Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 2)
Forțele terestre
Data publicării:
În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse continuă desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

După ce în prima zi a exercițiului trupele au fost alertate și deplasate în poligoane, unde au amenajat pozițiile de luptă, în cea de-a doua zi au început pregătirile pentru faza activă, în care vor îndeplini misiuni potrivit destinației.

 

Forțele Terestre

 

Peste 50 de puncte mobile de conducere au fost alertate și au efectuat marșuri în raioanele indicate. Subunitățile de conducere și transmisiuni ale armatelor de arme întrunite, marilor unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud, dotate inclusiv cu noile complexe de campanie APE-5K, au desfășurat mijloacele de comunicații în punctele de comandă și au organizat un sistem unic de conducere a trupelor.

În scopul mascării punctelor de comandă, în locurile de desfășurare a acestora au fost executate amenajări genistice. Protecția împotriva atacurilor aeriene ale adversarului a fost asigurată de subunități de apărare antiaeriană și de luptă împotriva dronelor. De asemenea, în zonă au fost dislocate subunități de război electronic.

Pentru apărarea împotriva dronelor au fost formate structuri combinate de apărare antiaeriană și război electronic, ce întrebuințează complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, lansatoare portabile de rachete antiaeriene Igla, precum și complexe Zhitel și Krasukha-S4.

Subunități de rachete ale Regiunii Militare Sud dislocate în Ținutul Krasnodar și în Osetia de Nord au efectuat marșuri în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

Echipajele complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M au efectuat marșuri pe calea ferată, îndeplinind nornative de încărcare a tehnicii militare pe platforme feroviare. Distanța marșurilor a fost de aproximativ 1.000 de kilometri.

În etapele următoare ale exercițiului, subunitățile de rachete vor executa lansări electronice și de luptă asupra unor ținte care imită obiective de importanță critică ale adversarului convențional.

Subunități aparținând Forțelor Armate ale Republicii Belarus au trecut la desfășurarea de activități practice în poligonul Kapustin Yar. Militarii din cadrul subunităților de infanterie moto și de tancuri au executat, pe tehnica de luptă rusească, activități în ofensivă și în defensivă, în compunerea grupării de trupe de coaliție.

Anterior, contingentul belarus, reprezentat de un grup tactic de nivel batalion, a sosit în raionul de concentrare, unde a organizat cooperarea cu statul major al exercițiului și a trecut la pregătirea militarilor, armamentelor și tehnicii militare pentru îndeplinirea misiunilor de luptă.

Contingentul este comandat de locțiitorul comandantului Trupelor Comandamentului Operativ Nord-Vest, general maior Vladimir Kulazhin.

 

Forțele Aeriene

 

În poligonul Ashuluk, subunități de apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud au respins un atac masiv executat cu rachete și aviația de către adversarul convențional. 

La activități au participat aproximativ 50 de mijloace de zbor de diverse tipuri, care au imitat aeronavele ce încalcă spațiul aerian. Misiunea aviației adversarului a constat în depășirea sistemului de apărare antiaeriană al regiunii, distrugere stațiilor de radiolocație, a pozițiilor Trupelor de Rachete și a aerodromurilor de dislocare a aviației.

În calitate de ținte de control au evoluat avioane de tip Su-25, Su-34, Su-24M, MiG-31, Tu-22M3, An-12, An-26 și Tu-134, precum și elicoptere Mi-8, Mi-35 și altele.

Subunitățile Trupelor Radiotehnice au descoperit toate țintele, pe care le-au clasificat ca fiind avioane ale adversarului convențional.

Toate țintele aeriene au fost distruse de echipajele complexelor de rachete S-400, S-300 și Pantsir-S și de cele ale avioanelor de vânătoare Su-27, Su-30SM și Su-35 ridicate la interceptare.

 

Forțele Navale

 

Nave de luptă și avioane ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat lansări de rachete împotriva unor detașamente de nave ale adversarului convențional.

Distrugerea navelor adversarului a fost efectuată în două etape. În timpul primei dintre acestea, un grup naval de asalt, format din vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și R-60, a executat un atac cu rachete asupra unei ținte complexe, care imita un detașament de nave. Vedetele au lansat, simultan, câte o rachetă antinavă Moskit. Ambele rachete au lovit ținta.

În cadrul celei de-a doua etape, asupra țintei a fost efectuat un atac aerian. La acesta au participat două bombardiere Su-24M și două avioane de vânătoare multirol Su-30SM, care au lansat rachete de croazieră, ce au distrus ținta.

Dragoare ale FRMN și Flotilei din Marea Caspică (FRMC) au îndeplinit misiuni de asigurare antimină pe timpul ieșirii navelor de luptă și auxiliare în raioanele maritime.

Ulterior, echipajele dragoarelor au desfășurat antrenamente privind aruncarea grenadelor și transmiterea semnalelor luminoase. Acestea vor continua să efectueze misiuni de căutare și cercetare a minelor în zonele în care sunt dispersate forțele FRMN și FRMC.

Aviația navală a FRMN a desfășurat activități de aprovizionare a navelor de luptă aflate în deplasare pe mare sau staționate la ancoră.

Echipajul navei de patrulare Vasily Bykov a efectuat, împreună cu piloții Aviației navale, misiuni de predare-primire a mărfurilor pe mare.

În timpul etapei inițiale a exercițiului, echipajul unui elicopter Ka-27PS a zburat în jurul navei, după care a lăsat, cu ajutorul unui troliu, mărfurile pe suprafața destinată elicopterului pe navă, fără să aterizeze.

Nave ale FRMC au distrus o bază a formațiunilor înarmate ilegale de pe Insula Cecenia.

O grupare navală de asalt, formată din fregata Daghestan și navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustiug, Grad Svyiazhsk și Uglici au executat foc cu instalațiile de artilerie AK-90 de pe nave asupra bazei luptătorilor amplasate pe insulă. Corecția focului artileriei a fost efectuată cu drone Orlan-10 din dotarea subunităților regimentului de infanterie marină.

De asemenea, echipajele navelor au desfășurat activități de distrugere a grupurilor de diversiune submarine, executând trageri cu aruncătoare de grenade și cu mitralierele de calibru mare.

 

Trupele de Desant Aerian

 

În poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, militarii din cadrul marilor unități din Ulyanovsk și Kamyshin au trecut la desfășurarea de activități practice, în compunerea subunităților de tip nou.

Pe timpul unui episod tactic, subunitățile vor îndeplini misiuni de desantare prin debarcare din elicoptere, cu aterizarea acestora sau din aer, de la distanță mică.

De asemenea, militarii se antrenează pentru transportul cu elicoptere de tip Mi-26 și Mi-8AMTȘ ale Aviației Forțelor Terestre a două baterii de tunuri D-30, unor automobile Niva Kotenok și Eskadron, dotate cu aruncătoare de mine Sani, cu calibrul de 120 de milimetri, a unor aruncătoare de mine automate AGS-17, a mitralierelor Kord de calibru mare, precum și a unor mașini buggy și UAZ Pickup echipate cu mitraliere Pecheneg.

În cadrul pregătirilor pentru faza activă a exercițiului, efectivele bateriei antitanc a Regimentului de Desant-Asalt din Novorossiysk au îndeplinit misiuni în compunerea rezervei antitanc a marii unități.

Pe timpul activităților practice, artileriștii bateriei au executat trageri, din diverse poziții de foc, cu complexul de rachete antitanc Konkurs. Militarii au distrus ținte care imitau mașini de comandament și stat major, precum și instalații de lansare ale unor complexe tactice de rachete ale adversarului convențional.

 

Testări de tehnică și mijloace militare

 

Militarii Regimentului de Infanterie Marină al FRMC vor testa în timpul exercițiului noile mașini de luptă de tip BMP-3F. Acestea reprezintă o modificare a mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-3, fiind destinate Trupelor de Infanterie Marină. Față de versiunea de bază, noile mașini au o flotabilitate crescută. În acest fel, mașinile pot să acționeze nu numai de pe litoral, ci și să execute foc din apă.

În baza rezultatelor obținute în timpul exercițiului, Ministerul rus al Apărării va decide dacă va introduce noile mașini de tip BMP-3F în dotarea brigăzilor de infanterie marină ale flotelor.

Surse aparținând Ministerului rus al Apărării au informat recent că participanții la exercițiu vor testa și noi surse de energie curată, ecologică. În teren, vor fi desfășurate generatoare eoliene și centrale solare, de la care vor primi energie punctele de comandă, sistemele de armamente și tehnică militară, precum și taberele de corturi. Spre deosebire de generatoarele diesel convenționale, noile sisteme de alimentare nu dezvăluie pozițiile trupelor. Și, în plus, potrivit experților, noile mijloace vor economisi fonduri semnificative.

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
De ce achiziționează România doar 26 de lansatoare Javelin? Sistemele americane intră în dotarea unității de elită a Armatei, forțele speciale
România are deja o baterie Patriot complet funcțională și se pregătește pentru operaționalizarea celui de-al doilea sistem
K9, livrate la timp pe bandă rulantă. Polonia primește încă 18 obuziere K9 Thunder, o soluție aflată și pe masa României
Forțarea cursurilor mari de apă: Diviziile americane vor avea câte o brigadă de geniu
Un militar român e „cel mai bun luptător” într-o competiție din SUA. Probele deosebit de dificile au inclus efort fizic masiv, mental și operațiuni tactice urbane
Tancurile Merkava au intrat în Khan Younis. Israelul avansează în Gaza și, în premieră, artileria lovește cu obuziere de pe teritoriul Fâșiei
HIMARS e de azi hipersonic. SUA au început livrarea noilor rachete PrSM. Versiunile viitoare vor lovi și ținte în mișcare la 1.000 km distanță
Francezii sunt optimiști că Eurotank va vedea lumina zilei în ciuda zvonurilor. Tancul franco-german de ultimă generație a „apărut” din nou în public
”Am capturat un Bradley al ucrainenilor din 'no man's land' și îi vom afla toate punctele slabe”. Rușii susțin că IFV-ul american pare a fi o versiune modernă
Emiratele Arabe Unite au angajat sute de veterani americani pentru a-și moderniza armata, cooptând inclusiv generali cu 4 stele
M2 Bradley a supraviețuit pe frontul din Ucraina după o lovitură directă de rachetă antitanc (video)
SUA vor redeschide liniile de producție pentru blindatele M2 Bradley și obuzierele M777. ”Avem comenzi pentru sute de unități noi”
Cu ce armament militar nou a defilat Armata României: De la blindate JLTV, la radare GSR. În premieră, a fost prezentat și avionul Bombardier 75 al MAI
Președintele bulgar pro-rus s-a opus prin veto furnizării către Ucraina a blindatelor sovietice BTR-60. Rumen Radev vorbește de „protejarea granițelor bulgare”
Tancul T-90M primește o ”modernizare” rapidă: Inginerii ruși au instalat blindaj Kontakt-1 și plasă pentru protecția anti-dronă
Polonia va cumpăra încă 150 de obuziere sud-coreene K9 și va avea o artilerie de temut, cu peste 1.000 de obuziere autopropulsate
România se pregătește să primească primul tanc american Abrams din cele 54 cumpărate. Abrams - primul tanc cu adevărat modern din istoria Armatei
Premieră în România: Forțele speciale defilează cu noile blindate americane JLTV, alături de mașini Land Cruiser, model 2022, echipate cu mitraliere
Forțați de situația din teren, ucrainenii apelează uneori la tactica sacrificării unor blindate
Tancul Leopard 2A8 atrage toate privirile: Un grup de cinci state europene va achiziționa cea mai modernă versiune a tancului german
Ucraina păstrează în rezervă tancurile americane Abrams M1A1. Acestea ar putea fi folosite pe câmpul de luptă în primăvara anului viitor
Obuzierul NORA B52, mândria industriei sârbe de apărare, revitalizează cooperarea militară dintre Serbia și Algeria
Zi încărcată pentru Armata Poloniei: Au sosit din SUA 26 de tancuri M1A1 Abrams și 11 lansatoare Himars
România mai are o șansă să salveze proiectul Saur 2, dar blindatul românesc amfibiu trebuie „schimbat la față”. Industria anunță că e pregătită
Militarii taiwanezi s-ar putea antrena în viitor pe teritoriul SUA
Cum explică Armata României că un sistem Patriot a ratat lansarea unei rachete. Spînu: Într-o situație reală de luptă nu ar fi existat niciun impact
Ucraina va avea 200 de tancuri Leopard 1A5, dar nu-și permite luxul să renunțe la vechile tancuri sovietice T-72
Forțele pentru Operații Speciale americane au pierdut cinci militari și un elicopter într-un accident din estul Mării Mediterane
Armata Kievului nu-și permite pierderile Rusiei. Media occidentală estimează că 70 de mii de militari ucraineni au murit pentru țară

Ştiri Recomandate

Cinci nevoi urgente ale Ucrainei, prezentate în timpul reuniunii Consiliului Ucraina-NATO: Cel mai important, viteza de reacţie pe care o au aliaţii occidentali
Țările Baltice cer insistent Congresului SUA să deblocheze ajutorul pentru Ucraina: Este necesar sprijinul SUA, iar noi vom face și mai mult pentru a ajuta
Un colonel rus de rang înalt a fost ucis în urma unui atac efectuate de Ucraina asupra orașului Luhansk
Şeful spionajului militar ucrainean explică modul în care Ucraina distruge aviația strategică rusă: Bombardierul rusesc Tu-22M3 a fost doborât de sistemul de rachete S-200
"Ucraina nu ne va dezamăgi, iar noi să nu-i dezamăgim pe ei". Mass-media și analiştii occidentali comentează atacul rusesc de la Dnipro și doborârea bombardierului rusesc Tu-22
Vizita unui oficial român din cadrul serviciilor de informaţii la Damasc, anunțată de o televiziune anti Assad, nu este confirmată de presă pro-guvernamentală siriană
Războiul hibrid, rafinat de chinezi. Directorul FBI: China a infiltrat hackeri care pot să atace în orice moment infrastructura critică a SUA
Diplomat israelian: Rusia este interesată de un război major în Orientul Mijlociu. Trebuie să fim pregătiți pentru diferite scenarii
Escadrila 48 începe să prindă contur în România. Primele 3 avioane F-16 au ajuns la Câmpia Turzii
Rusia își consolidează apărarea la frontiera cu Finlanda: În Republica Karelia, a fost formată o brigadă de rachete dotată cu sisteme Iskander-M
Deși Argentina a luat fața Kievului când a cumpărat 24 de F-16 din Danemarca, F-urile rămân ”în familie”: Statul sud-american vrea statutul de „partener global” al NATO
MiG-31 în versiunile I și K, cu rachete hipersonice Kinjal, realimentate aerian și rază mai lungă. Diferența dintre versiuni, dezvăluită în premieră de ruși
”Slăbirea adversarilor” și ”Campanie ofensivă de informare”. Documentul secret al Moscovei de politică externă recunoaște: Viitorul lumii depinde de rezultatul războiului din Ucraina
Israelul a lansat un atac limitat asupra unor obiective militare din Iran, dar nu nucleare. Iranienii spun că nu există pagube
O nouă ”defecțiune tehnică”, marca Rusia: Bombardierul Tu-22M3 a fost lovit de ucraineni cu sistemul S-200 (Armata ucraineană)
Polonia vrea și ea sub Iron Dome-ul european. Varșovia s-ar putea alătura European Sky Shield Initiative (ESSI)
Greșeală neforțată? Un bombardier Tu-22M3 se prăbușește spectaculos în Rusia (Video). Avionul a căzut după o misiune de luptă
Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de rachete IRIS-T. Vicecancelarul german Robert Habeck promite continuarea sprijinului acordat ucrainenilor
O dronă de cercetare MQ-4C Triton a SUA monitorizează în Mediterană mișcările Rusiei și transportul de armament în Libia
După ce a vândut avioanele F-16 către România, Portugalia confirmă achiziția de avioane de luptă F-35 Lightning II
Serbia i-a reținut pe directorul adjunct al Poliției din Kosovo și pe alți patru ofițeri de poliție
Germania arestează doi cetățeni cu dublă cetățenie pentru legături cu serviciile ruse de informaţii: Principala ţintă, o bază militară cu tancuri Abrams pentru ucraineni
SUA au dislocat în România un sistem M-LIDS, cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei americane. Trageri reale cu efectuate la Capu Midia
De ce sunt tinerii atât de vulnerabili la campaniile de propagandă rusă. Daniela Munteanu (E-ARC): Nu există un glonț de argint în stoparea dezinformării
Israelul duce F-35 la un alt nivel. Zilnic sunt în aer între 35 și 39 de avioane F-35I iar numărul orelor de zbor a crescut cu 565%
U.S. Air Force nu va cumpăra mai mult de 100 de bombardiere B-21 Raider: S-ar putea să inventeze ceva mai bun până când toate aceste avioane vor fi construite.
Un nou episod din „drone la Mihail Kogălniceanu”: Baza 57 confirmă că un UAV s-a apropiat aseară la doar 4 km de turnul de control
O veste bună pentru Ucraina: Ajutorul poate fi deblocat. S-a ajuns la un acord și un compromis. Armament livrat ca în al Doilea Război Mondial, pe sistemul „Lend-lease”
Zelenski, apel către oficialii europeni: Sistemele europene de apărare aeriană trebuie să protejeze Europa direct de pe teritoriul Ucrainei
Cum acționează Rusia împotriva intereselor României, fără a interveni militar. Sergiu Mitrescu (NSC): Rusia percepe Marea Neagră ca un laborator pentru acțiuni maligne
Rușii pleacă din Nagorno-Karabah după ce au reușit cu „succes” să „mențină pacea”. Retragerea, o mișcare pentru a nu angaja Rusia într-un conflict în regiune
MApN, cu motoarele turate la maximum pentru combaterea propagandei ruse. Temele preferate: Militari români în Ucraina și armament românesc în Moldova
pixel