Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Direcţiile franceze de contraspionaj suspectează că Rusia se află în spatele unei campanii de discreditare a vaccinului Pfizer
Direcţiile franceze de contraspionaj, din cadrul serviciilor de informaţii, derulează în momentul de faţă o investigaţie pentru a afla dacă Federaţia Rusă se află în spatele unei campanii de discreditare a vaccinului Pfizer în Franţa, după ce mai mulţi bloggeri – care redactau materiale pe subiecte medicale şi ştiinţifice – au primi e-mail-uri în care erau rugaţi să scrie articole care să semene îndoieli cu privire la cât de sigur şi eficient este vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech, a declarat un oficial francez de securitate, sub protecţia anonimatului, pentru The Wall Street Journal.
Propaganda rusă susține că vaccinurile occidentale te pot transforma într-o maimuță

Mai mulți bloggeri francezi au declarat public că au primit, ultimele zile, mai multe e-mail-uri de la o persoană care pretindea că lucrează pentru o firmă de marketing numită Fazze. E-mail-urile, dintre care unele au fost analizat de The Wall Street Journal, făceau trimitere la posibilitatea de a plăti sume de bani bloggerilor francezi care vor să realizeze materiale video pentru a le încărca pe YouTube, Instagram și alte platforme de socializare. 

Potrivit sursei citate, materialele video trebuiau să aibă o notă critică – să discrediteze mai mult – asupra vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care a fost cel mai utilizat vaccin în Franţa. 

Un blogger a declarat pentru televiziunea franceză că i s-au oferit 2.050 de euro (aproximativ 2.500 de dolari) pentru un videoclip.

Direcţiile franceze de contraspionaj suspectează că în spatele acestei campanii s-ar afla, deoarece acesta campanie de dezinformare este destul de similară cu cea pe care „Agenția de Cercetare a Internetului“ – cunoscută drept ”fabrica de troli” – a derulat-o în 2016 pentru a interveni în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA. Oficialii occidentali au declarat că aceste operațiuni reprezintă o încercare a Kremlinului de a submina încrederea publicului în instituțiile occidentale.

G Ad:

Kremlinul nu a răspuns acuzaţiilor care vin din partea Franţei, dar toată lumea se aşteaptă să nege, deoarece, anterior, a respins acuzațiile că Rusia a recurs la campanii de dezinformare împotriva vaccinurilor occidentale și a negat orice implicare în alegerile din SUA.

Compania de marketing Fazze le-a cerut bloggerilor să transmită afirmații false că rata mortalității în rândul persoanelor care primesc vaccinul Pfizer este de trei ori mai mare decât cele care primesc vaccinul AstraZeneca.

Léo Grasset, un blogger francez, a declarat că a primit e-mail-uri de la un angajat Fazze pe nume ’’Anton’’, care i-a trimis o listă cu aspecte pe care acesta trebuie să le abordeze în articolele sale.

Grasset precizează că toate informaţiile primite pe e-mail erau scrise în engleză, dar cu foarte multe greşeli.

Grasset a răspuns e-mail-ului, întrebând cine sponsorizează campania. Iar răspunsul pe care l-a primit de la aşa zisul ’’Aton’’ a fost: „Clientul preferă să rămână anonim”.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Volodimir Zelenski promite un ''răspuns puternic'' după tentativa de asasinare a consilierului său
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro