Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Noul tanc al SUA, Abrams M1A2 SEPv3, mai blindat, mai puternic și mult mai mobil
22 noi 2019 / 22:33
US Army a dezvăluit mai multe detalii despre testele ale celei mai recente versiuni a tancului lui Abrams care au loc în poligonul de la Yuma, transmite defence blog.

M1 Abrams este singurul tanc principal de luptă al SUA și este considerat cel mai bun din lume. Tancul M1 a fost testat în mod constant la US Yuma Proving Ground (YPG)de la prima producție de la sfârșitul anilor '70, fiind îmbunătățit continuu.

„Avem aici mai multe zone de testare care simulează diferite tipuri de drumuri pe care le-am putea întâlni în diferite zone ale lumii”, a declarat Robert Wilson, ofițer de testare. „Testăm durabilitatea acestor vehicule pe mii de kilometri pe diferitele suprafețe”, a mai spus el.

Cu excepția exteriorului, Abrams SEPv3 de astăzi este aproape de nerecunoscut în comparație cu prima variantă a acestuia. Testarea YPG a atins practic toate aspectele într-o varietate de situații care simulează condițiile mai puțin bune pe care le pot întâlni soldații în luptă.

 

Mult mai blindat, mult mai mobil, mult mai puternic

 

Lista de îmbunătățiri adusă tancului este lungă: sisteme electronice îmbunătățite pentru controlul focului, ceea ce înseamnă că tunul de pe SEPv3 poate trage mai rapid și mai precis; motorul, suspensia și șenilele au fost actualizate pentru performanțe mai mari și pentru a sprijini creșterea în greutate a platformei. 

Martin Velazquez, conducătorul echipei de testare, a subliniat că „pe măsură ce tehnologia avansează, tancurile trebuie să avanseze și ele” iar „SEPv3-urile au mult mai multe sisteme de diagnosticare la bord decât generațiile anterioare. Au ecrane detașabile în care sunt implementate manualele tehnologice și astfel se pot realiza o mulțime de reparații la vehicule fără a mai fi nevoie ca ele să ajungă în bază pentru service”.

Cel mai nou Abrams este, de asemenea, mai puternic blindat decât versiunile anterioare, ceea ce necesită îmbunătățiri ale sistemului de alimentare și al suspensiilor.

„Scopul testării este să îl pregătești pentru luptă. În cele din urmă va ajunge să fie utilizat de tanchiști. Noi vrem ca în acel moment tancul să funcționeze pefect”, spun americanii.

Vezi și: US Army continuă testarea noului model de tanc Abrams M1A2 SEPv3 în poligonul de la Yuma

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rachete MBDA Storm Storm Shadow/SCLAP, integrate pe un Tornado ce aparține Italiei Sursă: MBDA
EXCLUSIV
UE își construiește puterea militară. Apărare europeană începe să prindă contur
Taiwanul desfăşoară exerciţii militare timp de o săptămână, pe fondul tensiunilor cu Beijingul
Nava de desant USS Bonhomme Richard a luat foc la baza navală San Diego (Video)
SUA resping acuzele 'înfiorătoare' cu privire la operațiunea militară în care a fost asasinat Soleimani
Rebelii houthi au bombardat obiective din Arabia Saudită
Procurorul Robert Mueller va fi convocat în Senatul SUA
Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update
În vizită la militari americani răniţi pe front, Donald Trump poartă în premieră mască în public
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro