Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concentrarea masivă a navelor de luptă rusești în Marea Neagră continuă. Încă două nave de desant au traversat Bosforul
18 apr, 10:51
Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând surse locale turcești, că, în seara zilei de 17.04.2021, navele mari de desant Kaliningrad și Korolev au traversat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în acvatoriul Mării Negre.
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Cele două nave, care aparțin Flotei ruse din Marea Baltică, se îndreaptă spre Sevastopol.

Anterior, tot sâmbătă, au intrat în Marea Neagră alte două nave mari de desant, Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, ale Flotei de Nord, venind din direcția Mării Mediterane.

De asemenea, reprezentanții militari ruși au anunțat că 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotilei din Marea Caspică au ajuns în Marea Neagră, unde vor participa la o serie de exerciții navale.

CITEȘTE ȘI: Fără precedent de la prăbușirea URSS: Rusia deține un număr record de nave de desant maritim în Marea Neagră

G Ad:

Comentariul autorului: Trecerea navelor de desant Kaliningrad și Korolev prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter de către utilizatori turci, care au publicat fotografii cu acestea.

De asemenea, pe Twitter, utilizatorul Radioskaner a publicată o hartă cu navele de luptă rusești aflate în prezent în Marea Neagră. Din aceasta rezultă că, în jurul Peninsulei Crimeea sunt dislocate aproximativ 20 de nave de luptă din cadrul Flotei din Marea Neagră, Flotei de Nord, Flotei din Marea Baltică și Flotilei din Marea Caspică.

2. -imagine fara descriere- (9e5bff5f-7c30-453e-9b30-624774690c61_72537400.jpg)

Probabil, în zilele următoare, acestea vor trece la desfășurarea unor activități comune de pregătire pentru luptă, în cooperare cu Aviația navală a Flotei din Marea Neagră și Aviația Operativ Tactică a Regiunii Militare Sud.

Activitățile militare ale Rusiei în Marea Neagră vizează afișarea forței și descurajarea unor acțiuni ostile din partea Ucrainei sau statelor membre NATO, într-o regiune aflată în centrul intereselor rusești.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro