Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Taiwanul desfăşoară exerciţii militare timp de o săptămână, pe fondul tensiunilor cu Beijingul
13 iul, 10:36
Taiwanul a lansat luni o serie de exerciţii militare de o săptămână, între care trageri reale, în cadrul unor aplicaţii în care va fi simulată o ripostă împotriva unui inamic imaginar care ar încerca să invadeze insula, potrivit dpa.

Aceste exerciţii au loc pe fondul tensiunilor în urma recentelor acţiuni ale Chinei, inclusiv impunerea legii asupra securităţii naţionale în Hong Kong şi o serie de incursiuni ale unor avioane militare chineze în spaţiul aerian al Taiwanului. Centrul de comandă al operaţiunilor interarme din cadrul Ministerului Apărării taiwanez a dispus să înceapă exerciţiile luni dimineaţă devreme, a relatat agenţia de presă oficială din insulă (Central News Agency, CNA).

Evenimentul principal va avea loc joi, constând într-un exerciţiu de apărare combinat între forţele terestre, aeriene şi maritime pentru a simula o ripostă împotriva unei tentative de aterizare a unui inamic imaginar pe coasta districtului Jiannan în zona oraşului Taichung, transmite Agerpres. Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, va superviza personal exerciţiul, care îşi propune să scoată în evidenţă operaţiunile unor batalioane combinate recent formate în Taiwan.

Forţele taiwaneze vor efectua cu această ocazie primul test cu torpilă. Unul din cele mai vechi submarine ale marinei, de fabricaţie olandeză, va efectua o tragere cu o torpilă grea de fabricaţie germană asupra unei fregate care a fost demobilizată. Citând surse militare, CNA relatează că pentru miercuri este programat un exerciţiu comun al poliţiei militare, forţelor de ordine civile şi detaşamentelor Gărzii de coastă cu scopul de a riposta împotriva unui atac care viza leadership-ul.

Avioane de vânătoare F-16 Falcon taiwaneze au interceptat sâmbătă bombardiere chineze H-6 în largul coastei estice a insulei. Taiwanul are propriul guvern ales independent şi democratic, dar Beijingul îşi revendică suveranitatea asupra insulei. 

Citește și: Primul avion de antrenament avansat (AJT) produs în Taiwan a efectuat zborul inagural (Foto/Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Turcia a dislocat în Libia cel mai nou sistem de apărare aeriană (Foto)
Federația Rusă va testa noi armamente cu bazare navală, în mările nordice
Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA
Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei
Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro