Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României. Militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană „SKY GUARDIANS” au intensificat activitățile de instrucție
Apropiindu-se cu pași repezi de jumătatea etapei de pregătire pentru misiunea din Polonia, militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană „SKY GUARDIANS” au intensificat activitățile de instrucție, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor"
Complexe antiaeriene Gepard. Sursa Foto: Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor"
În săptămână anterioară, rachetiștii și artileriștii vrânceni au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice de nivel secție, care a avut ca scop testarea capacității de reacție și perfecționarea modului de soluționare a incidentelor create ce pot apărea pe câmpul de luptă.
Echipajele care încadrează complexele antiaeriene GEPARD au acționat întrunit în cadrul secțiilor de tragere, contribuind la consolidarea cunoștințelor, îmbunătățirea coeziunii de grup și a relațiilor de comandă-control la nivelul subunității.
Deviza „PUTERNICI ȘI RAPIZI” a Batalionului 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani, structura care generează Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, s-a dovedit a fi emblematică pentru dinamismul cu care s-au desfășurat activitățile pe terenul de instrucție.
Armata României a dislocat în premieră sistemul Gepard în afara teritoriului național, într-o misiune NATO în Polonia
Amintim că, la sfârşitul lunii octombrie 2020 un detașament format din 102 militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda și-au început misiunea de șase luni în Polonia, în cadrul Grupului de Luptă NATO dislocat în Bază militară Bemowo Piskie.
Odată cu preluarea misiunii, Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” a dislocat pentru prima dată în afara teritoriului național sistemul antiaerian Gepard din dotare, misiunile din rotațiile precedente fiind îndeplinite, pentru trei ani și jumătate, cu complexul antiaerian Oerlikon, care va fi readus în țară de detașamentul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Craiova, aflat la final de misiune în Polonia.
Dislocarea artileriștilor antiaerieni din Turda reprezintă cea de-a VIII-a rotație a contribuției României la prezenţa aliată înaintată (enhanced Forward Presence -eFP) a Alianței Nord-Atlantice în Polonia.
Armata României participă din anul 2017 cu un detașament de apărare antiaeriană la misiunea de consolidare a prezenţei înaintate întărite în nord-estul Alianţei, în cadrul Grupului de luptă NATO din Polonia condus de Statele Unite, conform deciziei asumate de România după Summit-ul NATO de la Varşovia.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News