Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata rusă ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor americane din Polonia
20 sep, 17:39
În timpul exerciţiilor militare strategice Zapad-2021 (Vest 21), Forţele Armate Ruse ar fi simulat un atac nuclear asupra trupelor NATO din Polonia.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, o sursă rusă a precizat, sub protecţia anonimatului, că scopul principal al exercițiului Zapad 21 a fost de a simula contraatacuri în cazul unui posibil război pe scară largă cu SUA și aliații săi din NATO. 

Ca parte a manevrelor militare strategice Zapad-2021, două bombardiere ruseşti Tu-22M3 au simulat un atac asupra structurii de comandă militară americană din Polonia, iar mai multe sisteme de artilerie cu capacitate nucleară au efectuat mai multe exerciții de tragere.

Publicaţia noastră a precizat, în data de 12 septembrie, că bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au participat și la activități de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul Federației Ruse, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021. Împreună cu bombardiere de front Su-34 ale Regiunii Militare Vest, acestea au executat un bombardament masiv asupra unor ținte terestre dintr-un poligon de lângă localitatea Smolensk.

Potrivit sursei citate, ca parte a manevrelor militare strategice Zapad-2021, Forţele Armate Ruse au efectuat un exercițiu de antrenament cu variantă îmbunătățită a sistemului sovietic de artilerie grea de 203 mm, numită 2S7M Malka. Acest sistem de artilerie are o rază de acțiune de 47.000 m, dar aceasta poate fi extinsă la 55.500 m – putând trage proiectile 203 mm cu încărcătura nucleară.

G Ad:

 

Informația ar putea fi „aruncată” intenționat de ruși

 

DefenseRomania recomandă cititorilor săi să privească această informaţie cu unele rețineri, deoarece este destul de dificil de verificat dacă astfel de manevre militare au fost derulate, mai ales că observatorii militari ai NATO nu au fost invitaţi să participe – așa cum este prevăzut în Documentul de la Viena (2011), un acord internațional care reglementează desfăşurarea de vizite de observare, vizite de evaluare sau inspecții, în timpul unor exerciţii militare, în scopul consolidării transparenței militare din spațiul European.

O astfel de informaţie poate fi ''aruncată'' intenţionat în spațiul public mediatic şi poate fi parte a războiului informaţional rus, scopul fiind acelea de a prezenta într-o notă pozitivă nivelul de pregătire militară al forţelor armate ruse.

Exerciții strategice ale Forțelor Armate din Federația Rusă și Republica Belarus se desfășoară o dată la doi ani. Vest-2021 reprezintă etapa finală de pregătire a trupelor din cele două state în acest an. Activitățile practice s-au desfășurat în nouă poligoane de pe teritoriul Federației Ruse, cinci poligoane din Republica Belarus și raioane maritime din Marea Baltică.

În total, la exercițiu au participat aproximativ 200.000 de militari, precum și 760 de unități de tehnică militară, între care 80 de avioane și elicoptere, 290 de tancuri, 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine și 15 nave de luptă și auxiliare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro