Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

US Army continuă testarea noului model de tanc Abrams M1A2 SEPv3 în poligonul de la Yuma
11 noi 2019 / 16:30
"Tancul principal de luptă Abrams, M1A2 Systems Engineering Plan Version 3, este în prezent supus unor teste de anduranță de peste 200 de kilometri pe drum accidentat la US Army Yuma Proving Ground", au transmis pe contul oficial de Twitter oficialii de la Yuma Proving Ground, anunță defence blog.

Principalul tanc de luptă Abrams M1A2 (MBT) este un sistem de arme de asalt, echipat cu un tun de 120 mm, proiectat să aibă o rată de supraviețuire mai mare, putere de foc și precizie la tragere din mișcare, interoperabilitate comună pentru suport și schimb de informații cu toate armele, o mai mare manevrabilitate și agilitate tactică.

Serviciul a raportat că US Army a dezvoltat un nou profil pentru tancul de luptă Abrams împotriva dispozitivelor explozive improvizate (IED), a minelor și a amenințărilor cu foc direct și indirect.

De asemenea, a fost menționat faptul că Abrams M1A2 SEPv3 este planificat să intre în dotarea US Army în 2020.

Cea mai recentă versiune Abrams este, de asemenea, mult mai blidată decât versiunile anterioare, deci mai greu ceea ce necesită îmbunătățiri a suspensiei și a motorului.

Îmbunătățirile se concentrează pe puterea motorului, conducere, sisteme contra-IED îmbunătățite și muniție ghidată. Este cel mai de încredere tanc Abrams produs vreodată, care va reduce sarcina logistică a US Army, reduce costurile de întreținere și oferă conectivitate cu toate forțele dispersate în teren fiind echipat de cea mai avansată tehnică digitală.

SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

Într-un raport din 2017, generalul maior David Bassett, ofițer executiv de programe pentru Ground Combat Systems a spus: „Aceste vehicule nu se referă doar la asigurarea aliaților noștri sau la descurajarea sau constrângerea potențialilor adversari. Acestea sunt pentru a câștiga bătălia pe mai multe domenii."

Conform informațiilor actuale, US Army intenționează să echipeze un lot mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul de protecție activă Trophy care elimină amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de grenade și rachete antitanc ghidate.

Vezi și: Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bombardiere strategice americane au desfășurat o misiune globală în Europa de Est și în Oceanul Pacific
Grecii îi răspund 'dictatorului ales' Erdogan cu o replică atribuită războinicului spartan Leonidas: 'Vino și ia-le!'
Soarta navei USS Bonhomme Richard rămâne incertă
Franța consideră că sancţiunile împotriva Belarus nu trebuie să fie legate de cele care ar putea viza Turcia
Ambiţiile geopolitice ale Turciei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării
Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului
Taiwanul neagă faptul că avioanele Chinei au încercuit două avioane de vânătoare taiwaneze
Turcia reacționează după ce UE a sancționat trei companii pentru încălcarea embargoului impus Libiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro