Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugătorul USS Porter și nava amfibie USS Mount Whitney, în portul Constanța. Fregata Mărășești s-a antrenat cu navele SUA și aliate
12 noi 2021 / 17:19
Şapte nave militare ale forţelor navale din România, SUA, Turcia şi Ucraina au participat, vineri, la un exerciţiu naval care s-a desfăşurat în apele internaţionale ale Mării Negre, în largul ţărmului românesc.
Distrugătorul american USS Porter, în Marea Neagră, în timpul exercițiului Sea Breeze 2020. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, Fregata "Mărăşeşti" (F-111), distrugătorul USS "Porter" (DDG-78), nava amfibie de comandament USS "Mount Whitney" (LCC-20) şi nava auxiliară USNS "John Lenthall" (T-AO-189) ale Flotei a VI-a a SUA, fregata "Yavuz" (F-240) din Turcia, nava de desant UKR "Olefirenko" (LSM-401) şi nava de patrulare UKR "Sloviansk" (PC-190) ale Ucrainei s-au antrenat, în comun, pentru consolidarea capacităţii de reacţie a NATO în Marea Neagră, prin aplicarea procedurilor standard de operare ale Alianţei pentru diferite situaţii de criză şi pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre forţele navale participante.

După încheierea activităţilor de instruire de pe mare, navele militare americane fac o escală în portul Constanţa până duminică, perioadă în care sunt planificate întâlniri ale comandantului Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Eugene H.Black III, cu oficiali militari români, mai precizează sursa citată.

Publicația noastră a relatat ieri că nave de luptă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează direct activitățile desfășurate de navele americane aflate în prezent în acvatoriul Mării Negre.

Tot în această săptămână Ministerul rus al Apărării a precizat că, în prezent, în acvatoriul Mării Negre se află distrugătorul purtător de rachete dirijate Porter, nava de conducere Mount Whitney și petrolierul John Lenthall din cadrul Forțelor Navale ale SUA.

Rușii denunță faptul în urmă cu câteva zile, două bombardiere de tip B-1B aparținând Forțelor Aeriene americane au survolat Marea Neagră, apropiindu-se la aproximativ 100 de kilometri de frontiera Federației Ruse. 

G Ad:

Navele americane au vizitat și Georgia, prilej cu care U.S. Navy și-a reiterat angajamentul pentru sprijinirea aliaților din Marea Neagră în contextul acțiunilor provocatoare și tot mai agresive ale Federației Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro