Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Drone de atac de mici dimensiuni vor fi integrate pe echipamentul de luptă de nouă generație al militarilor ruși
01 oct, 18:56
Dronele de atac de mici dimensiuni, precum și roboții și exoscheletele vor fi integrate în echipamentul de noua generație pentru soldații Rusiei, a declarat comandantul Forțelor Terestre, generalul Oleg Salyukov, într-un interviu pentru Rossiiskaya Gazeta.
Echipament Ratnik

Cu puțin timp înainte, corporația rusă Rostec a anunţat că noua generație de echipament de luptă Sotnik, dezvoltată de una dintre subsidiarele sale, va încorpora micro-drone conectate cu un sistem de comandă automată la nivel tactic.

„Unul dintre proiectele actuale de cercetare și dezvoltare, desfășurat la cererea comandamentului Forțelor Terestre, are în vedere crearea unui echipament de luptă de nouă generație care să încorporeze elemente care să sporească abilitățile fizice ale personalului, cum ar fi camuflarea și exoscheletele speciale, integrarea de roboți de luptă și de sprijin, precum și de drone de recunoaștere și de atac de diferite clase", a mai spus Salyukov.

 

Imaginile proiectate direct pe vizorul căștii

 

Astfel de echipamente vor îmbunătăţi nivelul fiecărui soldat, vor facilita îndeplinirea misiunilor de luptă și vor minimiza efortului fizic cât și riscul de a își pierde viața.

Compania producătoare a spus că noua generație de echipament de luptă Sotnik, dezvoltată de una dintre subsidiarele sale - Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Ingineria Mașinilor de Precizie TasNIItochMash - va încorpora micro-drone, conectate cu un sistem de comandă automată la nivel tactic. Imaginile de pe camerele sale vor fi proiectate pe vizorul sau pe ochelarii de protecție ai căștii. Cu toate acestea, corporația nu a spus nimic despre planurile de integrare a dronelor de atac cu echipamentul de luptă de nouă generație.

 

Trei ani de cercetare


Cercetarea și dezvoltarea pentru noua generație de echipamente vor dura din 2020 până în 2023. În 2025, Sotnik este programat să înlocuiască Ratnik. Se așteaptă ca echipamentul de luptă Sotnik să vină cu muniții și arme complet noi, bocanci rezistenți la mine, un costum termic special care îl face pe soldat invizibil pentru senzorii cu infraroșu și un costum antiradar. Comenzile, hărțile terenului și alte informații cruciale vor fi afișate pe ochelarii electronici, transmite TASS.

Sotnik se preconizează că va fi cu 20% mai ușor decât Ratnik, care cântărește aproximativ 20 de kilograme. O altă calitate a acestui costum o reprezintă materialul electroactiv cromogen, capabil să schimbe culoarea echipamentului în funcție de teren și de mediu pentru a oferi un camuflaj cât mai bun. Pentru prima dată prototipul materialului a fost prezentat la forumul Army-2018.

Citește și: Ratnik 3 - „Soldatul viitorului”. Rusia prezintă componentele generației a treia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro