Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina pune în aplicare strategia pentru dezvoltarea unor sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune
Ministerul ucrainean al Apărării a hotărât punerea în aplicare a noi strategii pentru dezvoltarea unor arme şi sisteme de rachete antiaeriene pentru Forțele Armate Ucrainene.

Mass-media ucraineană precizează, citând un comunicat de presă, că la cererea Ministerului ucrainean al Apărării, companiile naţionale din industria apărării au finalizat cu succes mai multe proiecte preliminare ca parte a eforturilor lor de a crea un sistem de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune.

În comunicat de presă, emis de Ministerul ucrainean al Apărării, se precizează că tot ceea ce ţine de lansarea lucrărilor de cercetare și dezvoltare, dar și etapele de planificare financiară, sunt analizate şi discutate în acest moment. 

Din acest document reiese destul de clar că sisteme de rachete trebuie să dispună de capacitatea de a oferi suport forţelor terestre, dar mai ales să protejeze elementele de infrastructură critică ale armatei şi să poate intercepta avioane de luptă, elicoptere și UAV-uri inamice. 

De asemenea, sistemul trebuie să fie capabil să îndeplinească sarcini de apărare antirachetă – să intercepteze şi să doboare rachetele balistice.

G Ad:

 

Forțele Armate Ucrainene au mare nevoie de sistem moderne de rachete antiaeriene

 

Publicaţia Ukrinform precizează că Biroului de proiectare “Luch” şi Biroului de proiectare ’’Pivdenne’’ sunt implicate în proiectul derulat de Ministerul ucrainean al Apărării.

Aceste proiecte fac parte din programele militare cele mai importante pe care armata ucraineană la va derula în următorii ani, obiectivul fiind dezvoltarea tehnicii militare și a industriei naţionale de apărare.

La începutul acestui an, DefenseRomania a precizat, citând surse mass-media ucrainene că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei nu depășesc raza de 55 km, ceea ce scotea în evidenţă lipsurile cu care armata ucraineană se confrunta la acest capitol, dar şi necesitatea derulării unor programe militare care să ducă la consolidarea în mod semnificativ a sistemului național de apărare antirachetă.

La momentul respectiv, un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării din Ucraina a declarat sub protecția anonimatului ca Forțele Armate din Ucraina dețin în prezent 11 sisteme de rachete de apărare aeriană "Buk" și aproximativ 35 de sisteme de rachete de apărare aeriană S-300 în diferite variante, dar raza lor de acțiune nu depășește 55 km.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro