Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va desfăşura un exercițiu militar de amploare, din Crimeea până la Marea Caspică
01 aug 2019 / 13:08
În perioada 6 – 16 august 2019, Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană (Armata 4) din Regiunea Militară Sud (RM Sud), în cooperare cu elemente de apărare antiaeriană din forțele terestre și navale, va desfășura, în zonele de responsabilitate, un exercițiu de comandament și stat major cu trageri de luptă, în care vor fi implicate peste 100 de avioane și elicoptere, informeaz ă BSMAP care citeaz ă un comunicat de pres ă al Ministerului rus al Ap ăr ării.

Comanda exercițiului va fi asigurată de șeful Statului Major al RM Sud și prim-locțiitor al comandantului RM, General-locotenent Serghei Kuzovlev. Grupurile de aviație și apărare antiaeriană vor efectua operații cu obiective ofensive și defensive din Crimeea până la Marea Caspică, din Abhazia până în Regiunea Astrahan.

Conform planului exercițiului, în prima etapă se va executa retragerea aviației sub atacul adversarului, de pe aerodromurile de bază din regiunile Rostov, Crimeea și Kuban, și aterizarea pe alte aerodromuri în regiunile Astrahan, Osetia de Nord și Stavropol.

În cea de-a doua etapă, structurile de aviație și apărare antiaeriană vor respinge atacuri cu rachete de aviație și bombardamente aeriene în patru poligoane de aviație: două situate în zonele Kapustin Iar și Așuluk, iar două în apele Mării Negre și Mării Caspice, mai preicizeazaă BSMAP.

Scenariul exercițiului prevede și atacarea unor ținte maritime inamice de către o grupare aeriană multifuncțională coordonată de un avion A-50 VKS (nota traducătorului: avion destinat misiunilor AWACS / Airborne Early Warning and Control - AEW&C)

În episoadele tactice, vor fi întrebuințate peste 300 de rachete antiaeriene dirijate, peste 2500 de proiectile de artilerie antiaeriană și aproximativ 100 de rachete și bombe de aviație (inclusiv dirijate).

Exercițiul se va desfășura în dublă partidă, iar pe lângă formațiunile Armatei 4, vor fi implicate și unități de apărare antiaeriană ale armatelor de arme întrunite (forțe terestre), forțelor de coastă din Flota Mării Negre (FRMN) și Flotila Mării Caspice, structuri ale Aviației FRMN, precum și unități de război electronic, comunicații și sprijin logistic.

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'