Se măresc sau nu pensiile militare și ce se întâmplă cu indexarea cu rata inflației (Surse din Guvernul României)
În contextul în care noua coaliție pregătește mărirea pensiilor se naște întrebarea dacă pensiile militare vor beneficia de această majorare.
Se pare că în ceea ce privește pensiile militarilor, încă nu se știe cum și dacă vor fi majorate, potrivit unor surse din interiorul Guvernului României, citate de DC News. Un scenariu posibil ar fi ca în urma discuțiilor să se decidă doar indexate pensiilor militare. În același timp, s-ar căuta o echilibrare a pensiilor, astfel încât să nu existe diferențe majore între pensionari, diferențe cauzate în prezent de anul în care unii au ieșit la pensie și legea care s-a aplicat la momentul respectiv.
Tot pe surse, agenția de știri Mediafax precizează că se ia în calcul ca, în funcție de încadrarea în deficitul bugetar, pensiile militare să fie indexate cu 2.6%.
În urmă cu o lună, citat de Digi 24, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că „au fost stabilite următoarele elemente: va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10%.”.
De la 1 ianuarie 2022 punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va fi majorată de 800 la 100 de lei.
Amintim că în ceea ce privește indexarea pensiilor militare cu rata inflației la finalul anului 2020, în luna decembrie, Guvernul a decis să amâne până la 1 septembrie 2021 indexarea pensiilor militare de stat cu rata medie anuală a inflației.
Ulterior, în septembrie 2021, indexarea pensiilor militare cu rata inflației a fost din nou amânată până la 1 ianuarie 2022.
Ministrul Vasile Dîncu s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii unor structuri asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere
Separat de cele prezentate mai sus, în cursul zilei de ieri, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit la sediul MApN, cu reprezentanți ai conducerii unor structuri asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.
La întâlnire au fost prezenți șefi ai unor structuri centrale ale MApN, cu responsabilități și atribuții în domeniul problematicilor propuse spre analiză.
În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele subiecte aflate în sfera preocupărilor structurilor asociative ale militarilor în rezervă și în retragere, fiind analizate o serie de soluții posibile față de problemele ridicate.
Aceste soluții, de natură legislativă și procedurală, urmează să fie detaliate în perioada următoare, printr-un proces de consultare și colaborare între structurile de specialitate ale MApN și cele ale militarilor rezerviști, care se va desfășura într-un cadru instituțional.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News