Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac Al-Qaida în nordul Pakistanului
22 feb, 13:51
Bărbaţi înarmaţi au împuşcat şi ucis cel puţin patru femei care lucrau pentru o organizaţie neguvernamentală de asistenţă în nord-vestul Pakistanului, a anunţat luni poliţia locală, pe fondul unei resurgenţe a violenţelor în fostul bastion al grupării Al-Qaida, transmite dpa.

Victimele, care lucrau pentru o organizaţie pakistaneză în domeniul reducerii sărăciei şi conflictelor, au fost atacate în regiunea Waziristanul de Nord, la graniţa cu Afganistan, a precizat Zaneef Khan, un responsabil din cadrul poliţiei, transmite Agerpres.

Waziristanul de Nord s-a aflat sub controlul diferitelor grupuri de militanţi islamişti, printre care Al-Qaida şi reţeaua talibană afgană Haqqani, până când au fost alungate în Afganistanul vecin, după o serie de ofensive începute în 2014. Violenţele au reizbucnit în regiune în ultimele luni, pe fondul informaţiilor că talibanii pakistanezi încearcă să se regrupeze şi să-şi recucerească fosta bază.

Femeile călătoreau din Waziristan spre un oraş din apropiere, Bannu, când maşina lor a fost urmărită şi atacată, a spus un alt ofiţer de poliţie, Dost Eid Khan.

Incidentul a avut loc la patru zile după ce patru soldaţi pakistanezi au fost ucişi în aceeaşi regiune într-un schimb de focuri declanşat când un grup de talibani înarmaţi a încercat să forţeze un punct de control militar.

Asasinatul de luni nu a fost revendicat deocamdată, însă talibanii au atacat în trecut medici și asistenți implicați în campania finanţată de ONU de vaccinare împotriva poliomielitei.

Aproximativ 70.000 de pakistanezi au fost ucişi într-un deceniu de violenţe orchestrate de militanţi islamişti, care au fost respinşi, dar sunt în continuare capabili să lanseze atacuri surpriză.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro