Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atașatul militar al Marii Britanii a fost convocat la Ministerul rus al Apărării în legătură cu incidentul din Marea Neagră
23 iun, 19:17
Atașatul pentru probleme de apărare din cadrul Ambasadei Marii Britanii la Moscova a fost convocat, pe 23.06.2021, la Ministerul rus al Apărării din cauza incidentului din Marea Neagră.
Distrugătorul HMS Defender

“În urma încălcării graniței de stat a Federației Ruse de către un distrugător aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii, atașatul militar de la Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Anterior, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că Flota din Marea Neagră, împreună cu Serviciul de frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) au oprit încălcarea graniței de stat de către distrugătorul Defender al Forțelor Navale britanice, într-un raion din zona Cap Fiolent. Distrugătorul a intrat în apele teritoriale rusești pe o distanță de trei kilometri.

O navă rusească de patrulare din cadrul Serviciului de frontieră a executat foc de avertisment, iar un bombardier Su-24M a desfășurat bombardamente în direcția de deplasare a distrugătorului, după care nava britanică a părăsit apele teritoriale ale Federației Ruse.

Comentariul autorului: Incidentul din Marea Neagră s-a produs pe fondul pregătirilor din regiune pentru desfășurarea manevrelor Sea Breeze-2021.

G Ad:

Pe de altă parte, într-un context mai larg, se poate afirma că Federația Rusă este deranjată de implicarea din ce în ce mai puternică a Marii Britanii în Regiunea Mării Negre în general și în Ucraina în special.

În ultima perioadă, cooperarea militară dintre Ucraina și Marea Britanie a trecut la un nou nivel, îndeosebi în ceea ce privește Forțele Navale. Pe lângă prezența navală intensificată a părții britanice în regiune, trebuie remarcată și determinarea autorităților de la Londra de a sprijini Kievul pentru construirea unor baze navale în Marea Neagră și Marea Azov, precum și prin furnizarea de nave de luptă și auxiliare.

De asemenea, trebuie precizat faptul că, în ultimele luni, avioane de cercetare britanice îndeplinesc în mod constant misiuni de cercetare în proximitatea Peninsulei Crimeea.

În acest context, militarii ruși ar putea recurge la noi acțiuni provocatoare împotriva navelor și avioanelor britanice și din alte state membre NATO aflate în Marea Neagră, care pot să genereze incidente de genul celui din 23 iunie. Acestea au ca scop descurajarea forțelor NATO din regiune și îndepărtarea acestora de frontierele rusești.  

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Fregata britanică HMS Richmond a trecut prin Strâmtoarea Taiwan. China condamnă gestul: Acest tip de comportament are intenţii rele
SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro