Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020
24 aug 2020 / 17:08
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 24.08.2020, în cadrul celor trei armate de arme întrunite ale regiunii, precum și corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a început executarea simultană a unor exerciții de comandament și stat major cu dublă partidă.

Astfel, în poligonul Prudboy de lângă Volgograd, marile unități dislocate în Regiunile Rostov și Volgograd ale Armatei 8 arme întrunite participă la un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă.

După alertarea marilor unități, personalul acestora a desfășurat activități de încărcare a rezervelor de mijloace materiale și au pregătit armamentele și tehnica militară pentru efectuarea marșurilor și întrebuințarea în luptă. Ulterior, militarii au executat marșuri pe calea ferată și în compunerea coloanelor mecanizate către raioanele indicate.

În perioada 24 august - 04 septembrie, comandanții și statele majore ale marilor unități vor îndeplini misiuni de conducere a acțiunilor de luptă ale forțelor subordonate, precum și de organizare și sprijinire a cooperării dintre subunități, în timpul respingerii atacurilor adversarului.

La exercițiul de comandament și stat major cu dublă partidă de lângă Volgograd participă peste 4.000 de militari și aproximativ 700 de unități de armamente, tehnică militară și specială aparținând structurilor Armatei 8 arme întrunite. Între mijloacele tehnice întrebuințate de militari se află tancuri T-90A, mașini de luptă ale infanteriei BMP-3, instalații de artilerie autopropulsate 2S19-M1, transportoare blindate BTR-80, precum și bombardiere de front Su-24M și elicoptere de transport și asalt Mi-8AMTȘ ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

G Ad:

Pentru ducerea cercetării și monitorizarea aeriană a acțiunilor practice ale trupelor, vor fi întrebuințate aproximativ 10 drone.

În același timp, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, a început un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă cu marile unități din Caucazul de Nord ale Armatei 58 arme întrunite.

Condițiile de desfășurare a exercițiului sunt similare cu cele ale activităților de pregătire pentru luptă executate în cadrul Armatei 8 arme întrunite (perioada 24 august - 04 septembrie, participanți peste 4.000 de militari și 700 de unități de armamente și tehnică, întrebuințarea a 10 drone, precum și a unor elicoptere și avioane ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană).

După cum s-a anunțat anterior, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, se desfășoară un exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă al marilor unități de infanterie moto din Ținutul Stavropol și Republica Karaceay-Cerkessia aparținând Armatei 49 arme întrunite.

Pentru participarea la exerciții, marile unități au efectuat marșuri, în mod combinat, pe distanțe cuprinse între 500 și 1.000 de kilometri.

În poligonul Opuk din Crimeea, a început executarea unui exercițiu de comandament și stat major cu dublă partidă la nivel brigadă, cu participarea unor subunități ale corpului de armată și Infanteriei Marine a FRMN.

Pe timpul primei etape a exercițiului, efectivele brigăzii independente de apărare de coastă au fost alertate și au efectuat un marș în raionul indicat, pentru ocuparea pozițiilor și pregătirea acțiunilor de apărare antidesant a litoralului.

Rolul adversarului va fi jucat de militarii brigăzii independente de infanterie marină a flotei. Aceștia vor efectua debarcarea desantului maritim și aerian pentru cucerirea și menținerea unei porțiuni de litoral.

În timpul exercițiului vor fi executate trageri de artilerie și lansări de rachete atât de către artileria de coastă, cât și cu navele de luptă. De asemenea, subunitățile terestre vor executa trageri de luptă cu toate categoriile de armamente, inclusiv cu cele din dotarea mașinilor de luptă.

Exercițiile se desfășoară, în poligoane din Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, din Ținutul Krasnodar și Republica Crimeea, sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

Exercițiul va dura până pe 30 august. La acesta vor participa aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv tancuri T-72B3, transportoare blindate BTR-80 și BTR-82A, nave mari de desant și elicoptere ale Aviației navale a FRMN.

Comentariul autorului: Activitățile de instrucție pentru luptă de amploare aflate în curs de desfășurare în sudul Federației Ruse reprezintă faza finală de pregătire pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie. Exercițiul constituie activitatea principală din anul de instrucție 2020 din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Anterior, în perioada 17-21 iulie, în Regiunea Militară Sud, a fost efectuată o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor.

De asemenea, în perioada 10-21 august, în Regiunea Militară Sud, s-a desfășurat un complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunilor trupelor (forțelor).

După cum a declarat anterior comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în timpul perioadei de instrucție de vară, au fost planificate și 20 de exerciții tactice la nivel batalion, care au avut ca scop verificarea nivelului de pregătire a trupelor pentru participarea la exercițiul Caucaz-2020.

  

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro