Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Air Force alocă două miliarde de dolari pentru realizarea sistemului de arme Long Range Standoff, cu încărcătură nucleară
04 iul, 17:27
Forțele aeriene ale SUA au acordat un contract de aproximativ două miliarde de dolari, companiei Raytheon Missiles and Defense, pentru etapa de inginerie și dezvoltare a fabricației (EMD phase) din cadrul procesului de realizare a sistemului de arme Long Range Standoff (LRSO).

În timpul etapei EMD, procesele de fabricație vor continua să se maturizeze, va fi realizată o linie de producție demonstrativă, care, ulterior va deveni linie pilot pregătită să susțină fluxul de fabricație. Obiectivul propus este ca la sfârșitul etapei EMD, în februarie 2027, să se operaționalizeze complet o linie de producție, se precizează în comunicatul Departamentului Apărării privind achizițiile, din 1 iulie.

LRSO este o rachetă de croazieră purtătoare de focos nuclear, lansată aerian, cu o rază de acțiune de 2.500 km, care se așteaptă să fie operaționalizată până în 2030.

Va înlocui actuala rachetă de croazieră cu lansare aeriană AGM-86 și se așteaptă să poată fi întrebuințată de pe mai multe tipuri de avioane, inclusiv bombardierele strategice B-52 și B-21, ultimul nefiind încă operaționalizat, dar, pregătit să intre în faza de testare, conform unui anunț din iunie 2021 al secretarului adjunct de la Forțele Aeriene ale SUA (US AF), însărcinat cu achizițiile.

Potrivit Departamentului Apărării, prin programul LRSO se va dezvolta o armă, care să poată trece de sistemele integrate de apărare antiaeriană moderne și să lovească obiective strategice. Termenul pentru atingerea capacității operaționale inițiale, este anul 2030, înainte de retragerea rachetelor de croazieră lansate aerian (ALCM) AGM-86.

G Ad:

Programul LRSO a demarat în august 2017, când companiile Raytheon și Lockheed Martin au primit fiecare câte 900 milioane de dolari de la Departamentul Apărării și US AF pentru a dezvolta propriile versiuni ale rachetei. În 2020, s-a renunțat realizarea versiunii pentru încărcătură convențională, US AF urmând să folosească rachetele JASSM-ER și JASSM-XR pentru lovituri la distanțe mari cu focoase convenționale. Tot în 2020, US AF a decis continuarea programului LRSO doar cu compania Raytheon.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro