Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia: O uriaşă uzină de tratare a gazelor, oprită după un incendiu în Extremul Orient (Video)
08 oct, 14:39
O uriaşă uzină de tratare a gazelor aparţinând Gazprom în Extremul Orient rus, inaugurată în luna iunie de preşedintele Vladimir Putin, a fost oprită vineri după o explozie urmată de un incendiu, care a fost stins ulterior şi nu s-a soldat cu victime, potrivit AFP. 

'Aprovizionarea cu gaze a uzinei a fost suspendată. Orice activitate a fost întreruptă, serviciile de urgenţă lucrând în continuare', a indicat serviciul de presă al uzinei pentru agenţia de presă rusă Interfax.

'Incendiul a fost stins complet. Locul incendiului este în curs de inspectare', a precizat aceeaşi sursă pentru RIA Novosti, indicând că la originea incidentului a fost o 'depresurizare'.

G Ad:

Imagini difuzate pe internet şi de televiziunea rusă arată o instalaţie de câteva zeci de metri înălţime, cuprinsă de flăcări.

'Nu au fost victime şi nici nu există vreo ameninţare pentru uzină', a indicat serviciul de presă pentru AFP, fără a preciza dacă funcţionarea gazoductului Power of Siberia a fost afectată.

Uzina Amur Gas Processing Plant (GPP), prezentată drept una din cele mai importante uzine de tratare a gazelor din lume, este o componentă a conductei Power of Siberia, pe care o va alimenta cu gaze.

Uzina se ocupă de transformarea acestor gaze în heliu, etan, propan, butan, între altele, destinate Chinei. În cursul inaugurării primei linii în această vară, Vladimir Putin a declarat că proiectul costase 'peste 1.000 de miliarde de ruble' (12 miliarde de euro la cursul actual), precizând că ultima etapă pentru intrarea în serviciu va avea loc în 2024-2025.

Ea este situată în apropierea unei uzine a grupului petrochimic Sibur, aflată în construcţie care va transforma gazele primite de la GPP în polimeri, granule utilizate pentru fabricarea unor articole din plastic, destinate de asemenea Chinei. Acest complex de uzine se află în apropierea râului Amur, care marchează frontiera cu China, într-o regiune a cărei activitate este orientată în întregime spre China, în cadrul strategiei ruse de 'pivot spre Est', accentuată după de tensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul în 2014. El reprezintă unul dintre cele mai mari investiţii în Rusia din ultimii ani.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro