Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Royal Netherlands Navy a primit un vehicul subacvatic telecomandat Sea Wasp - Video
27 apr, 15:18
Defensie Materieel Organisatie din cadrul Ministerului Apărării din Olanda a semnat recent un contract cu Saab pentru furnizarea unor vehicule subacvatice telecomandate, a relatat Gabriel Alberto Bazzolo în blogul său, transmite Defence Blog.

Cu o greutate de bază de numai 75 kg, Sea Wasp este un ROV (Remotely Operated Vehicle) mic și flexibil, care poate fi utilizat pentru o gamă largă de operațiuni subacvatice, atât în sectoarele comerciale, cât și în cele militare. Acesta poate fi folosit pentru detectarea minelor și în alte operațiuni de recunoaștere. Acest robot subacvatic mic și flexibil este potrivit pentru o gamă largă de operații subacvatice, se precizează în prezentare.

Sea Wasp ROV se bazează pe gama de ROV comercială a Saab Seaeye. Proiectarea sa modulară permite configurarea pentru a răspunde nevoilor specifice misiunii. Un sistem complet este format dintr-un vehicul, generator, stație pilot, troliu și o unitate de alimentare.

Vehiculul măsoară 1,7 m lungime, 0,5 m lățime și 0,4 m înălțime și cântărește aproximativ 90 kg.

ROV este atașat cu un braț electric cu cinci funcții electrice, care îi permite să folosească o serie de instrumente și metode pentru a dezamorsa IED-uri. Acest braț cu o cameră atașată este capabil să poziționeze un declanșator lângă țintă pentru detonare. Vehiculul este apoi restras și detonarea se poate face fără a fi puse în pericol vieți sau echipamente.

Sistemul Sea Wasp poate fi cărat de doi bărbați și include un vehicul, un generator, un troliu și o unitate suplimentară pentru energie electrică. Poate fi folosit de ambarcațiuni mici și este ușor de transportat pe uscat cu un vehicul de asistență.

Sistemul de bază este echipat cu o suită de senzori de înaltă tehnologie care include sonar cu bandă largă, lumini LED și camere video pentru o funcționare eficientă și capacități de identificare în zone cu vizibilitate limitată; cu toate acestea, se pot monta senzori suplimentari datorită flexibilității sale.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă va testa noi armamente cu bazare navală, în mările nordice
Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA
Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei
Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro