Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia: O uriaşă uzină de tratare a gazelor, oprită după un incendiu în Extremul Orient (Video)
08 oct, 14:39
O uriaşă uzină de tratare a gazelor aparţinând Gazprom în Extremul Orient rus, inaugurată în luna iunie de preşedintele Vladimir Putin, a fost oprită vineri după o explozie urmată de un incendiu, care a fost stins ulterior şi nu s-a soldat cu victime, potrivit AFP. 

'Aprovizionarea cu gaze a uzinei a fost suspendată. Orice activitate a fost întreruptă, serviciile de urgenţă lucrând în continuare', a indicat serviciul de presă al uzinei pentru agenţia de presă rusă Interfax.

'Incendiul a fost stins complet. Locul incendiului este în curs de inspectare', a precizat aceeaşi sursă pentru RIA Novosti, indicând că la originea incidentului a fost o 'depresurizare'.

G Ad:

Imagini difuzate pe internet şi de televiziunea rusă arată o instalaţie de câteva zeci de metri înălţime, cuprinsă de flăcări.

'Nu au fost victime şi nici nu există vreo ameninţare pentru uzină', a indicat serviciul de presă pentru AFP, fără a preciza dacă funcţionarea gazoductului Power of Siberia a fost afectată.

Uzina Amur Gas Processing Plant (GPP), prezentată drept una din cele mai importante uzine de tratare a gazelor din lume, este o componentă a conductei Power of Siberia, pe care o va alimenta cu gaze.

Uzina se ocupă de transformarea acestor gaze în heliu, etan, propan, butan, între altele, destinate Chinei. În cursul inaugurării primei linii în această vară, Vladimir Putin a declarat că proiectul costase 'peste 1.000 de miliarde de ruble' (12 miliarde de euro la cursul actual), precizând că ultima etapă pentru intrarea în serviciu va avea loc în 2024-2025.

Ea este situată în apropierea unei uzine a grupului petrochimic Sibur, aflată în construcţie care va transforma gazele primite de la GPP în polimeri, granule utilizate pentru fabricarea unor articole din plastic, destinate de asemenea Chinei. Acest complex de uzine se află în apropierea râului Amur, care marchează frontiera cu China, într-o regiune a cărei activitate este orientată în întregime spre China, în cadrul strategiei ruse de 'pivot spre Est', accentuată după de tensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul în 2014. El reprezintă unul dintre cele mai mari investiţii în Rusia din ultimii ani.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro