Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atentat asupra ambasadorului american din Afganistan, dejucat de autorități
12 ian, 15:31
Autorităţile afgane au anunţat marţi că au dejucat o tentativă de atentat a organizaţiei Stat Islamic (SI) ce viza un important diplomat american aflat la post la Kabul, într-un context de creştere a numărului de atacuri ţintite în Afganistan, informează AFP.
Sursa foto: US Embassy Twitter

O celulă formată din patru membri ai SI ce plănuia asasinarea însărcinatului cu afaceri american Ross Wilson şi a unor înalţi responsabili afgani a fost destructurată în provincia Nangarhar (est), potrivit serviciilor de informaţii afgane NDS.

"Principalul asasin şi coordonator al celulei, Abdul Wahel, plănuia să-l asasineze pe ambasadorul american în Afganistan, precum şi anumiţi înalţi responsabili afgani", a informat NDS într-un comunicat. "Planul lor a fost dejucat odată cu arestarea lor", se adaugă în comunicat, fără alte detalii, transmite Agerpres.

Ambasada americană nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe subiect.

Wilson a condamnat mereu atentatele ţintite împotriva jurnaliştilor, personalităţilor politice şi apărătorilor drepturilor omului, asasinate devenite tot mai frecvente în Afganistan.

De câteva luni, capitala şi mai multe provincii afgane sunt pradă unei recrudescenţe a violenţelor, în pofida negocierilor de pace între talibani şi guvern, negocieri în curs din septembrie la Doha.

Chiar dacă SI a revendicat unele dintre aceste atacuri, Kabul şi Washington le-au imputat talibanilor înmulţirea atacurilor ţintite ce vizează membri ai societăţii civile, atacuri care au semănat teamă şi haos în Afganistan.

SI a revendicat mai multe atacuri sângeroase care au avut loc recent în Nangarhar, fostul său fief în Afganistan.

De asemenea, trei femei-soldat au fost ucise într-un atac nerevendicat care a avut loc marţi în Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro