Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia și SUA se acuză reciproc la ONU
23 aug, 16:38
În cadrul reuniunii de joi a Consiliului de Securitate al ONU, exact ca in anii ”Razboiului Rcee”, Rusia și Statele Unite au făcut schimb de acuzații privind declanșarea cursei înarmării, scrie Deutsche Welle, transmite paginaderusia .

La începutul acestei luni, Statele Unite și Rusia s-au retras din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare datând din epoca sovietica (Tratatul INF), după ce anterior s-au acuzat reciproc că au încălcat acest acord.

Rusia a cerut o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după ce Statele Unite au testat o rachetă de croazieră cu rază medie de acțiune, interzisă de Tratatul INF, și asta în pofida faptului că atât SUA, cât si Rusia, au anunțat oficial ruperea acestui acord de control al armelor nucleare cu rază medie și scurtă.

Ambasadorul rus la ONU, Dmitri Polianski, a acuzat Statele Unite de „ipocrizie”, susținând că Statele Unite „au încălcat în mod constant și deliberat Tratatul INF”, iar testele cu rachete din 18 august au dovedit acest lucru.

Polianski a mai spus Consiliului de Securitate că testul a arătat: „America este pregătită pentru o cursă a înarmarii”, în timp ce Rusia este pregătită pentru un „dialog serios” privind controlul armamentului.

Ca răspuns, Jonathan Cohen, omologul american al diplomatului rus, a declarat că Rusia își încalcă obligațiile în temeiul Tratatului INF de mai bine de zece ani și a desfășurat între timp mai multe batalioane de rachete de croazieră cu lansare de la sol, capabile să lovească ținte europene.

Cohen a mai spus că Rusia și China „ar dori în continuare să vadă o lume în care Statele Unite arată reținere în timp ce acestea continuă să se înarmeze necontrolat”.

Vezi și: SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor

Ştiri Recomandate

Turcia: Livrarea celei de-a doua baterii a sistemului S-400 este completă (Foto)
Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)