Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Statele Unite le cer aliaţilor din NATO să nu-şi diminueze cheltuielile militare
01 apr, 20:25
Ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, le-a cerut miercuri statelor membre NATO să nu-şi diminueze cheltuielile de apărare, în pofida efectelor economice negative ale pandemiei de coronavirus, invocând argumentul că riscurile de securitate nu vor dispărea odată cu COVID-19, informează agenţia EFE.

''Vom face totul pentru a garanta că avem aceste cheltuieli care au demonstrat că sunt foarte importante în această criză umanitară şi sanitară'', a spus ambasadoarea americană la o conferinţă de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe ai statelor NATO, care se va desfăşura joi prin videoconferinţă.

''Ştim că va trebui să luăm decizii dificile, dar credem că alegerea securităţii este cea mai importantă'', a continuat ambasadoarea SUA, conform declaraţiei redate de agenţia EFE, care aminteşte că de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă o prioritate a Washingtonului este ca statele membre NATO să-şi sporească bugetul apărării, transmite Agerpres.

 

Terorismul va continua iar securitatea trebuie să fie o prioritate


''Nici terorismul şi nici testele cu rachete balistice nu se vor opri după pandemie şi din acest motiv spun că membrii NATO vor trebui să aibă securitatea ca prioritate principală'', a insistat Kay Bailey Hutchison, deşi a recunoscut faptul că toate statele aliate ''suferă'' pe plan economic din cauza coronavirusului. În ce priveşte prezenţa medicilor militari ruşi în Italia, ea a menţionat că în contextul crizei actuale trebuie oferit ''orice ajutor poate fi dat''. ''Acesta este un moment în care, dacă putem şi avem capacitatea să ne ajutăm reciproc, trebuie să o facem şi o vom face'', a subliniat ambasadoarea americană.

În schimb, ea a dezaprobat ''dezinformarea, una provenită din Rusia, alta din China, care încearcă să-i învinovăţească pe alţii pentru această criză''.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă