Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un student japonez a obţinut prima diplomă universitară în studii despre ninja
26 iun, 15:48
O universitate din Japonia a decernat recent unuia dintre studenţii săi o diplomă de masterat în studii despre ninja, marcând astfel o premieră pentru arhipelagul nipon, informează AFP.

Genichi Mitsuhashi, în vârstă de 45 de ani, a urmat un curs de doi ani la Universitatea din Mie, o prefectură din centrul Japoniei considerată leagănul istoric al luptătorilor ninja, mercenari şi spioni din timpul Japoniei feudale, care erau şi experţi în arte marţiale. Dincolo de studii istorice, diploma sa a inclus şi o secţiune practică, pe care Genichi Mitsuhashi spune că a îndrăgit-o foarte mult. "Am învăţat că ninja lucrau ca agricultori ziua şi se antrenau în arte marţiale seara", a explicat el pentru AFP.

Studentul nipon a cultivat astfel legume şi a practicat tehnici de arte marţiale, pe lângă studierea istoriei luptătorilor ninja pe băncile universităţii. De profesie hangiu, el practica deja kung-fu şi shorinji kemp, o artă marţială niponă, şi predă tehnici de luptă ninja în propriul său dojo. Zelul de care a dat dovadă Mitsuhashi în studierea istoriei ninja i-a uimit pe profesorii lui.

"Nu mă aşteptam să se angajeze atât de mult în acest proiect", a declarat Yuji Yamada, profesor de istorie şi coordonatorul Centrului de studii despre ninja din cadrul Universităţii Mie, creat în anul 2017.

"Primim aproximativ trei studenţi în fiecare an (...) Avem multe solicitări din străinătate, dar trebuie să insist asupra unui lucru: acesta este un curs de informaţii despre ninja, nu un curs pentru a deveni un ninja", a subliniat profesorul japonez, transmite Agerpres.

Citește și: Forțele Aeriene ale Statelor Unite trimit în România câteva drone MQ-9 Reaper

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China trebuie să aleagă între J-20 și J-31. Chinezii admit că s-au inspirat de la americani
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
SUA își sporesc prezența în Polonia. Pentagonul va disloca prin rotație încă 1000 de soldați
Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
Prelungirea embargoului asupra Iranului este o insultă, spun oficialii iranieni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro