Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spionaj militar în Turcia: 26 de persoane, angajate ale unor companii de apărare, au fost arestate
31 Martie, 15:25
Serviciile de informaţii ale Turciei au reținut, pe 30 martie 2021, 26 de persoane - acestea fiind suspectate de acţiuni spionaj în interiorul industrie turce de apărare. Ankara a acuzat persoanele reţinute şi de apartenenţă la organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen, considerată de oficialii turci ca fiind una teroristă.

Publicaţia Defense News precizează că poliţia turcă, împreună cu serviciile de informaţii, au reţinut 26 de persoane pentru acţiuni de spionaj şi apartenenţa la organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen. Un tribunal antiterorist a dispus eliberarea a șapte suspecți din cei 26, dar a dispus arestarea a 19.

Potrivit sursei citate, prin această anchetă Turcia urmărește să-i reţină pe cei care lucrează în companii ale industrie naţionale de apărare şi care au legături cu organizaţia lui Fethullah Gulen.

Președintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Gulen de orchestrarea unei loviturii nereuşite de stat din iulie 2016. Clericul locuiește în Statele Unite, iar guvernul turc a cerut de mai multe ori extrădarea acestuia, dar Washingtonul nu a răspuns solicitărilor Ankarei.

 

G Ad:

Cele 26 de persoane sunt foști angajați ai unor companii militare controlate de stat:

 

  • 16 sunt foști angajați ai industriilor aerospațiale turcești.
  • Patru sunt foști angajați ai companiei militare Aselsan, cea mai mare companie de apărare din Turcia.
    Doi sunt foști angajați ai companiei Havelsan.
  • Doi sunt foști angajați ai Consiliului de cercetare științifică și tehnologică din Turcia, cunoscut și sub numele de TUBITAK.
  • Unul este un fost angajat al producătorului de rachete Roketsan.
  • Unul este un fost angajat al agenției guvernamentale pentru achiziții în domeniul apărării, cunoscută anterior ca Subsecretariatul pentru Industria de Apărare (SSM), dar ulterior a fost redenumit Directoratul Turc pentru Industria de Apărare (SSB). 
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro