Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Strategia de Apărare a SUA arată că ar fi capabile să ducă simultan lupte pe fronturi diferite - Document
15 iul 2019, 11:49
Corpul Marinei, generalul Joe Dunford, a declarat recent că strategia, care este clasificată, arată modul în care armata americană va implementa Strategia Națională de Apărare.

Generalul Joe Dunford a început să scrie strategia imediat după preluarea mandatului în 2015. Strategia a fost rescrisă în 2016 și anul trecut, în baza noutăților furnizate de agențiile de informații. O descriere neclasificată a strategiei este acum disponibilă.

"Strategia militară națională oferă un cadru de bază în concordanță cu Strategia Națională de Apărare, inclusiv problemele cu Rusia, China, Iran, Coreea de Nord și ale extremismului violent", a declarat Dunford într-un interviu recent.

Plan pentru fiecare posibil adversar

 

"Chestiunea cheie este că avem planuri de campanie scrise pentru a aborda fiecare dintre aceste provocări de zi cu zi", a spus el. "Apoi, am integrat planurile de bază, astfel că, dacă există o situație de urgență, avem o perspectivă globală asupra a ceea ce trebuie să facem în contextul unei situații contingente".
Președintele a folosit Peninsula Coreeană ca exemplu. Cu câțiva ani în urmă, era posibil să credem că dacă Coreea de Nord ar fi invadat Coreea de Sud, toate acțiunile ar putea fi limitate la peninsulă. Nu este cazul astăzi. Coreea de Nord are rachete balistice, națiunea a testat dispozitivele nucleare, iar Coreea de Nord a folosit capacități cibernetice ofensive. Orice incident nu ar implica numai forțe pe peninsulă, ci și Comandamentul Indo-Pacific SUA, Comandamentul nordic din SUA, Comandamentul Strategic SUA, Comandamentul Cyber-SUA și alții.

 

Strategie globală de răspuns la amenințări

 

Mai mult, adversarii care văd Statele Unite și aliații săi într-o situație de urgență din Coreea ar putea fi tentați să împingă riscul în alte părți ale lumii, sperând că Statele Unite nu ar putea răspunde.
"Suntem acolo pentru interveni de urgență pe Peninsula Coreeană, nu numai că avem un plan pentru ceea ce se întâmplă acolo, dar integram toate planurile pe care le avem în Indo-Pacific, astfel că asigurăm platforma de la care asigurăm puterea", a spus Dunford. "Atunci am vorbi despre ceea ce ne așteptăm să facem la nivel mondial în cursul acestei campanii."

Sub conducerea președintelui, Joint Staff a elaborat Strategia militară națională. De asemenea, personalul supraveghează elaborarea planurilor de campanie cu privire la câmpul de luptă interregional, transregional, pe care militarii Statelor Unite ar trebui să-l angajeze. "Aceasta oferă un punct de pornire mult mai bun decât un plan de operațiuni îngust specific comenzii combatante", a spus Dunford.

 

Combatererea extremismului


Cu exemplul Coreei, președintele - ca integrator global - ar putea să analizeze planurile din întreaga lume și să poată determina ce forțe ar fi necesare pentru a descuraja Rusia și ce forțe ar fi dedicate pentru apărarea patriei. El ar putea, de asemenea, să evalueze câți membri ai serviciului ar rămâne implicați în combaterea extremismului violent. În cele din urmă, ar putea să se uite la ce forțe vor fi necesare pentru a descuraja Iranul chiar și în timp ce campania se desfășoară în Coreea. "Ne-a dat o apreciere mult mai realistă a resurselor, sincronizarea, secvențierea acestor tipuri de lucruri", a spus Dunford.

Strategia extinde ideea integrării globale pentru a descrie modul în care va funcționa personalul comun într-un mediu de securitate configurat de provocări în toate domeniile care acoperă mai multe regiuni și funcții, a declarat Lt. Allin, directorul strategiei, planurilor și politică în cadrul personalului comun. Strategia se bazează pe îndrumarea din Strategia Națională de Apărare, iar liderii îl pot folosi pentru a informa nevoile Forței Comune.

 

Competiția cu Rusia și China


Strategia militară abordează amenințările enumerate în Strategia Națională de Apărare: reapariția marii competiții de putere cu Rusia și China; se ocupă de amenințările care provin din Iran și Coreea de Nord; și menținerea vigilenței în lupta împotriva terorismului. Dar strategia nu este o jachetă. "Scopul complet al integrării globale trebuie să recunoască incertitudinea și să fie vigilent pentru amenințările emergente la adresa securității și intereselor Statelor Unite, aliaților și partenerilor săi", a spus Allvin.

Strategia militară introduce un nou concept numit "direcția strategică continuuă", a spus el. Acestea sunt trei orizonturi de strategie suprapuse pentru forța comună. "Forța de muncă este modul în care forța comună va răspunde provocărilor mediului actual", a spus Allvin. "Forța de dezvoltare descrie adaptarea actualei forțe comune pentru a face față cel mai bine. Designul Forței descrie inovația pentru a permite Forței Comune să răspundă în mod diferit într-un mod fundamental disruptiv".

Planificarea implică toate planurile: terestru, maritim, aerian, spațiu și spațiu cibernetic


Dunford a spus deseori că natura războiului nu s-a schimbat, dar Strategia militară națională se bazează pe această realitate. Recunoaște că viitoarele conflicte vor fi din ce în ce mai transregionale și vor traversa toate domeniile: terestru, maritim, aerian, spațiu și spațiu cibernetic. Planificarea, gestiunea forței, luarea deciziilor, dezvoltarea forței și previziunea trebuie să fie luate în considerare deoarece deciziile sunt luate la cele mai înalte niveluri ale guvernului.

Armata americană este cea mai eficientă forță din lume de astăzi, iar pentru ca strategiile naționale să rămână eficiente, armata trebuie să mențină și să sporească letalitatea. S-a discutat de ani de zile despre faptul că armata americană nu a fost niciodată confruntată într-o luptă corectă cu un adversar. Strategia Militară Națională încearcă să forțeze dezvoltarea pentru a continua dominarea militară americană. "Designul Forței se concentrează pe inovație pentru a permite Forței Comune să facă ceea ce face în moduri diferite și disruptive", a spus el.

Odată cu apariția unei concurențe de mare putere cu China și Rusia fiind principala amenințare, pentru Statele Unite construirea unei forțe de combatere a acestor competitori apropiați va fi o parte importantă a Strategiei militare naționale.

Aliații și partenerii NATO

 

Un avantaj asimetric pe care Statele Unite îl are asupra oricărui adversar potențial este vasta sa rețea de aliați și parteneri. Statele Unite au început să dezvolte această rețea în timpul celui de-al doilea război mondial, iar războiul rece a accelerat procesul. NATO este bijuteria coroanei și acum are 30 de membri angajați în apărare reciprocă. Statele Unite au aliați în Pacific - Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda - și legături cu multe alte țări. Organizația de luptă împotriva ISIS, condusă de SUA, numără acum 79 de națiuni și organizații.

"Aliații și partenerii națiunii sunt indispensabili pentru a proteja o ordine internațională liberă și deschisă, rămânând o sursă strategică de forță pentru forța comună", a spus Allvin. "Asigurarea aliaților și a partenerilor rămâne o zonă de misiune crucială pentru Forța comună din Strategia militară națională din 2018".

 strategia_sua_38793900.pdf

 

Vezi și: Coreea de Nord cercetează echipamente pentru a distruge avioanele F-35


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Violențe în Georgia: Tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor pro-europeni după ce guvernul vrea „legea agenților străini” pe model rusesc
Stoltenberg: Ucraina are nevoie urgentă de o creștere a ajutorului militar. Invazia rusă ”a devenit o bătălie logistică”
Investigațiile americane și germane privind sabotarea Nord Stream: Urmele duc în Ucraina. Kievul spune că ”nu are absolut nicio implicare”
Iohannis şi premierul Kishida au semnat Declaraţia privind Parteneriatul strategic România - Japonia
Autonomia strategică a Europei, un lucru bun? China spune că da. Șeful diplomației chineze nu exclude nici războiul cu SUA
Israelul a lovit aeroportul din Alep. Aeroportul sirian, scos din funcţiune. Era folosit pentru primirea de ajutoare umanitare, ascundea livrările de arme iraniene
În Israel a fost lansat un nou concept de comunicații util în războiul bazat pe rețea
China denunță politica de „îngrădire și represiune” împotriva ei, a statelor occidentale conduse de SUA
Comuniștii și socialiștii din R. Moldova au ieșit în stradă pentru a apăra „limba moldovenească” scandând „Noi suntem moldoveni”
Noi ciocniri la granița dintre Azerbaidjan și Armenia, după ce azerii au deschis focul. Cel puțin 5 persoane au fost ucise
Elveția prelungește mandatul militarilor săi în Kosovo până în 2026
Piloţii rezervişti ai Forțelor Aeriene israeliene refuză să se antreneze, în semn de protest faţă de reforma judiciară promovată de guvernul Netanyahu
Primele rezultate ale inspecției din Donețk: Șoigu i-a băgat în ședință pe comandanții ruși
Prin relațiile sale speciale, Iranul poate acționa în Africa precum o “coloană a cincea”, în interesul Rusiei și Chinei
China va crește cheltuielile militare cu 7,2% și își stabilește o țintă de creștere modestă de aproximativ 5%
Șeful Pentagonului sosește de urgență în Israel pentru discuții privind Iranul. Milley, vizită neanunţată și în Siria
Potențialii recruți din Transnistria fug peste graniță - Oficial ucrainean
Povestea dragării Canalului Bâstroe de Ucraina se apropie de verdict. România a primit „undă verde” pentru a face măsurători pe Chilia și Bâstroe
Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Tokyo, interviu în exclusivitate, înainte de vizita lui Klaus Iohannis în Japonia
F-16 românești, la granița Rusiei. Aviația militară a României va asigura apărarea aeriană a țărilor baltice
Europenii merg la Washington pentru consultări. Subiectul fierbinte: Sancțiunile împotriva Chinei, în cazul în care aceasta furnizează arme Moscovei
Presiune occidentală asupra Emiratelor Arabe Unite pentru a opri exportul de componente folosite de Rusia în războiul din Ucraina
”Subiectul HIMARS-ului belaruso-chinez”. După vizita în China, Lukașenko ar putea debloca ajutorul Chinei pentru regimul de la Kremlin
Prezența trupelor NATO în România, efort bugetar minim. Ciucă: Contingentele dislocate în România se autosusțin
Blinken şi Lavrov, discuții contondente la G20. Cei doi au discutat pentru scurt timp și în culisele reuniunii
Poziția României privind recunoașterea Kosovo rămâne neschimbată, în ciuda dialogului Serbiei cu fosta sa regiune. Doar 4 state NATO nu recunosc independența Kosovo
R. Moldova, sprijinită pentru a rezista la amenințările hibride: Comandantul Structurii SUA pentru Misiuni Cibernetice merge la Chișinău
Moscova apasă ”butonul cerealelor” și spune că va reînnoi acordul cu cereale numai dacă propriile exporturi sunt deblocate
Planul ruso-chinez prinde contur: Rușii pompează cantități uriașe de uraniu pentru a ajuta China să prindă SUA în programul militar nuclear
În Transnistria încep recrutările în rândul ”pacificatorilor”. Separatiștii pro-ruși sunt ademeniți cu aproximativ 150 de euro

Ştiri Recomandate

Un RC-135 britanic a făcut joncțiunea deasupra României cu două Eurofighter. Demonstrație de forță în apropierea Crimeei, după incidentul dintre Su-27 și MQ-9
Bumerangul lovește industria rusă de apărare: Epuizată de ”operațiunea specială din Ucraina”, Moscova taie din exporturile de armament către India
Tudor Curtifan, în dialog cu secretarul de stat Valeriu Mija. Foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova
EXCLUSIV
Valeriu Mija: Rusia a triplat atacul hibrid. R.Moldova nu are timp de pierdut în modernizarea Armatei iar sprijinul României - necondiționat
Elicopterele sovietice rămân baza pentru Africa, dar au nevoie de întreținere: O companie sud-africană va produce în Emirate componente pentru Mi-17 și Mi-24
Decizie neașteptată a Armeniei: A decis să ratifice Statutul de la Roma. Teoretic, Putin poate fi arestat și acolo
Trump spune că dacă va fi inculpat, SUA ar putea fi aruncată în „moarte și distrugere”
Chișinăul demontează dezinformările propagandei ruse, care acuză guvernul moldovean de ”provocare militară la frontiera cu Transnistria”
A fost sau n-a fost? Ucrainenii revin și recunosc că rușii nu s-au retras încă din Nova Kahovka / Militarii ruși ”confiscă” electrocasnice, semn al unei retrageri iminente
Misterul tancurilor T54/T55 pe frontul din Ucraina - la prima vedere un gest sinucigaș. Rușii le-ar putea folosi pe post de fortificații, îngropate în pământ
SUA: Iranul are capacitatea să dezvolte o armă nucleară în doar câteva luni. Efectele deciziilor lui Trump: Materialul fisionabil poate fi produs în două săptămâni
Vizita lui Xi Jinping la Moscova: Prăbușirea Rusiei ca mare putere mondială | Valentin Naumescu, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania
Liderul Wagner neagă varianta Kremlinului care prezintă războiul din Ucraina ca fiind împotriva NATO
Imagini de la o misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
EXCLUSIV
Cât de izolată e Transnistria de Rusia? R. Moldova se teme de un desant pe aeroportul din Chișinău, dar separatiștii modifică aerodromul din Tiraspol
SUA nu exclud pe termen lung negocieri privind granițele Ucrainei, dar rămân fidele principiului: Nimic despre Ucraina fără Ucraina
Slovacia transferă primele avioane de luptă MiG-29 către Ucraina
Violențe și incendii în mai multe orașe din Franța. Cifrele protestatarilor oscilează între 1 milion și 3.5 milioane
China cere Europei un „consens strategic” pentru o încetare a focului în războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Forţele Armate Ucrainene au utilizat noi drone navale pentru recentul atac asupra navelor ruse din portul Sevastopol (Foto/Video)
F-16 românești second hand, dar cu rachete aer-aer de ultimă generație - AIM-120 și AIM-9. Distanța la care vor putea lovi F-urile României
O mașină blindată în care se afla ministrul de externe al Estoniei a luat foc în centrul Kievului
După publicarea imaginilor cu tancurile T-54, produse în perioada lui Stalin, Rusia insistă că poate produce 1.500 de tancuri în 2023
Turcia a prezentat oficial tancul Altay (Foto/Video). Salvarea programului militar s-a făcut cu sprijin din părea industriei sud-coreene
Ministrul finlandez al Apărării: Finlanda nu poate dona Ucrainei avioane de vânătoare Hornet
Șantajul lui Prigojin: Bucătarul lui Putin amenință că va scoate Wagner din Ucraina și își va reloca mercenarii în Africa
Comandantul forțelor terestre ucrainene sugerează posibilitatea începerii unei contraofensive: Forţele ruse devin tot mai slabe
Cele 7 mituri despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Lituania amintește că Rusia nu e invincibilă, dar are ambiții teritoriale mari
SUA reașează forțele. Pentagonul intenționează să aducă avioane A-10 Warthog în Orientul Mijlociu, în timp ce avioanele avansate merg în zona Asia-Pacific
Ungaria anunță că nu-l va aresta pe Putin dacă președintele Rusiei ar intra pe teritoriul ungar. Budapesta sfidează mandatul CPI
Salvarea noului tanc KF51 Panther german ar putea fi Ucraina? Americanii cred că o producție a KF51 de patru ori mai mare decât Abrams e un „scenariu SF”
Lecțiile războiului din Ucraina schimbă jocul. SUA spun că superioritatea aeriană e decisivă în apărarea Taiwanului
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a uitat de ”operațiunea specială” din Ucraina și a scăpat porumbelul