Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Vehicule electrice pentru armata americană. U.S. Army Futures Command face noi demersuri pentru atigerea acestui obiectiv
Army Futures Command, cunoscut şi ca comandamentul american pentru implementarea noilor tehnologii militare la nivelul armatei SUA, a dat undă verde CDID – direcţia care se ocupa cu integrarea noilor capabilităţi militare – pentru a avansa în dezvoltarea unui plan de echipare a vehiculelor tactice și de luptă ale US Army cu energie electrică.

Potrivit Defense News, CDID are sarcina de a realiza un raport în care să specifice toate datele tehnice care trebuiesc îndeplinite de vehiculelor tactice și de luptă (TaCVE) ale armatei SUA, pentru a funcţiona cu energie electrică. După realizarea acestui raport, CDID trebuie să-l prezinte pe 20 octombrie în fața industriei americane de apărare.

Sursa citată precizează că Armata americană şi-a intensificat eforturile pentru dezvoltarea şi implementarea de vehicule militare electrice, deoarece doreşte să reducă tot mai mult dependenţa de combustibilii fosili, să crească capacitatea de mobilitate şi nu în ultimul rând, să reducă efortul logistic al militarilor cu aproape la jumătate.

La sfârşitul lunii aprilie, îl citam pe locotentent-generalul american Eric Wesley, comandant și director al „Futures and Concepts Centre", care într-un interviu pentru o publicaţie americană a făcut câteva dezvăluiri despre interesul armatei americane ca pe viitor o parte dintre vehiculele sale militare să fie electrice.

La momentul respective, generalul american susţinea că mașinile electrice moderne sunt deja destul de comparabile ca dimensiune și greutate cu un vehicul de luptă ușor și, prin urmare, se poate presupune că în aproximativ zece ani armata americană să treacă parțial la tehnologii similar, adică la implementarea pe câmpul de luptă a unor vehicule electrice.

În plus, armata americană înțelege că industria auto se îndreaptă cu paşi repezi către dezvoltarea a cât mai multor maşini cu motoare electrice. Astfel, generalul Wesley a susţinut că armata SUA nu doreşte să rămână în urmă, având o flotă de echipamente şi tehnică militară învechită din punct de vedere tehnologic, care va fi dificil și costisitor de întreţinut.

Proiectarea motorului electric este mult mai simplă, iar acest lucru este, de asemenea, un mare avantaj din punct de vedere militar - este mai ușor de întreținut. Cel mai important, utilizarea motoarelor cu ardere internă necesită deplasarea unei cantități imense de combustibil și, în consecință, asigurarea continuă a securității pe rutele de aprovizionare către zona de luptă, ceea ce presupune implicarea a unor forţe militare semnificative.

Generalul Wesley susţine că vehiculele militare cu motoare electrice vor fi de mare ajutor, în special forţelor terestre, deoarece acestea sunt foarte silenţioase, deci mai greu de auzit în momentul deplasării, dar şi mai greu de localizat de camerele cu termo-viziune.

Principala problemă a armatei americane nu este capacitatea bateriilor - tehnologia este în continuă evoluție - ci accesul la electricitate în condiții de luptă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro