Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
21 iun, 22:33
Moscova este conştientă că Washingtonul îşi va continua politica de îngrădire a Rusiei prin noi sancţiuni, în pofida rezultatelor ''constructive'' şi ''pozitive'' ale summitului pe care l-au avut săptămâna trecută la Geneva preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

''Rezultatele constructive şi pozitive ale summitului nu înseamnă deloc că Statele Unite se debarasează de esenţa politicii lor de îngrădire faţă de Rusia. Suntem conştienţi că aceasta va continua'', a spus Peskov la o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

Declaraţia sa survine la o zi după ce consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a anunţat că administraţia preşedintelui Joe Biden pregăteşte un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca represalii pentru situaţia în care se află opozantul Aleksei Navalnîi - otrăvit anul trecut şi aflat în prezent în detenţie în Rusia -, despre care preşedintele Putin a spus la conferinţa de presă ce a urmat summitului cu Biden că a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat.

Peskov a mai semnalat în declaraţia sa de luni că aprecierile pozitive ale lui Biden faţă de summitul desfăşurat la Geneva nu sunt pentru Moscova un motiv ca aceasta să nu mai ''evalueze cu claritate'' relaţiile sale cu Washingtonul, pe care el le-a descris drept ''pragmatice şi sobre''.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, sancţiunile anunţate de SUA sunt ''codificate'' şi ''implementarea lor nici măcar nu depinde de voinţa preşedintelui SUA''. ''În voinţa sa de a sancţiona şi din cauza dependenţei sale faţă de sancţiuni, Washingtonul este deopotrivă constant şi imprevizibil'', a adăugat el, amintind că Washingtonul cere Moscovei predictibilitate şi stabilitate, iar reciproca este de asemenea valabilă.

''Dar deocamdată observăm o mare impredictibilitate. Sunt previzibile numai sancţiunile care au fost aprobate'', a mai semnalat oficialul rus.

După declaraţia lui Jake Sullivan, Moscova a transmis că analizează situaţia, posibilele restricţii ce vor urma prin aceste sancţiuni şi studiază diferitele opţiuni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro