S-a lansat „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă”. AORR ridică în volum teme de interes major
În cursul zilei de ieri, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cercul Militar și la care a participat și DefenseRomania, a fost lansat volumul „ASOCIAȚIA OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA, puternică, activă, responsabilă”. Volumul a fost lansat sub egida Editurii Militare.
General-locotenent (rtr.) Virgil Bălăceanu, președintele AORR, în timpul lansării cărții „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă”. Sursă foto: AORR
La eveniment au luat parte membrii Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), dar și o distinsă audiență formată din academicieni și cadre militare.
Cartea „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă”, sursă foto: AORR
Evenimentul a avut parte și de un moment aparte și istoric, prin prezența unei delegații a Uniunii Naționale a Veteranilor din Războiul de Independență al Republicii Moldova.
Cartea „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă” este coordonată de generalul de brigadă (rtr.) Vasile Băețelu și general-locotenent (rtr.) Virgil Bălăceanu, președintele AORR.
AORR a luat naștere în anul accederii României în NATO, 2004, ca una din condițiile afilierii rezerviștilor Armatei României la Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă (CIOR), sub egida NATO.
„ASOCIAȚIA OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA, puternică, activă, responsabilă”
Lansarea cărții „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă”, sursă foto: AORR
Lucrarea reunește teme interesante și relevante pentru profilul AORR precum: istoricul Asociației, rezerva Armatei între nevoile apărării și realitatea, mobilizarea și voluntariatul destinate apărării, mobilitatea militară, sprijinul industriei naționale de apărare, suportul activității rezerviștilor voluntari, rezolvarea problemelor sociale și a celor de sănătate ale rezerviștilor, colaborarea cu Ministerul Apărării Naționale, comisiile de specialitate ale Parlamentului României, dar și implicarea AORR în sărbătorirea centenarului Marii Uniri din 1918.
Prin conținutul său cartea informează societatea românească că problemele rezerviștilor armatei sunt un instrument de lucru la dispoziția membrilor asociației noastre și poate o sursă de inspirație pentru alte asociații.
Lucrarea de față folosește oricărui doritor, pasionat de cunoașterea istoriei recente, dar dense a AORR și în principal cadrelor militare active, în rezervă și în retragere, care doresc să-și onoreze în orice împrejurare și până la capăt, jurământul sacru față de Țară, căreia i-au dedicat întreaga lor viață și competență profesională. Și nu în ultimul rând, mai tinerilor noștri colegi din corpul rezerviștilor voluntari, al căror entuziasm și dedicare ne sunt cunoscute”, ne-au transmis autorii și Consiliul Director al AORR.
Cartea „Asociația Ofițerilor în rezervă din România, puternică, activă, responsabilă”, sursă foto: AORR
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News