Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China a simulat lupte de gherilă urbană într-o potențială invazie a Taiwanului
17 dec 2020 / 10:40
Armata de Eliberare a Poporului a efectuat exerciții în care a simulat lupte de gherilă urbană în cazul unui conflict militar împotriva Taiwanului.
Type 96, China. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Filmările publicate de televiziunea chineză CCTV evidențiază că luptele de gherilă urbană vor fi inevitabile în cazul unei potențiale invazii de către Armata chineză a insulei. În acest sens South China Morning Post citează un expert militar care precizează că într-un asemenea scenariu Taiwanul ar avea un avantaj întrucât armata sa e familiarizată cu geografia complexă a insulei.

Într-un material publicat de CCTV, în cursul săptămânii trecute, se pot observa tancuri principale de luptă Type 96 și vehicule de luptă pentru infanterie Type 04 (ZBD-04) ale Armatei de Eliberare a Poporului care au fost angajate într-un exercițiu în cadrul căruia au simulat operațiuni de luptă.  

 

China simulează lupte de gherilă urbană în cazul unei invazii a Taiwanului

 

Exercițiul a fost conceput pentru a simula lupta de gherilă în orașele din Taiwan, luptă inevitabilă în cazul unei posibile invazii ale insulei.

Un expert taiwanez în domeniul apărării a subliniat că simularea și antrenamentul pentru lupte de gherilă au devenit obiective principale pentru chinezi în ultimul timp.

Totodată, un alt expert militar din Hong Kong, Song Zhongping, în cadrul unui interviu, transmite că regimul de la Beijing este conștient că o invazie a Taiwanului va ridica numeroase provocări. Pe de altă parte, comentând subiectul, jurnalistul militar Chi Le-yi precizează că tancurile principale de luptă Type 96, care cântăresc 45 de tone, dar și vehiculele de luptă pentru infanterie Type 04, se pliază pe relieful geografic complex al Taiwanului, format din numeroase râuri, munți și podișuri.

CITEȘTE ȘI: Taiwanul investește masiv în Forțele Navale. O primă corvetă cu tehnologie stealth a intrat în serviciu și a fost demarată producția în masă

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro