Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoluția nu a fost finalizată acum 35 de ani. Doar cei curajoși vor duce România pe cele mai înalte culmi
Strategica
Data actualizării:
Data publicării:
E.S. Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România (2019-2021), semnează de la Mar a Lago un editorial înainte de alegerile prezidențiale din România.
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania

Fostul șef al misiunii diplomatice americane în țara noastră a publicat textul opinie în publicația americană News Max iar DefenseRomania preia integral materialul:

----

La momentul redactării acestui articol, alegerile din România se apropie cu repeziciune.

Aceste alegeri pot fi cele mai importante alegeri prezidențiale și parlamentare de la Revoluția care a avut loc acum 35 de ani.

Rezultatele vor avea consecințe semnificative pentru toți românii și copiii lor pentru anii următori.

Scriu asta nu doar ca fost ambasador al Statelor Unite în România, ci ca un emigrat care, împreună cu familia sa, a scăpat de ororile comunismului românesc, la vârsta de nouă ani.

Am auzit o viață întreagă de promisiuni false, am văzut planuri și scheme fără temei care i-au ținut pe comuniști, socialiști și pe alții la putere îmbogățindu-se continuu în detrimentul fiecărui român.

S-au făcut progrese de la Revoluția care a răsturnat comunismul acum 35 de ani, dar Revoluția nu a fost finalizată.

Vestigiile comunismului și socialismului continuă.

Doar aproximativ 25% din economia românească este privată - entitățile guvernamentale dețin aproximativ 1400 de companii care pierd sute de milioane, dacă nu miliarde, de euro anual, blochează intrarea pe piață a concurenților cu capital privat, nu plătesc impozite și sunt un depozit pentru cei conectați politic și prietenii lor.

România nu ar avea un decalaj bugetar sau o datorie națională imensă dacă nu ar fi aceste companii de stat finanțate anual din banii contribuabililor.

Românii și-au pierdut încrederea în majoritatea instituțiilor statului.

De ce?

Pentru că ele sunt pline de personal al serviciilor de informații, de simpatizanți ruși și chinezi și alți adulatori politici corupți.

Mai mult decât atât, majoritatea românilor nu au încredere în sistemul juridic, deoarece traficul de influență este rampant și „dreptatea” pare făcută la comandă.

Îi îndemn pe toți românii să aibă curajul să-i susțină pe cei care favorizează democrația și meritocrația occidentală, piețele libere și creșterea economică; nu drepturi guvernamentale pentru cei care au legături politice.

Numai românii curajoși pot face din România țara minunată și mare care ar putea fi.

Revoluția de acum 35 de ani nu s-a încheiat.

Socialismul și amestecul extern din partea țărilor autoritare și comuniste precum Rusia și China au împiedicat România să-și atingă adevăratul potențial.

Deși România este una dintre cele mai bogate țări ale Europei în ceea ce privește resursele naturale și oamenii calificați și educați, are unul dintre cele mai scăzute standarde de viață din Europa, inflație în creștere, datorie națională în continuă creștere și deficite bugetare anuale.

Cel mai important, și destul de trist, românii și-au pierdut speranța!

De la începutul anilor 2000, populația României a scăzut de la aproximativ 23 de milioane de oameni la aproximativ 17 milioane de oameni în prezent.

Românii au emigrat pentru a găsi oportunități mai bune pentru ei și copiii lor. Din restul de 17 milioane de români, doar aproximativ patru milioane și jumătate până la cinci milioane lucrează în sectorul privat.

Un număr aproximativ egal lucrează pentru agenții de stat, municipale și alte agenții guvernamentale și pentru cele aproximativ 1.400 de companii deținute de stat și municipalități.

Populația rămasă este fie prea tânără, fie prea bătrână, fie nu lucrează din alte motive.

Cu excepții minore, care pot fi numărate pe degetele mâinilor, aceste entități aflate în proprietatea guvernului sunt prost administrate, pierd sute de milioane, dacă nu miliarde de euro în fiecare an și sunt controlate de cei conectați politic, de membrii de familie și prietenii lor.

Contribuabilii României suportă costul acestor practici comuniste eșuate. România are nevoie de o adevărată piață liberă, întreprindere privată și sistem economic capitalist pentru a prospera și pentru a-și atinge adevăratul potențial economic.

Patru milioane și jumătate de oameni nu pot suporta povara sprijinirii unei țări de 17 milioane de oameni.

România nu are niciun plan economic pentru a-și remedia problemele și deficitele bugetare actuale.

Taxele mai mari și plafonarea prețurilor nu vor produce beneficiile scontate, ci doar vor accelera spirala spre eșec economic.

Aceste practici au eșuat în fiecare țară din lume în care au implementate.

România are nevoie de taxe mai mici și mai puține reglementări care restricționează creșterea mediului de afaceri. România trebuie să fie un loc primitor pentru investiții și dezvoltarea afacerilor.

România are nevoie de legi și reglementări comerciale logice, de bun simț și transparente, precum și de un sistem juridic independent în care investitorii să aibă încredere.

Corupția și traficul de influență trebuie să înceteze!

Există mulți candidați care luptă pentru postul de următor președinte al României, care acoperă lățimea de bandă politică de la stânga la dreapta, făcând promisiuni sălbatice, nerealiste, în speranța de a câștiga voturi.

România are nevoie de un lider care să susțină viziunea președintelui ales Trump despre o nouă „epocă de aur” pentru Statele Unite și lumea liberă.

România și Statele Unite trebuie să avanseze împreună fără interferența Rusiei și Chinei.

Am auzit doar un singur candidat articulând un plan de redresare viabil pentru România, serios și credibil — Nicolae Ciuca.

El a cerut în mod explicit o bună guvernare, taxe mai mici și mai puține reglementări comerciale.

El a identificat, de asemenea, modelul de succes economic sud-coreean postbelic drept paradigmă pentru dezvoltarea economică a României.

În plus, Ciucă a promis că va menține impozitul unic pe venit al României, precum și va promova componenta de pensii private a sistemului de pensii.

Ciucă, la fel ca președintele Trump, recunoaște că sectorul privat este cel care generează bogăție și prosperitate.

Ciucă recunoaște că persoanele și companiile sunt mai potrivite pentru a decide cum să-și investească banii decât este guvernul. Dimensiunea și sfera de aplicare a guvernului trebuie reduse.

Dacă ancorele guvernamentale care trag în jos economia românească vor fi îndepărtate și întreprinderile private vor avea posibilitatea de a concura, economia românească va deveni una dintre cele mai robuste din Europa.

În consecință, nivelul de trai al României va crește.

Românii merită să trăiască mai bine.

Ei trebuie să fie beneficiarii bogățiilor națiunii lor, nu guvernul, nu elitele politice și serviciile de securitate.

Acesta este momentul ca România să se îmbarce împreună cu Statele Unite și președintele ales Donald J. Trump, în noua „epocă de aur” a succesului economic și a prosperității.

Este timpul ca România să respingă socialismul, influența malignă chineză și rusă și să îmbrățișeze prosperitatea rezultată dintr-o economie de piață privată plină și liberă.

Președintele Javier Milei, al Argentinei, a înlocuit un guvern socialist și politicile și reglementările sale restrictive și greșite.

1. Adrian Zuc... (zuckerman-presedintele-javier-milei_65257600.jpg)

Foto: Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România și Președintele Argentinei Javier Milei

Rezultatele sunt o economie argentiniană în redresare, în mai puțin de un an.

În mod similar, Georgia Meloni a readus speranța și prosperitatea poporului Italiei, la foarte scurt timp după preluarea mandatului.

România are nevoie de un lider care să poată face parte din noua economie globală, împreună cu Statele Unite, Argentina, Italia și alte țări care își abandonează politicile economice socialiste pentru a căuta prosperitate și dezvoltare.

Aceasta este oportunitatea României de a face un pas și de a deveni parte dintr-o poveste de succes globală.

Îi îndemn pe toți românii să termine Revoluția începută acum 35 de ani.

O perioadă în care acești curajoși cetățeni și-au dat viața pentru libertate și pentru a căuta prosperitate, securitate și libertate pentru țara lor.

Oamenii ar trebui să respingă promisiunile fără temei și goale ale extremiștilor și politicile eșuate ale socialiștilor.

Ei ar trebui să urmărească o națiune sigură, prosperă, decentă și mare.

Se poate face!


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Ar fi suficiente cele 49 de avioane F-16 în caz de război? Și cum a sacrificat România alte obiective: „Un număr mare de F-16 nu asigură succesul”
Armata ocupantului rus acționând în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
EXCLUSIV
Fota: Dacă rușii vor face o porcărie vor declanșa războiul în următorii 2 ani. Urmează o perioadă critică pentru România și Europa
Trump se abține să critice China pentru ajutorul acordat Rusiei în război. Strategia SUA în relația cu „dragonul” nu are Ucraina ca obiectiv principal
Membri ai forțelor armate germane transportă un sistem de arme Taurus în timpul Expoziției Aerospațiale Internaționale (ILA) din Schoenefeld pe 30 mai 2016. Sursa foto: TOBIAS SCHWARZ via Getty Images.
EXCLUSIV
Europa, vulnerabilă fără umbrela de securitate a SUA: Noi, europenii, nu avem suficiente sisteme de rachete pentru a descuraja singuri Rusia
Atac masiv asupra aeroportului din Briansk, Rusia (Foto/Video): Rezultatul, explozii puternice și distrugerea aviației de transport militar
Vești bune de peste Atlantic - Merz mulțumit de rezultatele întâlnirii cu Trump
Expertul în studii de securitate Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională și secretar de stat în MAE
EXCLUSIV
Nu mai e timp de pierdut: Marea Neagră și obiectivele României cu războiul readus de Rusia la ușa noastră | Iulian Fota, la Obiectiv EuroAtlantic
Screenshot video SBU
EXCLUSIV
Aviația strategică a Rusiei arată ca o șandrama (Foto/Video): Bombardierele rusești sunt protejate în cel mai rudimentar mod, cu anvelope și panouri din sârmă
Noul comandant al Forțelor ucrainene de Sisteme fără Pilot anunță schimbări radicale
Adevărul din spatele cortinei de fum: Imaginile din satelit demască strategia Rusiei de a ascunde pierderile de avioane Tu-95 și Tu-22M3, după operațiunea "Pânza de Păianjen" (Foto)
Cum se pregătește China pentru operațiuni de luptă la scară largă: O analiză detaliată a strategiei militare a Beijingului
Belgia intenționează să își mărească flota de avioane de vânătoare F-35A cu peste 50%
Războiul readus pe continent de Rusia deschide a doua umbrelă nucleară: După Franța, un alt stat vrea să contribuie la descurajarea nucleară
Adevăruri incomode: fostul secretar de stat Pompeo - SUA nu au făcut suficient pentru a opri războiul în 2014
Marea vulnerabilitatea a celei mai puternice armate din lume: Armata SUA, prea „ușoară” pentru a câștiga. Rețeta declinului ar fi focalizarea exclusivă pe Pacific
Frica de Rusia ajunge până în Marea Britanie: Guvernul anunță 12 submarine nucleare noi și investiții de 20 miliarde de dolari în focoase nucleare
Marea Britanie va anunța noua strategie de apărare. Prima mutare: 6 fabrici de armament și achizița a 7.000 de rachete cu rază lungă
Teheranul își mărește stocul de uraniu. Agenția pentru Energie Atomică: Iranul nu oferă răspunsuri credibile din punct de vedere tehnic
Joc de război: NATO ar câștiga posibilul conflict cu Rusia, iar frontul decisiv ar fi cerul Europei de Est 
Șeful diplomației turce afirmă că războiul din Ucraina ar putea fi încheiat până la sfârșitul anului: “Atât Rusia, cât și Ucraina își doresc încetarea focului”  
De ce e mai bine să descurajezi Rusia înainte să atace: Ucraina cheltuie în patru luni bugetul de anul trecut al României pentru apărare
Războiul hibrid al Beijingului: Cum încearcă China să paralizeze Taiwanul prin atacuri asupra infrastructurii critice?
De la 2% la 3,5% (sau 5%): Dincolo de politică, cât de mult este Europa pregătită să plătească pentru NATO?
UE publică Strategia pentru Securitate la Marea Neagră. Obiective majore: Dezvoltarea coridoarelor de mobilitate militară și protecția platformelor energetice precum Neptun Deep
Planeta în trei culori: Visul lui Trump despre o lume împărțită cu Rusia și China
Europa intensifică ajutorul militar acordat Ucrainei, în timp ce Rusia respinge încetarea focului și se pregătește pentru ,,ofensiva de vară''
“Pentru reducerea tensiunilor din regiune”: Belarus a anunțat mutarea locurilor de desfășurare a exercițiului “Vest-2025” de la granițele occidentale în interiorul țării
Primul contact la vârful Washingtonului: Președintele Nicușor Dan, convorbire telefonică cu Donald Trump
Pacea, tot mai departe: Rusia îşi intensifică presiunea militară asupra Ucrainei, atacurile cu dronele fiind tot mai puternice
Oficiali militari taiwanezi: China este capabilă de a transforma exercițiile militare într-o invazie

Ştiri Recomandate

Avioanele F-35 ale NATO vor proteja ajutorul militar destinat Ucrainei: „În acest fel, ținem literalmente la distanță amenințarea rusă”
Goana Poloniei după obuze de 155mm: Varșovia pompează peste o jumătate de miliard de euro pentru a deveni o ,,fortăreață a producţiei de muniții''
Marea Britanie oprește producția avionului Eurofighter Typhoon din cauza lipsei comenzilor, punând la îndoială angajamentul sau faţă de apărarea europeană
Încă o moarte suspectă în Rusia: Ministrul transporturilor s-a sinucis la scurt timp după ce a fost demis din funcție. Anterior, acesta a fost guvernator al regiunii Kursk
Noua eră a artileriei americane (Foto/Video): Pentagonul mizează pe racheta de precizie PrSM pentru a reconfigura sistemele HIMARS
Războiul ,,hibrid al avioanelor'', purtat pe frontul comerţului cu armament: Franța acuză China de sabotarea reputației avionului Rafale
Obuziere K9 și următorul pas: Tancuri K2 Panther? „România are nu doar avantajul similitudinilor geografice zdrobitoare, a producției locale ci și a timpului de livrare”
"Operațiunea specială" de 3 zile obligă Moscova să ascundă realitatea: Oficiul rus de statistică a încetat să mai publice numărul deceselor
Rusia va putea lansa în curând 1.000 de rachete și drone, dar cea mai importantă îmbunătățire urmează să vină din toamnă
Israelul a atacat ținte Houthi, inclusiv nava capturată Galaxy Leader, folosită de gruparea yemenită pentru supraveghere maritimă
Primele evaluări oficiale după ce bombardierele B-2 Spirit americane au lovit Iranul: Cu cât timp a fost dat înapoi programul nuclear iranian
Ursula von der Leyen și Donald Trump au avut un „schimb bun de opinii” pe subiectul controversat al taxelor vamale
Apărare raționalizată: Când se preconizează că Ucraina va rămâne fără rachete Patriot și HIMARS, cu consecințe catastrofale
Moțiune de cenzură pentru demiterea Ursulei von der Leyen cu șanse infime de a trece. Moțiunea, inițiată de un eurodeputat român
Rușii avansează la nord-est de Pokrovsk. Planul pare să fie ocolirea fortărețelor ucrainene
Liderii BRICS cer Israelului o "retragere completă" din Gaza. Trump amenință cu o taxă suplimentară pentru statele alinate cu BRICS
Elveția, bastionul neutralității militare, se adăpostește sub scutul aerian al Europei: Acord cheie cu Germania pentru achiziția sistemului IRIS-T SLM
Apărarea antiaeriană ucraineană este suprasolicitată de atacurile Rusiei (FOTO/VIDEO): Sistemul „Frankenstein” trimis de Marea Britanie devine rivalul dronelor rusești
Mașina de război a Rusiei începe să scârțâie: Iluzia unei fortărețe economice imune la sancțiuni pare că se destramă
Test revoluționar efectuat de Forțele Aeriene ale SUA, piloţii americani controlează mai multe drone XQ-58 cu avioane F-16C și F-15E
Triplare a numărului de copii uciși și răniți în Ucraina în ultimele trei luni – UNICEF
Dacă China decide să invadeze Taiwanul, probabil că va activa Rusia ca pe un pion de sacrificiu pentru a ataca teritoriul NATO
Tactici moderne sau metode ale trecutului? Armata rusă vrea să cumpere 200.000 de motociclete și 60.000 de ATV-uri din China pentru frontul din Ucraina
Trebuie oferite Ucrainei capabilități pentru a distruge fabricile rusești de drone - ministrul de externe al Letoniei
Fotografie ilustrativă: Donald Trump / flickr, Official White House Photo by Tia Dufour
EXCLUSIV
Este timpul ca Donald Trump să pună piciorul în prag în problema chestiunii rusești
Compania Lockheed Martin transformă eșecul în strategie cu planuri ambițioase de modernizare avioanelor F-35
Să nu fim luaţi prin surprindere! Statele europene membre NATO se pregătesc pentru un scenariu care nu mai pare imposibil: Reducerea prezenţei militare americane în Europa
100 de bombardiere B-21 nu ar fi de ajuns pentru Statele Unite: Presiuni tot mai mari asupra Pentagonului pentru a dubla miza în fața Chinei
Fostul comandant al trupelor SUA în Europa: Rusia este deja în război cu noi și vizează statele baltice. Următorul test: exercițiul militar Zapad 2025
Ce înseamnă iniţiativa germană ,,Punctul de Cotitură Istoric'': Proiect ambiţios pentru achiziționarea a 1.000 de tancuri Leopard 2
Experiment curajos la Kiev: zeci de drone Shaheed interceptate de UAV-uri ucrainene
pixel