Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un B-2 Spirit, cel mai scump bombardier al US Air Force, puternic avariat în timpul unei aterizări de urgenţă (Foto)
18 sep, 16:05
La începutul aceste săptămâni, pe mai multe site-uri şi publicaţii de specialitate din domeniul militar au apărut informaţii, dar şi câteva imagini din satelit, potrivit cărora un bombardier B-2 Spirit al US Air Force a fost puternic avariat în timpul unei aterizări de urgenţă, în Baza Aeriană Whiteman, din Missouri.

Analiştii publicaţiei The War Zone au relatat în exclusivitate că, pe 14 septembrie 2021, unul dintre cele 20 de bombardiere stealth B-2 Spirit existente în serviciul US Air Force a fost implicat într-un accident aviatic.

Incidentul a avut loc după ce bombardierul stealth B-2 Spirit a funcționat defectuos în timpul unui zbor de antrenament, moment în care în care s-a dispus efectuarea unei aterizări de urgență la Baza Aeriană Whiteman din Missouri - în jurul orei 12:40, ora locală a SUA. 

G Ad:

Potrivit sursei citate, bombardierul stealth B-2 Spirit a fost avariat în timpul aterizării de urgenţă, deoarece, după cum se poate observa şi în imaginile ataşate, a ieşit de pe pistă.

Incidentul a fost confirmat de Forţele Aeriene SUA, dar fără a se comunica gravitatea să şi dacă bombardierul stealth B-2 Spirit a suferit avarii semnificative.

Publicaţia Military.com a raportat, de asemenea, că Forțele Aeriene SUA au refuzat să descrie gravitatea incidentului şi să ofere detalii despre natura avariilor bombardierului B-2 Spirit.

Publicaţia The War Zone precizează că în prezent există doar 20 de bombardiere stealth B-2 Spirit, dintr-un total de 21 câte au fost produse vreodată. În 2008, cel de-al 21-lea bombardier stealth B-2 Spirit s-a prăbuşit în Guam, la scurt timp după decolare. Doi an mai târziu un alt B-2 Spirit  a fost grav avariat din cauza unui incendiu, dar ulterior a fost repus în funcțiune după reparații ample și foarte costisitoare. 

Se știe că bombardierele stealth B-2 Spirit sunt foarte greu de întreţinu, costurile cu mentenanţa fiind foarte mari - acestea sunt cele mai scumpe avioane ale US Air Force, aproximativ de 2 miliarde dolari este costul unei aeronave.

B-2 Spirit a zburat pentru prima dată în 1989 și a intrat oficial în serviciul US Air Force în 1997, iar prima operaţiune militară a fost în războiul din Kosovo din 1999. A fost folosit și în Irak și Afganistan.

A fost extraordinar de scump de dezvoltat și produs - fiecare dintre cele 21 de bombardiere Spirit costă peste 2 miliarde de dolari. Fiecare oră de zbor costă în jur de 135.000 de dolari. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro