Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020
24 aug 2020, 17:08
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 24.08.2020, în cadrul celor trei armate de arme întrunite ale regiunii, precum și corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a început executarea simultană a unor exerciții de comandament și stat major cu dublă partidă.

Astfel, în poligonul Prudboy de lângă Volgograd, marile unități dislocate în Regiunile Rostov și Volgograd ale Armatei 8 arme întrunite participă la un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă.

După alertarea marilor unități, personalul acestora a desfășurat activități de încărcare a rezervelor de mijloace materiale și au pregătit armamentele și tehnica militară pentru efectuarea marșurilor și întrebuințarea în luptă. Ulterior, militarii au executat marșuri pe calea ferată și în compunerea coloanelor mecanizate către raioanele indicate.

În perioada 24 august - 04 septembrie, comandanții și statele majore ale marilor unități vor îndeplini misiuni de conducere a acțiunilor de luptă ale forțelor subordonate, precum și de organizare și sprijinire a cooperării dintre subunități, în timpul respingerii atacurilor adversarului.

La exercițiul de comandament și stat major cu dublă partidă de lângă Volgograd participă peste 4.000 de militari și aproximativ 700 de unități de armamente, tehnică militară și specială aparținând structurilor Armatei 8 arme întrunite. Între mijloacele tehnice întrebuințate de militari se află tancuri T-90A, mașini de luptă ale infanteriei BMP-3, instalații de artilerie autopropulsate 2S19-M1, transportoare blindate BTR-80, precum și bombardiere de front Su-24M și elicoptere de transport și asalt Mi-8AMTȘ ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

Pentru ducerea cercetării și monitorizarea aeriană a acțiunilor practice ale trupelor, vor fi întrebuințate aproximativ 10 drone.

În același timp, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, a început un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă cu marile unități din Caucazul de Nord ale Armatei 58 arme întrunite.

Condițiile de desfășurare a exercițiului sunt similare cu cele ale activităților de pregătire pentru luptă executate în cadrul Armatei 8 arme întrunite (perioada 24 august - 04 septembrie, participanți peste 4.000 de militari și 700 de unități de armamente și tehnică, întrebuințarea a 10 drone, precum și a unor elicoptere și avioane ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană).

După cum s-a anunțat anterior, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, se desfășoară un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă al marilor unități de infanterie moto din Ținutul Stavropol și Republica Karaceay-Cerkessia aparținând Armatei 49 arme întrunite.

Pentru participarea la exerciții, marile unități au efectuat marșuri, în mod combinat, pe distanțe cuprinse între 500 și 1.000 de kilometri.

În poligonul Opuk din Crimeea, a început executarea unui exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă la nivel brigadă, cu participarea unor subunități ale corpului de armată și Infanteriei Marine a FRMN.

Pe timpul primei etape a exercițiului, efectivele brigăzii independente de apărare de coastă au fost alertate și au efectuat un marș în raionul indicat, pentru ocuparea pozițiilor și pregătirea acțiunilor de apărare antidesant a litoralului.

Rolul adversarului va fi jucat de militarii brigăzii independente de infanterie marină a flotei. Aceștia vor efectua debarcarea desantului maritim și aerian pentru cucerirea și menținerea unei porțiuni de litoral.

În timpul exercițiului vor fi executate trageri de artilerie și lansări de rachete atât de către artileria de coastă, cât și cu navele de luptă. De asemenea, subunitățile terestre vor executa trageri de luptă cu toate categoriile de armamente, inclusiv cu cele din dotarea mașinilor de luptă.

Exercițiile se desfășoară, în poligoane din Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, din Ținutul Krasnodar și Republica Crimeea, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

Exercițiul va dura până pe 30 august. La acesta vor participa aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv tancuri T-72B3, transportoare blindate BTR-80 și BTR-82A, nave mari de desant și elicoptere ale Aviației navale a FRMN.

Comentariul autorului: Activitățile de instrucție pentru luptă de amploare aflate în curs de desfășurare în sudul Federației Ruse reprezintă faza finală de pregătire pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie. Exercițiul constituie activitatea principală din anul de instrucție 2020 din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Anterior, în perioada 17-21 iulie, în Regiunea Militară Sud, a fost efectuată o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor.

De asemenea, în perioada 10-21 august, în Regiunea Militară Sud, s-a desfășurat un complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunilor trupelor (forțelor).

După cum a declarat anterior comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în timpul perioadei de instrucție de vară, au fost planificate și 20 de exerciții tactice la nivel batalion, care au avut ca scop verificarea nivelului de pregătire a trupelor pentru participarea la exercițiul Caucaz-2020.

  

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Generalul Iulian Berdilă, comandantul Forțelor Terestre Române, a decorat militari americani la baza Fort Knox în SUA
SUA prezintă noul blindat Humvee, capabil să lanseze zeci de drone kamikaze Switchblade 600 și 300 (Video/Foto)
Artileria rămâne „regina”. SUA îndeamnă Europa să se conecteze prin grupuri regionale de artilerie modernă ca urmare a războiului din Ucraina
PzH 2000, înapoi pe frontul de luptă din Ucraina. Obuzierele - reparate în timp record după problemele cauzate de cadența de tragere
''Academia de tancuri Abrams'' din Polonia şi-a început activitatea (Foto/Video) | Forţele Terestre Poloneze vor primi 366 de tancuri Abrams
Rușii se laudă că au livrat înainte de termen un nou lot de obuziere 2S7M Malka. ”Abia au ieșit de pe poarta fabricii”
MApN a anunțat când vor ajunge primele tancuri franceze Leclerc în România. Transportul se va face pe calea ferată și pe roți
Forțele de Apărare Teritorială din Polonia au primit primele sisteme de rachete antitanc Javelin
În Herson 70% din avansul Ucrainei se datorează HIMARS. Generalul Scales: Nu doar precizia sistemelor e revoluționară
Belarusul susţine că nu se implică direct în războiul din Ucraina, dar trimite pe ascuns tancuri T-72 în Rusia
Un nou cadou de ziua lui Putin: Slovacia a livrat Ucrainei încă două tunuri autopropulsate de tip Zuzana 2
M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force
EXCLUSIV
Tancuri K2 Panther sau Abrams pentru România? Generalul Grecu: Numeric sunt necesare cel puțin două brigăzi
Cel puțin 5.000 de „wagnerieni” luptă în Ucraina. În ciuda pierderilor mari și a moralului scăzut, Yevgeni Prigojin recrutează masiv în străinătate
Obuzier autopropulsat M109 Paladin
EXCLUSIV
România are nevoie și de obuziere autopropulsate de 155 mm. PzH 2000 germane sau M109 americane pot fi soluții
Statele Unite activează în Europa un comandament de brigadă antiaeriană: Așteptăm cu nerăbdare să construim noi relații la nivel tactic cu aliații și partenerii noștri
Rusia va testa noile tancuri T-14 Armata în Ucraina. Acestea ar putea apărea în curând pe linia frontului
SUA au anunțat ce conține noul pachet pentru Ucraina: Un nou lot de HIMARS, dar și sute de MaxxPro - vehicule anti-mină
Rușii au mobilizat deja peste 200.000 de rezerviști care vor fi trimiși să susțină invadarea Ucrainei
Rusia apelează la toate soluțiile. Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina
Rusia răspunde lovind din nou Ucraina cu rachete Iskander - „imposibil de doborât” (Video). Desfășurare a sistemelor și în Kaliningrad
O bază militară a Bundeswehr, unde sunt instruiţi şi militari ucraineni, a fost survolată de mai multe drone de mici dimensiuni
MApN achiziționează sisteme de comandă și control pentru Forțele Terestre Române. Valoarea contractului - 40 de milioane de euro
Germania împreună cu alte două state nordice cumpără 16 obuziere moderne Zuzana 2 pentru a le dona Ucrainei
De ce tancurile Rusiei bat record după record la turelă aruncată în aer. Jumătate din treaba Javelin o face chiar muniția tancului
Militarii ucraineni se declară mulţumiţi de vehiculele blindate franceze VAB (Video)
Din cauza mobilizării parțiale, rușii au amânat cu o lună începerea campaniei de încorporări de toamnă
HIMARS, camuflate în pădurile Ucrainei (Video). Imagini rare din timpul luptelor cu sistemele care au schimbat soarta războiului rus
T-14 Armata, un tanc fantomă. Gen. Bălăceanu: Dacă Rusia avea chiar și T-90M suficiente le arunca deja în luptă
România vinde un prim lot de tancuri T-55. Bătrânele tancuri sovietice urmează să fie dezmembrate

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Radiografie a Armatei României - un mix de forță militară cu echipament sovietic și modern | Generalul Mircea Mîndrescu, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania
SUA ar putea trimite, via Orientul Mijlociu, noi lansatoare pentru puternicul sistem NASAMS, destinat Ucrainei
Japonia, UK și Italia vor anunța proiectul pentru noul avion de generația a VI a mai repede decât era așteptat
Liberté, equality, fraternité. Biden şi Macron, declaraţii pe o singură voce privind subiectele fierbinți - Ucraina, China, relaţiile bilaterale şi parteneriatul cu UE
Demonstrație rară de forță a SUA: Elephant walk cu bombardiere B-2 Spirit (Video). SUA au ridicat simultan 40% din flota B-2
Cum s-a transformat blitzkrieg-ul Rusiei de 10 zile într-un război de secol XX. Lecții preliminare din războiul ruso-ucrainean
Ciucă: După războiul rus Europa discută serios despre reevaluarea industriei. Capacitate industrială, crucială în caz de nevoie
România achiziționează tancuri. Abrams american și o soluție europeană vor concura pentru un loc lângă TR-85 Bizonul
Războiul hibrid al Rusiei, un terorism de stat mascat, are mari probleme. Strategia de a ataca infrastructura Ucrainei - rezultate sub așteptări
De la vorbe la fapte. Decizii cheie, promisiuni valoroase, poziții ferme, convenite la București. Un NATO mai activ la Marea Neagră
Polonia presează și susține că a convins Berlinul de necesitatea Patriot în Ucraina. Guvernul de la Varșovia încearcă se speculeze electoral momentul - Politico
Rușii spun că nu se tem de F-16. Un pilot rus nu crede scenariul în care piloți polonezi fără însemne militare vor pilota F-16 în Ucraina
Forțele Armate ale Rusiei au început noul an de instrucție, care se va desfășura sub spectrul conflictului din Ucraina
Cehia ar putea înlocui elicopterele sovietice cu CH-47 Chinook. Legendarele aparate ale SUA ar fi trebuit să participe și în România la paradă
Armata Națională a Republicii Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova via Deschide.md
EXCLUSIV
Rusia duce o luptă agresivă aproape pe față împotriva R. Moldova. „A fi neutru nu înseamnă că trebuie să fii slab”
Avioanele F-16 ale României și cele aliate nu vor decola la București, dar nu din cauze tehnice. MApN: Există reguli bine stabilite
NASAMS va închide cerul în Ucraina. SUA au semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru a produce șase sisteme NASAMS
Parada militară de Ziua Naţională. Vor defila pe sub Arcul de Triumf peste 1.600 de militari și aproximativ 150 de mijloace tehnice
Lavrov, supărat pe toată lumea, inclusiv pe Papă, acuză: „SUA au creat o amenințare existențială la adresa Rusiei”
Federația Rusă se pregătește pentru un alt atac cu rachete asupra Ucrainei: Baza aeriană Engels, în alertă maximă
Stoltenberg vorbește despre provocarea logistică a războiului din Ucraina și amintește că în continuare SUA acoperă 80% din cheltuielile NATO
Blinken: În numele SUA, felicit poporul român. România și SUA - o relație puternică. Rămânem uniți în fața războiului brutal rus
Ana Cătăuță: România a atras atenția înaintea dușului rece din Ucraina asupra imperialismului rus și a înțeles provocarea chineză
Avioanele MiG-29 nu ar fi suficiente. Aviația militară a Ucrainei cere avioane de luptă americane F-15 și F-16
Bombardiere din Rusia și China, o nouă misiune comună de patrulare. În premieră într-o astfel de misiuni, rușii au aterizat în China
Proiecție formidabilă de forță în fața Rusiei: 5 portavioane, inclusiv „bijuteria” SUA USS Gerald Ford, pentru prima dată în Mediterană
Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Un plic care conținea un mic dispozitiv exploziv artizanal a rănit uşor un angajat al ambasadei
Armata ucraineană retrimite în luptă tancurile vechi T-62 capturate de la ruși
Șoigu spune că sistemele Tornado-S și 2S7 Pion distrug în Ucraina tehnică occidentală, dar Rusia ar trebui să folosească mai multe arme moderne
Un singur obstacol mai e în calea ridicării vizelor. România și SUA vor demara o campanie comună pentru reducerea ratei de refuz
Pentagonul temperează zvonurile privind trimiterea sistemelor Patriot în Ucraina. Generalul Pat Ryder: Nu avem de gând să furnizăm baterii Patriot