Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemul rusesc de rachete S-300 nu poate apăra Siria de atacurile aviaţiei israeliene
04 iul, 19:46
Sistemele de rachete sol-aer S-300, furnizate de Rusia în octombrie anul trecut Siriei, s-au dovedit a fi ineficiente în timpul unui atac al forțelor aeriene israeliene în primele ore ale zilei de 1 iulie, scrie site-ul rus de știri Avia.pro, citat de Uawire.org.

În ciuda faptului că sistemele anti-rachete S-300, predate de Rusia, în octombrie anul trecut, militarilor sirieni, sunt sistemele de apărare aeriană cu cea mai mare raza de acţiune pe care forţele militare ale lui Bashar al-Assad le au în dotare, să dovedit că, în realitate, aceste sisteme sunt inutile împotriva aviaţiei israeliene.

Mai mulţi analişti şi experţi militari au precizat, sub protecţia anonimatului, pentru site-ul rus de știri Avia.pro, analizând modul în care aviaţia israeliană a atacat duminica orașul Sahnaya, situat la sud de Damasc, că armata siriană nu a reuşit să contracareze. Avioane militare israeliene au lansat rachete care au vizat poziții militare siriene în oraşul Homs și la periferia Damascului, într-un atac în care au fost ucişi cel puțin patru civili și răniţi alţi 21.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că Israelul utilizează rachete cu rază lungă de acțiune, trăgând din afara razei de acţiune a sistemului rusesc de rachete S-300. Un aspect important de precizat, în momentul atacului avioanele militare israeliene se aflau în spațiul aerian internațional.

Analiștii consideră că eficiența sistemelor de apărare aeriană ale Siriei ar putea fi îmbunătățită prin mutarea bateriilor mai aproape de Marea Mediterană, însă acest lucru ar pune în pericol sistemul S-300, deoarece acesta va fi cu siguranţă vizat de atacurile aviaţiei israeliene.

Analiștii sunt de părere că situația ar putea fi schimbată fundamental dacă sistemele anti-rachete S-400, capabile să lovească ținte la o distanță de până la 400 de kilometri, s-ar afla în dotarea forţelor armate siriene

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii