Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni crescânde în Marea Chinei | Beijingul cere navelor străine care intră în "apele sale teritoriale" să raporteze
01 sep, 10:29
China va solicita navelor străine, începând cu 1 septembrie, să raporteze informaţii detaliate la intrarea în zonele maritime pe care regimul le pretinde a fi parte a teritoriului său. Un expert avertizează cu privire la posibilitatea crescândă a tensiunilor în apele contestate din Marea Chinei de Sud.

Măsura survine după ce Beijingul a adoptat o lege a Pazei de Coastă, la sfârşitul lunii ianuarie, autorizând gărzile de coastă să adopte „toate mijloacele necesare, inclusiv utilizarea forţei militare” pentru a opri navele străine ce constituie un pericol, precizează Epoch Times.

Regimul comunist susţine că are dreptul istoric la o mare parte din Marea Chinei de Sud, vag delimitată de „linia întreruptă”, publicată de China pe o hartă pentru a indica zona pe care a pretins-o. Ţările vecine nu recunosc pretenţiile Chinei.

Dar autorităţile chineze au declarat că navele străine ar trebui să raporteze detaliile navelor, ora estimată de sosire şi plecare, poziţia actuală şi alte informaţii înainte de a trece prin aceste ape. Dacă sistemul de identificare automată al unei nave nu funcţionează corect, autorităţile vor solicita rapoarte de urmărire la fiecare două ore până când nava părăseşte zona, potrivit unei declaraţii publicate pe 27 august.

Noua reglementare impune aceste cerinţe unei game largi de nave - submersibile, nave nucleare, nave care transportă materiale radioactive şi nave care transportă petrol în vrac, produse chimice, gaze lichefiate şi alte substanţe toxice şi dăunătoare.

G Ad:

Administraţia Chineză pentru Siguranţa Maritimă a menţionat, de asemenea, că orice altă navă care ar putea „pune în pericol siguranţa traficului maritim” sau revendicările regimului ar trebui să raporteze la sosire.

Noul regulament, bazat pe o lege revizuită de Partidul Comunist Chinez, privind siguranţa traficului maritim, va intra în vigoare la 1 septembrie. Analiştii au subliniat anterior că regimul chinez ar putea aplica legea în apele controversate în care nu are dreptul să îşi exercite jurisdicţia în temeiul Convenţiei Naţiunilor Unite privind Legea mării (UNCLOS).

Su Tzu-yun, un expert din Taiwan, a declarat pentru Epoch Times că noua reglementare ar putea spori tensiunile în zonele disputate, în special în Marea Chinei de Sud, deoarece regimul ar putea extinde legea la recifele artificiale pe care le-a construit în ultimii ani.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro