Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina finalizează documentele strategice de conducere militară. Rusia este considerată stat agresor
12 mai, 12:55
Pe 11 mai, Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat prin vocea ministrului Andriy Taran că este în curs de finalizare elaborarea a două documente conceptuale cheie pentru apărarea țării, respectiv a Buletinului Strategic al Apărării și Planului de Apărare al Ucrainei.
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Ministrul a declarat că, în scopul realizării obiectivelor Strategiei, Ministerul Apărării împreună cu parlamentarii ucraineni au elaborat o serie de proiecte de lege, fiind precizat în special proiectele pentru modificarea legilor: “Cu privire la Apărarea teritorială a Ucrainei”, “Cu privire la serviciile de informații”, “Cu privire la apărarea Ucrainei” și  “Cu privire la Forțele Armate ale Ucrainei”.

Potrivit ministrul Apărării, în actuala Strategie de securitate națională, principala amenințare sistemică și pe termen lung pentru securitatea națională este considerată Federația Rusă.

„Pot identifica trei modalități de a atinge obiectivele Strategiei de securitate națională: reformarea Forțelor Armate și a întregului sector de apărare al Ucrainei în conformitate cu principiile și abordările NATO; controlul civil democratic și consolidarea acestuia; dezvoltarea capacității de luptă a tuturor componentelor forțelor de apărare. În acest scop, Ministerul Apărării reînarmează armata ucraineană, achiziționând echipamente militare moderne care sunt compatibile cu cele ale armatelor statelor membre NATO. Și, la rândul nostru, acest lucru ne va permite să acționăm împreună pe câmpul de luptă, a declarat textual Andriy Taran.

Ministrul Apărării a făcut în mod separat referire la necesitatea dezvoltării infrastructurii și construcției de facilități pentru unitățile militare, în special pentru cele formate după 2014 pentru care nu au fost încă alocate cazărmi permanente.

G Ad:

Comentariul autorului: Elaborarea de către Ministerul ucrainean al Apărări a celor două documente strategice de apărare a fost determinată de aprobarea, la sfârșitul lunii martie, a documentului privind noua Strategie de securitate națională a Ucrainei.

Documentele vor trebui să se înscrie în direcțiile stabilite de Strategie, însă aceasta, odată cu stabilirea Rusiei ca stat agresor, nu mai precizează dacă pentru declanșarea stării de război este nevoie ca inamicul să încalce granița de stat, întrucât se consideră că acest lucru s-a întâmplat deja în Donbas și Crimeea.

Astfel, este foarte probabil ca toate noile documentele de conducere militară ucrainene să permită inițierea în orice moment a operațiilor militare în cele două regiuni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro