Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Defender Europe 20. Armata SUA începe pregătirea pentru cel mai mare exercițiu militar din Europa
22 ian, 13:13
Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unui exerciţiu militar, a 20.000 de militari, cu scopul de a-şi demonstra puterea militară, potrivit Defense Blog  şi  Forces.net.

Armata SUA a anunțat că pregătirile pentru DEFENDER-Europe 20, cel mai mare exercițiu militar desfăşurat în Europa din ultimii 25 de ani, va începe joi, când unitățile participante vor încărca vehicule, echipamente şi tehnica militară grea pe platforme feroviare pentru a fi transportate în porturile americane, fiind livrate către Europa până la sfârşitul lunii februarie.

DEFENDER - Europa 20 este un exercițiu comun de pregătire multinațională programat să se desfășoare din aprilie până la sfârșitul lunii mai, cu mișcări de personal și echipamente care vor avea loc din februarie până în iulie 2020.

Generalul Andrew M. Rohling, comandantul adjunct al Forțelor Armate ale SUA în Europa a declarat că Defender Europe 20 este un exercițiu de apărare, de pregătire pentru situaţii de criză, dar și un exercițiu de pregătire strategică. Generalul a ţinut să puncteze că exerciţiul nu este îndreptat împotriva niciunei țări.

La Defender 20 vor participa cinci divizii ale US Army - 1st Cavalry, 82nd Airborne, 1st Armored, 1st Infantry și 3rd Infantry - precum și unități ale Gărzii Naționale și șapte unități de rezervă ale armatei.

Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar "Defender-Europe 20", la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi. După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, care a fost văzută ca o ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii Europei, dar şi a statelor membre NATO.

 

România va participa, în anul 2020, alături de celelalte țări NATO, la exercițiul militar „Defender Europe 20", condus de Statele Unite

 

Forțele Terestre ale Armatei Române vor fi implicate în desfășurarea exercițiului „Defender Europe 20", care va fi organizat în Europa de Statele Unite, în cadrul Operațiunii „Atlantic Resolve".

Această decizie a fost anunțată în cadrul şedinţei de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste (SMFT) pentru anul 2019, ședință desfășurată la data de 16 ianuarie 2020.

,,Structuri ale SMFT vor fi implicate şi în activități de instruire multinaționale în marja exercițiului Defender Europe 20, care va fi desfășurat de armata Statelor Unite ale Americii în acest an în Europa, ca parte a Operațiunii Atlantic Resolve", precizează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Actualul ministru al Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă, explica, încă de la sfârșitul anului trecut, că România trebuie să-și demonstreze capacitatea militară prin participarea ei la această uriașă desfășurare de forțe aliate, potrivit Europa Liberă.

,,Exerciţiul este unul de amploare - poate cel mai mare exerciţiu aflat pe planşeta planificatorilor. Am transmis documentele pentru participare, am discutat cu şeful apărării din Polonia, am transmis, de asemenea, scrisoarea de aprobare la nivelul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa, astfel încât anul viitor să putem să avem o participare consistentă, pe măsura nivelului de ambiţie şi pe măsura rolului pe care România îl joacă în tot ceea ce înseamnă deciziile aliate pentru descurajarea şi apărarea Flancului estic al NATO", preciza Nicolae Ciucă.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Un partid din Federația Rusă vrea referendum pentru includerea Transnistriei în componența Rusiei
Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra
Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov
Ministerul israelian al Apărării a lansat un nou satelit de spionaj ca să monitorizeze activitatea Iranul (Video)
Criza migrației. Germania nu vrea să își înceapă președinția UE cu 'amenințări', dar nu exclude mijloace de presiune
Armata germană antrenează câini care să detecteze persoanele infectate cu COVID-19
ONU: China a semnat Tratatul privind comerţul cu arme
Programul noilor tancuri T-14 Armata are probleme, dar Rusia deja visează la potențiali clienți externi
Noile bombardiere stealth B-21, în 'coasta' Chinei. SUA au anunțat dislocarea în Pacific
Austria e decepționată de Eurofighter. În conflict cu Airbus, Viena va continua totuși să folosească aeronavele
Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'
Un tanc M-60 al armatei turce, distrus de unitatea de gherilă a femeilor libere YJA-Star (Video)
UE a decis: Fondurile europene, condiționate de statul de drept și combaterea corupției. România, printre țările avertizate
Agenți francezi ai DGSE, judecați pentru spionaj în favoarea Chinei
Militarii din R. Moldova şi România se antrenează împreună la poligonul de la Smârdan
Se întâmplă în China: Un reputat profesor universitar a fost arestat după critici la adresa lui Xi Jinping și a Partidului Comunist Chinez
Germania a plătit un miliard de dolari pentru prezența US Army, dar costurile achitate de SUA sunt mult mai mari
Asasinate la comandă | Ramzan Kadyrov, liderul Ceceniei, bănuit că a ordonat asasinarea unui alt disident cecen
Bugetul militar al Ungariei va continua să crească în 2021. Budapesta alocă 2,2 miliarde de euro
Serbia și Kosovo reiau dialogul sub egida Uniunii Europene
Iranul susține că a construit 'orașe-rachetă' și amenință cu un 'coșmar' în cazul unei intervenții militare
Irak: Soldaţii americani, vizaţi de un atac cu rachete. Sistemul C-RAM a intrat în acţiune
Canada: Un avion militar face drum întors din cauza coronavirusului
Demonstraţie de forţă a Statelor Unite. US Navy a trimis două portavioane americane în Marea Chinei de Sud
General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina
Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Vladimit Putin plânge după URSS: Constituţia lui Lenin a fost ''o bombă cu efect întârziat''
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro