele guvernamentale care trag în jos economia românească vor fi îndepărtate și întreprinderile private vor avea posibilitatea de a concura, economia românească va deveni una dintre cele mai robuste din Europa.

În consecință, nivelul de trai al României va crește.

Românii merită să trăiască mai bine.

Ei trebuie să fie beneficiarii bogățiilor națiunii lor, nu guvernul, nu elitele politice și serviciile de securitate.

Acesta este momentul ca România să se îmbarce împreună cu Statele Unite și președintele ales Donald J. Trump, în noua „epocă de aur” a succesului economic și a prosperității.

Este timpul ca România să respingă socialismul, influența malignă chineză și rusă și să îmbrățișeze prosperitatea rezultată dintr-o economie de piață privată plină și liberă.

Președintele Javier Milei, al Argentinei, a înlocuit un guvern socialist și politicile și reglementările sale restrictive și greșite.

1. Adrian Zuc... (zuckerman-presedintele-javier-milei_65257600.jpg)

Foto: Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România și Președintele Argentinei Javier Milei

Rezultatele sunt o economie argentiniană în redresare, în mai puțin de un an.

În mod similar, Georgia Meloni a readus speranța și prosperitatea poporului Italiei, la foarte scurt timp după preluarea mandatului.

România are nevoie de un lider care să poată face parte din noua economie globală, împreună cu Statele Unite, Argentina, Italia și alte țări care își abandonează politicile economice socialiste pentru a căuta prosperitate și dezvoltare.

Aceasta este oportunitatea României de a face un pas și de a deveni parte dintr-o poveste de succes globală.

Îi îndemn pe toți românii să termine Revoluția începută acum 35 de ani.

O perioadă în care acești curajoși cetățeni și-au dat viața pentru libertate și pentru a căuta prosperitate, securitate și libertate pentru țara lor.

Oamenii ar trebui să respingă promisiunile fără temei și goale ale extremiștilor și politicile eșuate ale socialiștilor.

Ei ar trebui să urmărească o națiune sigură, prosperă, decentă și mare.

Se poate face!


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

”Scutul estic” chiar se întâmplă: Polonia începe lucrările la cele mai mari fortificații din Europa ultimelor decenii
China alocă zeci de miliarde de dolari pentru infrastructura militară a insulei Hainan, cel mai important avanpost din Marea Chinei de Sud
Rusia și Iran, foarte aproape de o alianță strategică. Lavrov a confirmat că acordul e aproape gata
Photo source: DERWESTEN.DE
EXCLUSIV
Cum ne lovește unda de șoc a bătăliei Kamala vs. Trump. „Capitularea Ucrainei aduce Rusia la granița României” | Iulia Joja, la Obiectiv EuroAtlantic
Cum afectează sprijinul Israelului stocul de rachete al SUA: Rachetele interceptoare au devenit tot mai importante în timpul crizei actuale din Orientul Mijlociu
Congresmanii americani îi cer lui Biden să permită unei țări NATO să doboare rachete în spațiul aerian al Ucrainei
Cine clipește primul. Rusia promovează intens oboseala Occidentului, dar își ascunde costurile interne generate de războiul din Ucraina. Analiza FP
Un pilot ucrainean reprezentând aviația militară a Ucrainei. Photo: Open sources social media @InUkraine @Facebook
EXCLUSIV
Ce se va întâmpla cu Ucraina după foarte probabila revenire a lui Trump? Elliot Gerson: Presiunea pentru concesii va fi uriașă, dar nu stă totul în pixul lui Trump
Posibila apariție a dronei israeliene RA-01 deasupra Libanului după o scurgere de informații (Foto/Video)
Trupele nord-coreene - influență asupra cursului războiului din Ucraina. Generalul american Pat Ryder: Intenţia Rusiei de a folosi acești soldați în luptă ne îngrijorează
Fostul CEO al Google îndeamnă SUA să cumpere drone în loc de tancuri „inutile”, menționând complexitatea câmpului de luptă din Ucraina
Rușii au simulat o lovitură de răspuns la un atac nuclear (Video): Toate cele trei componente ale Forțelor Nucleare Strategice au lansat rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră
Oboseala Occidentului față de războiul din Ucraina este în creștere: Cererea pentru rachete Tomahawk îi irită pe americani și consideră ca fiind o abordare nerealistă
Tomahawk, în vizorul Ucrainei: De ce livrarea rachetelor SUA cu rază lungă este un obiectiv nerealist
Implicarea forțelor nord-coreene în războiul din Ucraina determină SUA să-şi schimbe abordarea faţă de Rusia? Ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor americane nu este exclusă
Prezența nord-coreenilor în Ucraina, punct de cotitură în război. Occidentul ar putea apăra spațiul aerian al Ucrainei de pe teritoriul României și Poloniei
Trump pregătește un plan de pace pentru Ucraina: Un uriaș conflict înghețat, cu Europa în rol de garant
Australia și Japonia, în prima linie a strategiei SUA anti-China. Picătura care a umplut paharul: Vânzarea rachetelor SM-6 și SM-2 către Australia
Turcia, înapoi la programul de avioane de luptă F-35 cu condiţia cedării sistemelor S-400 către SUA. Ruşii insistă că nu se poate
Statele occidentale trebui să-şi schimbe abordarea faţă de războiul din Ucraina: Înfrângerea bate la uşă dacă ucrainenii nu primesc susţinerea pe care o merită
Generațiile următoare ar putea vedea o Africă dominată de ideologia comunistă chineză: China recunoaște că dezvoltarea sa se bazează în mod semnificativ pe exporturile africane
Ucraina poate schimba cursul războiului fără permisiunea Occidentului: Atacarea țintelor aflate pe teritoriul Rusiei, strict cu utilizarea propriilor drone
Putin face o declarație în care indică faptul că „oboseala Occidentului cu războiul din Ucraina” încurajează Rusia să își continue agresiunea
Ce se întâmplă mai departe după atacul Israelului asupra Iranului? Biden l-a „încurajat” anterior pe Netanyahu să „conceapă” un atac de retorsiune
Țările baltice pariază mult pe planurile de apărare regională ale NATO: Angajament față de Lituania în cadrul unui acord privind rotația sistemelor de apărare aeriană
Rusia se apropie de orașul strategic ucrainean Pokrovsk. Armata ucraineană: Pregătirea pentru apărare a intrat în linie dreaptă
Joaca de-a războiul cu soldaţi nord-coreeni pe frontul din Ucraina a deranjat China: Beijingul încearcă să evite repetarea primilor ani ai Războiului Rece
Armata și agențiile de informații ale SUA au primit ordin să adopte inteligența artificială: Trebuie să devansăm pe toată lumea cât de repede posibil
Ziua Armatei | Ciolacu: România nu va fi atrasă în niciun război. Actuala situaţie ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei
EXCLUSIV
Numai o „reînarmare rapidă și amplă” a NATO poate opri Rusia: Vestul a ignorat mesajul est europenilor, inclusiv pe al României, încă din 2009

Ştiri Recomandate

Zelenski: Dacă SUA reduc ajutorul pentru Ucraina, „cred că vom pierde”, dar oricum, vom rămâne și ne vom lupta
Încurajarea unui posibil acord de pace între Kiev şi Moscova s-ar putea face prin trimiterea de trupe occidentale în Ucraina - o propunere înaintată de Estonia
Statele Unite nu văd niciun motiv pentru a-și ajusta postura nucleară: Este aceeași retorică iresponsabilă. Nu există niciun indiciu că Rusia se pregătește să utilizeze arme nucleare în Ucraina
Avertizare privind un posibil atac aerian major al rușilor asupra capitalei Ucrainei: Americanii suspendă activitatea Ambasadei de la Kiev
Revoluția nu a fost finalizată acum 35 de ani. Doar cei curajoși vor duce România pe cele mai înalte culmi
Mai multe rachete Patriot pentru statele europene: Germania a lansat o investiție strategică care vizează îmbunătățirea capacităților de producție pentru sisteme-cheie de apărare
Experți ucraineni susțin că atacurile asupra porturilor și navelor rusești din zona Mării Negre au scăzut din cauza eficienței reduse a acestora. “De vină” ar fi complexele antiaeriene Pantsir
UE aprobă achiziția comună de rachete de apărare aeriană IRIS-T SLM pentru a contracara amenințările rusești
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.
EXCLUSIV
1000 de zile de rezistență eroică și luptă pentru libertate în Ucraina
AH-64E Apache, photo: U.S. Army
EXCLUSIV
Azi Polonia cumpără Apache, dar România a ratat șansa să producă elicoptere de atac încă de acum 20 de ani. Americanii ne-au pus o singură condiție
Only the Brave Will Bring Romania to Greatness
Aviz României: Cel mai mare proces de reorganizare din istoria Armatei Greciei pentru „războiul viitorului”. Atena nu mai așteaptă și intră în era dronelor
Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei până la 100.000 de militari
Două cabluri subacvatice din Marea Baltică au fost tăiate. ”E un act de sabotaj”, spune ministrul german al apărării
Amiral Kuznețov are o „soră de suferință”. Aproape epavă, singurului portavion al Rusiei îi va fi greu să bată recordul crucișătorul nuclear Amiral Nakhimov
Rusia, cu arme și bagaje în tabăra Hezbollah: Israelienii au găsit în sudul Libanului rachete rusești antitanc Kornet, produse după 2020
Statele europene din Alianță trebuie să-și dubleze investițiile militare pentru a fi pregătite de o confruntare cu Rusia
Forțele Ucrainene au lovit cu ATACMS în adâncimea teritoriului Rusiei. În aceeași zi, Putin a aprobat noua doctrină nucleară a Rusiei
Va schimba utilizarea ATACMS cursul războiului din Ucraina? O decizie bună, dar prea târzie: Ruşii şi-au luat deja unele măsuri de protecţie
Pentagonul anunță un pact de testare hipersonică cu Marea Britanie și Australia: Acordul se încadrează în cel de-al doilea pilon al pactului trilateral de apărare AUKUS
Bulgaria a comandat avioane F-16V Block 70 în urmă cu 5 ani, dar nici infrastructura, nici piloții nu sunt încă pregătiți
Imagine a eroismului armatei ucrainene: O fostă educatoare a reuşit să doboare singură o rachetă de croazieră rusească Kh-101, utilizând un sistem MANPADS Igla
Alegerile blochează România. Inclusiv discuțiile și negocierile pentru programe de modernizare a Armatei au fost puse la „și altele” de clasa politică
O nouă dronă rusească recuperată de ucraineni dezvăluie tactica Rusiei: Drone momeală de 1.000 de dolari, interceptate de rachete foarte scumpe
,,Moment decisiv'' sau ,,escaladare fără precedent''. Politicienii din Europa au opinii diferite cu privire la posibila efectuare de atacuri cu ATACMS în interiorul Rusiei
Rușii se pregătesec să mai arunce o corvetă din clasa Tucha cu rachete Kalibr în Marea Neagră. Prima a fost scufundată de ucraineni cu ATACMS, a doua lovită
Putin lovește Odesa: 10 morți și 40 de răniți, în urma unui atac cu racheta balistica Iskander-M
India intră în clubul hipersonic. Test reușit cu o rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune
Rusia amenință cu arme pe care nu le-a folosit încă dacă Ucraina o atacă cu ATACMS. Ce ar putea lovi? Clădiri guvernamentale sau podurile peste Nipru
Trump ar putea alege un consilier născut în Rusia pentru a conduce negocierile dintre Kiev și Moscova
De ce Zumwalt se oprește la trei în SUA. Cifrele celei mai scumpe și moderne clase de distrugătoare construite vreodată sunt amețitoare
România a anunțat oficial că semnează achiziția de F-35 săptămâna asta. Premierul României promite investiții majore în modernizarea Armatei
pixel