Detașamentul de Apărare Antiaeriană Ghepard execută un exercițiu de tip L.F.X (Foto)
Detașamentul de Apărare Antiaeriană, care va face parte din grupul de luptă pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în Nord – Estul Alianței din Polonia, execută un exercițiu de tip L.F.X. (exercițiu cu trageri de luptă).
Activitatea se desfășoară în cadrul Taberei de Instrucție și Poligonului de Trageri Sol-Aer „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia.
Aceste trageri au fost precedate de un program intens de pregătire și de executare a unei deplasări combinate: pe roți, pe calea aeriană și pe calea ferată, din garnizoana de dislocare la pace Turda la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia.
Scopul activităţilor îl constituie evaluarea nivelului de instruire atins de militari. La evaluarea făcută de specialiştii poligonului se urmăreşte modul în care sunt date comenzile, cum sunt căutate şi descoperite ţintele aeriene, cum sunt interceptate acestea şi care este rezultatul tragerii, a informat, duminică, Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de Brigadă Ion Bungescu".
Pe baza unor scenarii fictive, militarii au executat până acum mai multe trageri cu muniţie reală, cu complexul antiaerian Ghepard, asupra unor ţinte aeriene, atât ziua, cât şi noaptea.
O parte dintre militarii care vor pleca în misiune în Polonia au primit botezul focului chiar în Centrul de Instruire "General de Brigadă Ion Bungescu", iar alţii se pregătesc pentru prima misiune externă din cariera lor.
Comandantul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană Potaisa, locotenent colonel Marius Moroşanu, spune că misiunea din Polonia este una care produce multe provocări militarilor care vor face parte din detaşamentul de apărare antiaeriană destinat ca forţă înaintată şi consolidată NATO în Polonia, pentru că este prima rotaţie cu instalaţia Ghepard care se execută în această zonă, durata misiunii fiind de 6 luni, precizează sursa citată.
Pe parcursul activităţilor, specialiştii Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranţa tragerilor, evaluarea trupelor, cazarea şi masa militarilor.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News