Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoluția nu a fost finalizată acum 35 de ani. Doar cei curajoși vor duce România pe cele mai înalte culmi
Strategica
Data actualizării:
Data publicării:
E.S. Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România (2019-2021), semnează de la Mar a Lago un editorial înainte de alegerile prezidențiale din România.
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania

Fostul șef al misiunii diplomatice americane în țara noastră a publicat textul opinie în publicația americană News Max iar DefenseRomania preia integral materialul:

----

La momentul redactării acestui articol, alegerile din România se apropie cu repeziciune.

Aceste alegeri pot fi cele mai importante alegeri prezidențiale și parlamentare de la Revoluția care a avut loc acum 35 de ani.

Rezultatele vor avea consecințe semnificative pentru toți românii și copiii lor pentru anii următori.

Scriu asta nu doar ca fost ambasador al Statelor Unite în România, ci ca un emigrat care, împreună cu familia sa, a scăpat de ororile comunismului românesc, la vârsta de nouă ani.

Am auzit o viață întreagă de promisiuni false, am văzut planuri și scheme fără temei care i-au ținut pe comuniști, socialiști și pe alții la putere îmbogățindu-se continuu în detrimentul fiecărui român.

S-au făcut progrese de la Revoluția care a răsturnat comunismul acum 35 de ani, dar Revoluția nu a fost finalizată.

Vestigiile comunismului și socialismului continuă.

Doar aproximativ 25% din economia românească este privată - entitățile guvernamentale dețin aproximativ 1400 de companii care pierd sute de milioane, dacă nu miliarde, de euro anual, blochează intrarea pe piață a concurenților cu capital privat, nu plătesc impozite și sunt un depozit pentru cei conectați politic și prietenii lor.

România nu ar avea un decalaj bugetar sau o datorie națională imensă dacă nu ar fi aceste companii de stat finanțate anual din banii contribuabililor.

Românii și-au pierdut încrederea în majoritatea instituțiilor statului.

De ce?

Pentru că ele sunt pline de personal al serviciilor de informații, de simpatizanți ruși și chinezi și alți adulatori politici corupți.

Mai mult decât atât, majoritatea românilor nu au încredere în sistemul juridic, deoarece traficul de influență este rampant și „dreptatea” pare făcută la comandă.

Îi îndemn pe toți românii să aibă curajul să-i susțină pe cei care favorizează democrația și meritocrația occidentală, piețele libere și creșterea economică; nu drepturi guvernamentale pentru cei care au legături politice.

Numai românii curajoși pot face din România țara minunată și mare care ar putea fi.

Revoluția de acum 35 de ani nu s-a încheiat.

Socialismul și amestecul extern din partea țărilor autoritare și comuniste precum Rusia și China au împiedicat România să-și atingă adevăratul potențial.

Deși România este una dintre cele mai bogate țări ale Europei în ceea ce privește resursele naturale și oamenii calificați și educați, are unul dintre cele mai scăzute standarde de viață din Europa, inflație în creștere, datorie națională în continuă creștere și deficite bugetare anuale.

Cel mai important, și destul de trist, românii și-au pierdut speranța!

De la începutul anilor 2000, populația României a scăzut de la aproximativ 23 de milioane de oameni la aproximativ 17 milioane de oameni în prezent.

Românii au emigrat pentru a găsi oportunități mai bune pentru ei și copiii lor. Din restul de 17 milioane de români, doar aproximativ patru milioane și jumătate până la cinci milioane lucrează în sectorul privat.

Un număr aproximativ egal lucrează pentru agenții de stat, municipale și alte agenții guvernamentale și pentru cele aproximativ 1.400 de companii deținute de stat și municipalități.

Populația rămasă este fie prea tânără, fie prea bătrână, fie nu lucrează din alte motive.

Cu excepții minore, care pot fi numărate pe degetele mâinilor, aceste entități aflate în proprietatea guvernului sunt prost administrate, pierd sute de milioane, dacă nu miliarde de euro în fiecare an și sunt controlate de cei conectați politic, de membrii de familie și prietenii lor.

Contribuabilii României suportă costul acestor practici comuniste eșuate. România are nevoie de o adevărată piață liberă, întreprindere privată și sistem economic capitalist pentru a prospera și pentru a-și atinge adevăratul potențial economic.

Patru milioane și jumătate de oameni nu pot suporta povara sprijinirii unei țări de 17 milioane de oameni.

România nu are niciun plan economic pentru a-și remedia problemele și deficitele bugetare actuale.

Taxele mai mari și plafonarea prețurilor nu vor produce beneficiile scontate, ci doar vor accelera spirala spre eșec economic.

Aceste practici au eșuat în fiecare țară din lume în care au implementate.

România are nevoie de taxe mai mici și mai puține reglementări care restricționează creșterea mediului de afaceri. România trebuie să fie un loc primitor pentru investiții și dezvoltarea afacerilor.

România are nevoie de legi și reglementări comerciale logice, de bun simț și transparente, precum și de un sistem juridic independent în care investitorii să aibă încredere.

Corupția și traficul de influență trebuie să înceteze!

Există mulți candidați care luptă pentru postul de următor președinte al României, care acoperă lățimea de bandă politică de la stânga la dreapta, făcând promisiuni sălbatice, nerealiste, în speranța de a câștiga voturi.

România are nevoie de un lider care să susțină viziunea președintelui ales Trump despre o nouă „epocă de aur” pentru Statele Unite și lumea liberă.

România și Statele Unite trebuie să avanseze împreună fără interferența Rusiei și Chinei.

Am auzit doar un singur candidat articulând un plan de redresare viabil pentru România, serios și credibil — Nicolae Ciuca.

El a cerut în mod explicit o bună guvernare, taxe mai mici și mai puține reglementări comerciale.

El a identificat, de asemenea, modelul de succes economic sud-coreean postbelic drept paradigmă pentru dezvoltarea economică a României.

În plus, Ciucă a promis că va menține impozitul unic pe venit al României, precum și va promova componenta de pensii private a sistemului de pensii.

Ciucă, la fel ca președintele Trump, recunoaște că sectorul privat este cel care generează bogăție și prosperitate.

Ciucă recunoaște că persoanele și companiile sunt mai potrivite pentru a decide cum să-și investească banii decât este guvernul. Dimensiunea și sfera de aplicare a guvernului trebuie reduse.

Dacă ancorele guvernamentale care trag în jos economia românească vor fi îndepărtate și întreprinderile private vor avea posibilitatea de a concura, economia românească va deveni una dintre cele mai robuste din Europa.

În consecință, nivelul de trai al României va crește.

Românii merită să trăiască mai bine.

Ei trebuie să fie beneficiarii bogățiilor națiunii lor, nu guvernul, nu elitele politice și serviciile de securitate.

Acesta este momentul ca România să se îmbarce împreună cu Statele Unite și președintele ales Donald J. Trump, în noua „epocă de aur” a succesului economic și a prosperității.

Este timpul ca România să respingă socialismul, influența malignă chineză și rusă și să îmbrățișeze prosperitatea rezultată dintr-o economie de piață privată plină și liberă.

Președintele Javier Milei, al Argentinei, a înlocuit un guvern socialist și politicile și reglementările sale restrictive și greșite.

1. Adrian Zuc... (zuckerman-presedintele-javier-milei_65257600.jpg)

Foto: Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România și Președintele Argentinei Javier Milei

Rezultatele sunt o economie argentiniană în redresare, în mai puțin de un an.

În mod similar, Georgia Meloni a readus speranța și prosperitatea poporului Italiei, la foarte scurt timp după preluarea mandatului.

România are nevoie de un lider care să poată face parte din noua economie globală, împreună cu Statele Unite, Argentina, Italia și alte țări care își abandonează politicile economice socialiste pentru a căuta prosperitate și dezvoltare.

Aceasta este oportunitatea României de a face un pas și de a deveni parte dintr-o poveste de succes globală.

Îi îndemn pe toți românii să termine Revoluția începută acum 35 de ani.

O perioadă în care acești curajoși cetățeni și-au dat viața pentru libertate și pentru a căuta prosperitate, securitate și libertate pentru țara lor.

Oamenii ar trebui să respingă promisiunile fără temei și goale ale extremiștilor și politicile eșuate ale socialiștilor.

Ei ar trebui să urmărească o națiune sigură, prosperă, decentă și mare.

Se poate face!


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

La presiunea Statelor Unite, Israelul ar fi oprit un atac iminent asupra instalațiilor nucleare ale Iranului: Forţele israeliene aveau nevoie de un puternic sprijin militar american
Un angajament din 2018 uitat de SUA | În timp ce rachetele ruseşti lovesc Ucraina, Trump susține că pacea cu Rusia este aproape încheiată
Aşa arată un război comercial: China interzice Coreei de Sud să furnizeze SUA echipamente de apărare rezultate din prelucrarea minereurilor rare chinezești
Câte arsenale de muniţii şi rachete mai are Federația Rusă? Strategia Ucrainei de a lovi armata rusă ,,drept în inimă'' a dat roade
Reprezentanții americani boicotează nivelul discuțiilor de la Londra pe tema încetării războiului ruso-ucrainean
Europa care deranjează: Maşina de propagandă a spionajului rusesc sugerează că SUA și Rusia luptă acum împreună împotriva „eurofascismului''
Lista dorințelor lui Putin se măreşte | Kremlinul este „mulțumit” de declarațiile SUA care exclud aderarea Ucrainei la NATO
SUA vor să propună atribuirea unui statut neutru teritoriilor din jurul Centralei Nucleare Zaporojie și să preia controlul acesteia
China testează o bombă non-nucleară cu hidrogen pe fondul creșterii tensiunilor în Indo-Pacific
Cum să demontezi democrația: Lecții pe care aspiranții la autocrați le pot învăța de la Orban al Ungariei
O solicitare a Ucrainei care aproape a şocat mediul politic european: Germania, rugată să transfere 30% din activele sale militare către armata ucraineană
Concesii cât o înfrângere. SUA ar putea recunoaște controlul rusesc asupra Crimeei, iar asta nu ar fi singurul pas în spate: Prezența în Siria ar putea fi înjumătățită
Franța are trei submarine nucleare în Oceanul Planetar și capacitatea de a lovi oricând Rusia. Marea întrebare e dacă blufează după ce deschide umbrela nucleară
Trump încarcă nota aliaților din Asia, care ar putea fi obligați să plătească în plus pentru staționarea militarilor americani în Coreea de Sud și Japonia
Vasile Bănescu, în studiourile DefenseRomania @Screenshot DefenseRomania
EXCLUSIV
Răstignirea, învierea lui Iisus, propagandă și războiul în numele Lui. Vasile Bănescu: Rusia ca antihrist într-o credință răsturnată | Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan
O explozie a afectat o facilitate unde Northrop Grumman dezvoltă motoare de rachete
Mimarea păcii: Rusia încă plănuiește să lanseze asupra Ucrainei o nou ofensivă militară în această vară
O înregistrare video arată un atac rusesc cu drone FPV asupra Ucrainei, coordonat de la Moscova: Propaganda rusă este acuzată de neglijenţă pentru divulgarea acestor informaţii
Planul de construcție navală al U.S. Navy, semnat de Trump: Pentru a contracara China, Statele Unite au nevoie de o flotă gigant de peste 350 de nave
Contractul care-i ţine pe militarii americani în Europa? NATO achiziționează un sistem militar bazat pe AI de la compania americană Palantir
Schimbare de atitudine pentru Germania: Rachete Taurus pentru Ucraina care trebuie să treacă în ofensivă. Mai mult, Podul Crimeei ar putea fi lovit
Turcia a anunțat o întâlnire între reprezentanții Rusiei și Ucrainei privind Inițiativa Mării Negre
Amploarea conflictului din Ucraina nu mai poate fi ignorată de Statele Unite. Sprijinul militar pe care China și Coreea de Nord îl oferă Rusiei creează un risc de securitate chiar și în Pacific
Rusia îmbină tacticile de luptă sovietice cu utilizarea dronele pentru a respinge acțiunile forţelor ucrainene: Forţele ruse preferă războiul de uzură
Președintele american nu poate obține pacea în Ucraina cât timp administrația sa nu are o viziune unitară. Este Steve Witkoff veriga slabă din echipa Trump?
Complexitatea frontului din Ucraina scoate la iveală minusurile tancurilor Leopard, dar vechiul sistem german Gepard a depăşit toate aşteptările
Marea Britanie și Franța îi vor prezenta lui Trump planul „Forței de reasigurare” în Ucraina în câteva săptămâni
Exercițiul militar NATO 2019. Sursa Foto: Foreign Brief.com.
EXCLUSIV
Proiect ipotetic de pace: Statele Unite propun „modelul vest-german” pentru soluţionarea conflictului din Ucraina
Să ne pregătim pentru modificarea geografiei? Statele Unite ar dori să anexeze Groenlanda apelând la un scenariu hibrid - utilizarea campaniilor publicitare și a rețelelor de socializare
Unde calcă Rusia apar şi tensiuni geopolitice: Imaginile din satelit confirmă că ruşii au mutat avioane de luptă Su-35S din Egipt în Algeria (Foto)

Ştiri Recomandate

Nu iese fum fără foc: În telenovela avionului Rafale doborât în premieră de un J-10 de producție chineză, India recunoaște „pierderi”. Dar doar atât
Dronele maritime ucrainene: Arma "cât o mașină de luptă" care a făcut ca Marea Neagră să devină un cimitir pentru flota rusă
Pachetul 17 de sancțiuni europene va lovi flota fantomă a Moscovei. Noi bariere și pentru componente cu dublă utilizare folosite de industria militară rusească
Comisarul european pentru apărare: Rusia va folosi pacea pentru a se pregăti de atacarea UE. Există o singură modalitate de a descuraja Rusia
SUA au găsit echipamente de comunicații ascunse în invertoare și în baterii din China, care pot fi controlate de la distanță
Imposibilul a fost reușit cu șansă și măiestrie: Piloții ruși de Su-30 doborâți de drone maritime cu rachete americane AIM-9 au făcut o mare greșeală
Voluntariat made in Russia: Deși Putin susține că recrutările în Armată duduie, dezertările voluntarilor sunt la ordinea zilei
Marea Britanie nu vrea să fie surprinsă de submarinele Rusiei: Sute de drone subacvatice Lura și SG-1 Fathom vor împânzi apele britanice pentru a monitoriza tot ce mișcă rușii
Un avion de antrenament T-4 Kawasaki s-a prăbușit într-un lac în Japonia, imediat după decolare
Blufează Parisul? Franța spune că are trei condiții pentru a disloca avioane Mirage 2000 sau Rafale cu arme nucleare în alte țări
"America First" cu aliați: De ce este România esențială și devine coloana vertebrală a strategiei SUA la Marea Neagră
Cooperare strategică: UE valorifică experiența Ucrainei pentru a-și consolida industria de apărare
Zelenski: Acesta e războiul lui Putin iar el decide totul în Rusia. Trump va trebui să se convingă că Putin minte
Rebelii houthi au încercat să-şi măsoare forţa cu aviaţia militară a SUA: „Aproape au lovit” avioane F-16 şi F-35 americane în tipul Operation Rough Rider
Forțele Armate Ucrainene prezintă versiunea modificată a vechiului sistem antiaerian S-200 (Video). Cu ajutorul său, ucrainenii au doborât un avion de avertizare timpurie Beriev A-50
Cât de vulnerabili sutem în faţa unei agresiuni militare ruseşti? Oficial NATO: Alianța trebuie să-și schimbe radical capacitățile de război electronic pentru a învinge Rusia
Programul european EDIRPA produce efecte pentru Cipru, România e încă în „stand by”: Cipru cumpără 40 de rachete Mistral, România vrea și ea sistemele
Tancurile Abrams nu vor mai fi „vârf de lance”. SUA schimbă modul în care vor purta războaie: Blindatele americane, deși formidabile ca putere de foc, vulnerabile în conducerea asalturilor
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
A refuzat România un proiect comun de producere de proiectile cu Ucraina? Proiectul era bazat pe idei și tehnologii ucrainene
Sistemele Piorun sunt la mare căutare pe frontul din Ucraina. Un stat NATO, convins să cumpere câteva sute de sisteme de tip MANPAD
Epuizată de războiul civil, Siria încearcă modelul ucrainean și îl tentează pe Trump cu o afacere cu minerale, dar și cu proiectul unui zgârie-nori în centrul Damascului
Forțele americane nu pleacă din Europa. Toate calculele arată că pericolul militar rusesc rămâne în continuare foarte mare
Rusia are stocurile de tancuri, drone și rachete asigurate pe jumătate și o mare problemă. Ce este tantalul, minereul critic de care rușii au nevoie urgent
„Lupii Nopții” ruși amenință Europa: „Motocicliștii lui Putin” au plantat la granița cu Polonia puieți de alun, aluzie la„arma-minune” a Rusiei
Dacă ați crezut că e „aglomerație” de obuziere de 155 mm, tocmai a mai apărut unul: Nemesis, cel mai nou produs de pe piață țintește înlocuirea unui obuzier consacrat
Trump ar putea participa la discuțiile de la Istanbul, iar Orban pregătește terenul negocierilor: Nimeni nu vrea să recunoască, dar am pierdut războiul din Ucraina
Rușii au început să folosească o nouă rachetă de croazieră pe frontul din Ucraina (Foto/Video): Componente de la companii străine ajung în continuare pe mâna industriei ruse de apărare
Pas istoric în reconcilierea turco-kurdă: Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a anunțat că se autodizolvă
Fostul comandant al forţelor armate ucrainene avertizează statele occidentale: Strategiile militare ale NATO, depăşite de provocările pe care le aduce războiul modern
SUA au dat undă verde pentru vânzarea a șase elicoptere Chinook către EAU
Trupe rusești la granița cu Finlanda? Noi imagini din satelit relevă o „activitate tot mai intensă” în locații-cheie aflate în coasta NATO
Contractul pentru noi vehicule de luptă: Programul militar, descris drept o „prioritate” de MApN, are sau nu deja un favorit?
pixel