Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un submarin rusesc s-a scufundat la Sevastopol
15 dec 2019 / 10:09
Un submarin rusesc aflat în docul plutitor din Sevastopol s-a scufundat.

Agenția de știri TASS, care citează surse din complexul militar-industrial, relatează că în această dimineață, în largul coastei Crimeei, în circumstanțe necunoscute, un submarin rusesc s-a scufundat cu tot cu docul plutitor. Momentan nu se cunoaște dacă sunt sau nu victime, iar reprezentanții Ministerului Apărării din Federația Rusă și nici Flota Marinei Ruse din Marea Neagră nu au comentat incidentul, transmite avia.pro.

Un doc plutitor este o construcție plutitoare folosită, pentru ridicarea navelor din apă în vederea întreținerii și reparațiilor. Este format dintr-un ponton mare compartimentat sau din mai multe pontoane separate, legate rigid între ele, constituind o punte rezistentă ce susține nava sau navele andocate. Docul este mărginit într-un bord sau în ambele borduri de compartimente etanșe înalte, numite „bajoaiere", în care sunt plasate instalațiile de pompare, punctul de comandă, uzina electrică, ateliere, locuințe etc.

Pentru andocarea navei se inundă compartimentele pontonului până ce întreaga construcție se afundă cu calajul la pescajul ce asigură intrarea navei; după intrarea și centrarea navei pe scaune se evacuează lent apa din compartimentele etanșe și docul, împreună cu nava, se ridică la suprafață.

Nu sunt clare încă în ce circumstanțe s-a produs acest incident. Acesta este cel de-al doilea incident de la începutul acestei săptămâni după ce submarinul diesel diesel-electric Chita scufundat în Marea Japoniei, la baza navală Nakhodka.

Având în vedere informațiile că docul uscat și submarinul s-au scufundat în golful sudic al Sevastopolului, se pune întrebarea dacă acest incident a creat obstacole și pericole pentru circulația altor nave maritime.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare