Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turela MCT-30 a fost selectată în programul ACV al US Marine Corps
16 mai, 13:21
Turela MCT-30 a Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems în programul ACV al US Marine Corps.

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems pentru a proiecta și produce turela de calibru mediu (MCT)-30 operată de la distanță, pentru programul vehiculul amfibiu de luptă (ACV) al US Marine Corps.

Kongsberg va livra până la 150 MCT, într-un program etapizat, ca parte a acestui contract. Livrarea articolelor de test va debuta la începutul lui 2021, fiind urmată de fazele de producție. 

MCT-30 este prima turelă de 30 mm operată de la distanță care s-a calificat și este desfășurată în Statele Unite. Sistemul furnizează o putere de tragere extrem precisă pentru vehiculele de luptă cu roți sau cele cu șenile. Este controlată de la distanță și operată dintr-o poziție protejată din interiorul compartimentului vehiculului, pentru o siguranță optimă a echipajului. MCT-30 folosește la modul optim un tun de calibru mediu care dă forță distructivă, o precizie extrem de înaltă și funcții multi-user pentu ACV-urile US Marine Corps și alte platforme, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. 

„Un ACV-30 cu turela MCT-30 a Kongsberg înseamnă o capabilitate considerabilă de distrugere pentru US Marine Corps, ceea ce reprezintă o eră nouă în operațiunile amfibii americane,” a declarat Pål E Bratlie, Vice Președinte Executiv al Kongsberg Defence & Aerospace, potrivit sursei citate.

În 2015, Armata SUA a ales MCT-30 a Kongsberg pentru a spori forța de distrugere a Stryker Brigade din Europa. Începând din 2018, sistemul a fost desfășurat și operat de armată, ca parte din Inițiativa Europeană de Descurajare. Este armamentul și sistemul de control al tragerii primar pentru Infantry Carrier Vehicle - Dragon (ICV-D) Strykers.

Toate MCT-30, și toate stațiile de arme acționate de la distanță, destinate clienților americani sunt produse la facilitatea Kongsberg din Johnstown, punând în valoare o bază de furnizare americană, localizată în peste 30 de state, mai precizează sursa citată.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro