Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Așa-numitele Republici Populare din Donețk și Luhansk", încercările Moscovei de a legitima situația din zonele de conflict din Ucraina
06 ian 2021 / 20:43
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Departamentul de comunicare strategică al Armatei Ucrainene a explicat cum încearcă Rusia să legitimeze entitățile care luptă contra Guvernului de la Kiev.

Departamentul de comunicare strategică a declarat pe pagina sa de Facebook că utilizarea unor sintagme precum: "teritoriile autoproclamatelor/așa-numitelor Republici Populare din Donețk și Luhansk”, ”Sud-Estul Ucrainei”, ”Estul Ucrainei”, sunt de natură a induce în eroare opinia publică, putând avea consecințe juridice în arena geopolitică.

Prin folosirea termenilor de ”est” și ”sud-est” se extinde artificial aria conflictului, creându-se percepția unei zone de conflict mult mai întinse, care s-ar putea întinde până în regiunea Harkiv sau Zaporoje.

De asemenea, prin utilizarea expresiei ”așa-numita/autoproclamata republică” se induce ideea, atât de dorită de propaganda rusească, a caracterului special al acestor teritorii care le-ar putea conferi dreptul de a revendica un statut special, diferit de restul regiunilor Ucrainei.

Formulările recomandate de autoritățile ucrainene pot fi de genul: ”teritoriile temporar ocupate din Donețk și Luhansk” sau ”zona ocupată a Donbasului”.

G Ad:

"Pentru ca Ucraina și lumea să vorbească despre război într-un "limbaj comun", este necesar să se utilizeze termenii corespunzători care vor forma un spațiu mediatic apropiat de realitate. Aceeași percepție a războiului permite căutarea mai rapidă și mai eficientă a soluțiilor la probleme și evitarea conflictelor cauzate de lipsa unei înțelegeri comune a evenimentelor". De asemenea, "utilizarea unei terminologii unice corespunzătoare dreptului internațional va ajuta la crearea de noi mecanisme de combatere a amenințărilor informaționale și formarea unui narativ ce va exclude metodele rusești de propagandă", se arată în postarea publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro