Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite sunt dispuse să poarte discuţii la cel mai înalt nivel cu China pe tema relaţiilor tensionate
17 iul, 09:27
Statele Unite sunt deschise să poarte discuţii la cel mai înalt nivel cu China pe tema relaţiilor tensionate dintre cele două ţări, a afirmat vineri un oficial al Departamentului de Stat, notează AFP. 

Declaraţia intervine într-un moment în care numărul doi din diplomaţiei americane se pregăteşte să efectueze un turneu în Asia. Departamentul de Stat a anunţat joi într-un comunicat că Wendy Sherman va vizita cu începere de duminică Japonia şi Coreea de Sud, aliaţi ai Statelor Unite, dar şi Mongolia, a cărei relaţie cu Washingtonul s-a îmbunătăţit recent. Comunicatul nu menţionează nicio etapă în China, în pofida speculaţiilor în acest sens.

Întrebat despre posibilitatea unei astfel de vizite în China, un responsabil al Departamentului de Stat a indicat că SUA sunt dispuse la schimburi de păreri 'într-o manieră practică, substanţială şi directă'.

'Am explorat şi vom continua să explorăm oportunităţile de a interacţiona cu responsabilii chinezi, inclusiv la nivel înalt, în cadrul eforturilor noastre de a face să progreseze interesele Statelor Unite şi pentru a gestiona această relaţie în mod responsabil', a declarat acest oficial, potrivit Agerpres.

Washingtonul şi-a atras din nou furia Beijingului în ultimele zile, în primul rând cu votul din Senat, joi, despre un embargou asupra produselor din provincia Xinjiang, pentru a condamna 'munca forţată' a minorităţii musulmane uigure. Apoi, vineri, avertizând companiile americane cu privire la riscurile la care ar putea fi expuse dacă operează în Hong Kong, după ce Beijingul a introdus o serie de restricţii vizând acest istoric centru financiar.

G Ad:

În cazul unei vizite, Wendy Sherman ar deveni cel mai înalt oficial al administraţiei americane care s-a deplasat în China de la instalarea lui Joe Biden la Casa Albă. Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Jake Sullivan, s-au întâlnit cu responsabilii chinezi Yang Jiechi şi Wang Yi în martie în Alaska, cu prilejul unui summit extrem de tensionat.

China a fost declarată de administraţia Biden ca provocarea numărul unu pentru politica externă a Washingtonului. Preşedintele american a mers pe urmele lui Donald Trump adoptând o linie dură faţă de Beijing, dar s-a demarcat de predecesorul său promiţând să restabilească prioritatea cooperării cu aliaţii Statelor Unite. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro