Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va desfăşura un exercițiu militar de amploare, din Crimeea până la Marea Caspică
01 aug, 13:08
În perioada 6 – 16 august 2019, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană (Armata 4) din Regiunea Militară Sud (RM Sud), în cooperare cu elemente de apărare antiaeriană din forțele terestre și navale, va desfășura, în zonele de responsabilitate, un exercițiu de comandament și stat major cu trageri de luptă, în care vor fi implicate peste 100 de avioane și elicoptere, informeaz ă BSMAP care citeaz ă un comunicat de pres ă al Ministerului rus al Ap ăr ării.

Comanda exercițiului va fi asigurată de șeful Statului Major al RM Sud și prim-locțiitor al comandantului RM, General-locotenent Serghei Kuzovlev. Grupurile de aviație și apărare antiaeriană vor efectua operații cu obiective ofensive și defensive din Crimeea până la Marea Caspică, din Abhazia până în Regiunea Astrahan.

Conform planului exercițiului, în prima etapă se va executa retragerea aviației sub atacul adversarului, de pe aerodromurile de bază din regiunile Rostov, Crimeea și Kuban, și aterizarea pe alte aerodromuri în regiunile Astrahan, Osetia de Nord și Stavropol.

În cea de-a doua etapă, structurile de aviație și apărare antiaeriană vor respinge atacuri cu rachete de aviație și bombardamente aeriene în patru poligoane de aviație: două situate în zonele Kapustin Iar și Așuluk, iar două în apele Mării Negre și Mării Caspice, mai preicizeazaă BSMAP.

Scenariul exercițiului prevede și atacarea unor ținte maritime inamice de către o grupare aeriană multifuncțională coordonată de un avion A-50 VKS (nota traducătorului: avion destinat misiunilor AWACS / Airborne Early Warning and Control - AEW&C)

În episoadele tactice, vor fi întrebuințate peste 300 de rachete antiaeriene dirijate, peste 2500 de proiectile de artilerie antiaeriană și aproximativ 100 de rachete și bombe de aviație (inclusiv dirijate).

Exercițiul se va desfășura în dublă partidă, iar pe lângă formațiunile Armatei 4, vor fi implicate și unități de apărare antiaeriană ale armatelor de arme întrunite (forțe terestre), forțelor de coastă din Flota Mării Negre (FRMN) și Flotila Mării Caspice, structuri ale Aviației FRMN, precum și unități de război electronic, comunicații și sprijin logistic.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene