Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siria: Convoi de blindate ale US Army, încercuit de mai multe vehicule şi elicoptere ruseşti (Foto/Video)
26 aug 2020 / 15:28
Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Incident, care după cum se poate observa şi în materialele video ataşate, a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi care operează transportoarele blindate ale poliției militare ruse din Siria.

Din primele informaţii, puse la dispoziţie de mai multe site-uri din domeniul apărării, dar şi prezentate pe reţelele de socializare, se pare că forțele americane din nord-estul Siriei, în timp ce efectuau o misiune de patrulare, au fost ţinta unei noi provocări a militarilor ruşi.

După cum se poate observa în primul material video, mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria încercuiesc şi hărţuiesc un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în nord-vestul Siriei.

G Ad:

Potrivit publicaţiei Defence Blog, incidentul a avut loc în dimineața zilei de 24 august, când un convoi militar rus, care încerca să ajungă la câmpurile petroliere din provincia siriana Al-Hasakah, a fost oprit de mai multe vehicule de militare de tip MRAP – MaxxPro și M-ATV – care transportau soldați americani angajaţi într-o misiune de patrulare pe o şosea aflată la vest de această provincie.

Din câte se parte, militarii ruşi au refuzat să oprească, ba chiar mai multe de atât au recurs la o serie de manevre şi măsuri agresive, inclusiv blocarea vehiculelor blindate americane. Unul dintre vehiculele blindate americane a fost, de asemenea, prins între două vehiculele militare rusești, un BTR-82 și un Typhoon-K.

În același timp, pentru a-i intimida şi mai mult pe militarii americani, poliţia militară rusă a cerut suport aerian, iar două elicoptere, unul Mi-8 și unul Mi-35, ale Forțelor Aeriene Ruse au survolat zona, în timp ce militarii ruşi efectuau manevre agresive în apropierea convoiului militar american.

Modul în care militarii ruşi din Siria au ales să procedez la întâlnirea cu un convoi de blindate al forţelor militare americane poate fi catalogat cu uşurinţă provocator şi iresponsabil, deoarece putea provoca o tragedie similară cu cea de luna trecută.

Amintim că, Sgt. Bryan Cooper Mount, în vârstă de 25 de ani, din St. George, Utah, a murit după ce a fost implicat într-un accident cu vehiculul blindat de patrulare Oshkosh M-ATV în timp ce efectuau operațiuni de recunoaștere, la 21 iulie 2020, în estul siriei. Cauza accidentului, un posibil incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane.

Citeşte şi: Siria: Un vehicul blindat Oshkosh M-ATV al armatei americane, implicat într-un grav accident (Video)

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staționate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (IS) și de a împiedica forțele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro