Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Populară Democrată Laos, în special în sfera militară, potrivit ArmyRecognition.

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a precizat că, înainte de a 71-a aniversare a formării Forţelor Armate ale Poporului Lao (LPAF), Rusia a livrat un lot de tancuri și vehicule blindate armatei. De asemenea, Rusia a predat un aeroport modernizat.

Potrivit comunicatului, în perioada 20-21 ianuarie, o delegație a Ministerului rus al Apărării a luat parte la evenimentele care comemorează a 71-a aniversare a formării Forțelor Armate ale Poporului Laos.

Cu ocazia acestei aniversări, militarii ruși au livrat Ministerului Apărării din Laos un alt lot de tancuri T-72B1 „Vulturul Alb", un lot de vehicule blindate BRDM-2M și, de asemenea, au predat Aerodromul Hai Hin, modernizat de specialiști ruși, situat în provincia Xiangkhouang, ca parte a coperarii tehnico-militară dintre Rusia şi Laos, precizează Uawire.org.

Laos încearcă să-și dezvolte legăturile economice, militare și politice cu Rusia, concentrându-se în principal pe achiziţia de armament rusesc. În ciuda situației economice dificile cu care țara se confruntă, guvernul din Laos a cumpărat din Rusia aeronave avansate de antrenament Yak-130 și tancuri T-72B1 ''Vultur Alb''.

Forțele armate din Laos au avut anterior tancuri PT-76 și T-34-85 și alte echipamente militare produse în Uniunea Sovietică. În decembrie, Rusia și Laos au realizat primul lor exercițiu militar comun - „Laros-2019".

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene