Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragorul Maritim 25 Lt. Lupu Dinescu a plecat în misiune NATO - Video
09 iul 2020 / 18:30
Dragorul Maritim 25 Lt. Lupu Dinescu a plecat azi din Portul Constanța pentru a se integra în cadrul grupării navale permanente a NATO SNMCMG2.

Nava militară românească va participa, alături de partenerii străini, la misiuni specifice în Marea Neagră, în scopul consolidării nivelului de securitate și stabilitate în sudul și vestul bazinului pontic. Bun cart înainte, camarazi! Misiune ușoară!, se arată în mesajul Forțelor Navale Române.

Nava are un deplasament maxim de 800 de tone, o lungime de 60,8 metri, o lățime de 9,54 metri și un pescaj de 2,7 metri. Este propulsată de două motoare ALCO V12 Diesel și poate atinge viteza maximă de 17 noduri. Are un echipaj format din 79 de marinari. Ca armament este echipată cu tunuri calibru 30 și 14,5 mm, rachete antiaeriene, tipuri de drăgi marine: de contact şi prin influenţă și sisteme de lansare a bombelor antisubmarin.

Alături de nava militară românească, din gruparea navală NATO vor face parte şi dragoarele maritime BGS "Priboy" (Bulgaria) şi HS "Aliakmon" (Grecia), precum şi vânătoarele de mine ITS "Gaeta" (Italia), ESPS "Tambre" (Spania) şi TCG "Edincik" (Turcia), iar misiunea comună a acestora va fi de consolidare a nivelului de securitate maritimă regională.

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" va participa, în perioada 14-17 iulie, şi la Exerciţiul multinaţional "Breeze 20", împreună cu alte nave ale Forţelor Navale Române şi ale partenerilor străini. Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi, pe timpul activităţilor pe mare, va avea ambarcat un echipaj format din 72 de militari (69 de bărbaţi şi trei femei).

Dragorul maritim 25 execută manevra de plecare din Portul Militar Constanța, pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO #SNMCMG2.

G Ad:

 

Citește și: Forțele Navale Române au predat părții elene comanda Grupării Navale NATO SNMCMG - 2

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro