Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei țări arabe dețin cele mai performante sisteme de apărare antiaeriană din lume
05 aug, 13:05
Conform unui raport publicat de site-ul Forbes, unele țări din Orientul Mijlociu au cele mai bune sisteme avansate de apărare antiaeriană din lume. Acest lucru "reprezintă o provocare majoră chiar și pentru cele mai puternice și moderne forțe aeriene din lume".

Raportul a precizat că țările care au cele mai bune sisteme de apărare antiaeriană din regiune sunt: Israel, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Arabia Saudită și Iran.

Raportul menționează că unele dintre capabilitățile de apărare antiaeriană ale Iranului s-au "îmbunătățit semnificativ în ultimul deceniu", însă, declarațiile recente ale comandantului Forțelor Aeriene iraniene, Alireza Sabahifard, conțin "exagerări".

Sabahifard a declarat că, în regiune, Iranul este țara "numărul unu" în toate domeniile apărării antiaeriene, "de la detectare la interceptare”, și că se află "printre marile puteri ale lumii în domeniul apărării antiaeriene".

Forbes a menționat că, deși progresul Forțelor Aeriene iraniene a fost "interesant", ar fi "o exagerare să susținem că Iranul are cele mai bune sisteme de apărare din regiunea extinsă". Iranul a devenit capabil să-și dezvolte sistemele de apărare antiaeriană începând cu 2005, după ce anterior Teheranul nu a reușit să intercepteze aeronave care i-au încălcat spațiul aerian.

G Ad:

Iranul și-a înlocuit vechile rachete defensive cu modele rusești S-300PMU și indigene "Som Khordad" care pot viza avioanele inamice de la o distanță de 40 km. În 2019, a fost introdus sistemul de rachete "Bavar-373", despre care se afirmă că poate detecta 300 de ținte simultan, la aproximativ 300 km distanță.

Emiratele Arabe Unite deține un "amestec letal de sisteme de apărare aeriană la altitudini medii sau mari". Abu Dhabi-ul operează cu rachete de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune MIM-104 Patriot PAC 3 și THAAD fabricate în SUA și rachete rusești cu rază medie Pantsir-S1. Sistemele EAU au contribuit la apărarea spațiului aerian al țărilor vecine împotriva unei varietăți de amenințări potențiale.

Arabia Saudită operează cu sisteme de înaltă tehnologie, cum ar fi Patriot, deși se confruntă cu atacuri constante cu drone și rachete fabricate de Iran. Atacul reușit asupra Aramco, din septembrie 2019, nu diminuează importanța sistemelor Patriot, deoarece la acel moment instalațiile petroliere se aflau sub paza Ministerului de Interne și nu sub protecția apărării antiaeriene.

Israelul posedă "cele mai bune sisteme de apărare antiaeriană din regiune", cum ar fi "Patriot", "Iron Dome", "David's Sling" și "Arrow". De asemenea, dezvoltă sisteme avansate de apărare pe mai multe niveluri, cu asistență și finanțare din Statele Unite, și, de asemenea, un sistem de apărare antiaeriană care funcționează cu laser.

Egiptul gestionează "totul", de la sisteme cu rază scurtă de acțiune rusești "Tor" și americane "Avenger" la sisteme S-300 și Patriot. Egiptul a modernizat și a extins viața vechilor sisteme MIM-23 și SAM-6.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro