Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consolidarea capacităţilor armatei albaneze. SUA oferă 29 vehicule militare de tip Humvee
26 Martie, 09:40
Statele Unite au furnizat 29 de vehicule noi de tip Humvee pentru a consolida capacitățile militare ale Albaniei, înainte de începerea exercițiului militar Defender Europe 21, desfăşurat în sud-estul Europei, a declarat miercuri Ministerul albanez al Apărării.

Ambasadorul SUA în Albania, Yuri Kim, a declarat că vehiculele fac parte dintr-un proiect prioritar pentru Statele Unite - de a ajuta la tranziția celui de-al doilea batalion de infanterie albanez de la un grup de luptă de infanterie ușoară la un grup de luptă de infanterie motorizată.

Albania, care este stat membru NATO, va începe să folosească vehiculele Humvee în timp ce găzduiește în această vară părți ale unor exerciţii multinaționale, desfăşurate ca parte a Defender Europe 21.

G Ad:

Defender Europe 21 este un exercițiu militar multinațional care va avea loc în Albania în această vară, iar Albania a fost aleasă pentru a găzdui o parte din manevrele militare, desfăşurate ca parte a acestui exercițiu militar . Va fi cel mai mare exercițiu militar realizat vreodată în sud-estul Europei și va arăta cu siguranță importanța Albaniei în regiune. 

Defender Europe, condusă de armata SUA, va aduna peste 30.000 de forțe multinaționale din 27 de națiuni pentru operațiuni aproape simultane în peste 30 de zone de antrenament. Echipamentele și personalul pentru exercițiu sunt deja în mișcare, în timp ce cea mai mare parte a activităților de instruire vor avea loc în luna mai. Exercițiul se va încheia în iunie cu redistribuirea forțelor și echipamentelor militare ale US Army.

SUA au furnizat anterior Albaniei trei elicoptere Black Hawk și vehicule Humvees . Tiran şi-a propus în ultimii ani să înlocuiască vechea tehnica militară cu echipamente militare care sunt în conformitate cu standardele NATO.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro