Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia și SUA se acuză reciproc la ONU
23 aug 2019 / 16:38
În cadrul reuniunii de joi a Consiliului de Securitate al ONU, exact ca in anii ”Razboiului Rcee”, Rusia și Statele Unite au făcut schimb de acuzații privind declanșarea cursei înarmării, scrie Deutsche Welle, transmite paginaderusia .

La începutul acestei luni, Statele Unite și Rusia s-au retras din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare datând din epoca sovietica (Tratatul INF), după ce anterior s-au acuzat reciproc că au încălcat acest acord.

Rusia a cerut o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după ce Statele Unite au testat o rachetă de croazieră cu rază medie de acțiune, interzisă de Tratatul INF, și asta în pofida faptului că atât SUA, cât si Rusia, au anunțat oficial ruperea acestui acord de control al armelor nucleare cu rază medie și scurtă.

Ambasadorul rus la ONU, Dmitri Polianski, a acuzat Statele Unite de „ipocrizie”, susținând că Statele Unite „au încălcat în mod constant și deliberat Tratatul INF”, iar testele cu rachete din 18 august au dovedit acest lucru.

Polianski a mai spus Consiliului de Securitate că testul a arătat: „America este pregătită pentru o cursă a înarmarii”, în timp ce Rusia este pregătită pentru un „dialog serios” privind controlul armamentului.

Ca răspuns, Jonathan Cohen, omologul american al diplomatului rus, a declarat că Rusia își încalcă obligațiile în temeiul Tratatului INF de mai bine de zece ani și a desfășurat între timp mai multe batalioane de rachete de croazieră cu lansare de la sol, capabile să lovească ținte europene.

Cohen a mai spus că Rusia și China „ar dori în continuare să vadă o lume în care Statele Unite arată reținere în timp ce acestea continuă să se înarmeze necontrolat”.

Vezi și: SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor

Ştiri Recomandate

Militarii români se familiarizează cu modul de operare al sistemului Patriot
Bombardament asupra aeroportul din Tripoli. Armata mareșalului Haftar a folosit un lansator de rachete ruses Grad
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ierusalim: Putin a trecut pe lângă Pence și i-a salutat doar pe Macron și prințul Charles (Video)
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică