Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia: Şeful serviciului de contrainformaţii militare, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei
14 feb, 18:16
Şeful serviciului de contrainformaţii militare din Regatul Belgiei, Clement Vandenborre, a fost înlăturat din funcție din cauza suspiciunii de spionaj în favoarea Federaţiei Ruse, scrie ziarul belgian De Morgen . 

Publicaţia belgiană face trimitere la propriile surse, dar nu oferă informaţii clare despre relaţia șefului departamentului de contrainformații al Serviciului Belgian de Informații și Securitatecu (ADIV) cu Rusia. 

Vanderborre este suspectat că a distrus documente confidențiale

Biroul lui Vandenborre din cadrul Biroului de Informare şi Securitate din Belgia este sigilat, iar militarul este pus sub urmărire penală. Generalul belgian este suspectat de distrugerea nereglementată a documentelor confidenţiale într-un tocător din biroul său, mai precizează european-views.com

Sursele De Morgen consideră că suspendarea lui Vandenborre poate fi rezultatul unor lupte de putere din cadrul serviciului belgian de informaţii. În cadru serviciului creşte nemulţumirea faţă de şefii în vârstă.

Clemen Vandenborre a lucrat în contraspionaj timp de 40 de ani. Pe lângă aceasta, ar fi vorba despre confruntări interne între componenta de informaţii, cea de contrainformaţii miliare şi informaţii civile.

Până la finalizarea investigației interne, Clemen Vanderborough este în arest la domiciliu. Biroul său a fost închis din ianuarie. În același timp, Vanderborre neagă toate acuzațiile care i se aduc.

În ceea ce privește acuzațiile de spionaj în favoarea Rusiei, publicația menționează o scrisoare a unui ofițer belgian de contrainformații. În scrisoare se afirmă că, în timpul unei operațiuni speciale din Serbia în 2016, Clement Vanderborre a oferit unei femei din Serbia acces la informații confidențiale. Se presupune că femeia era agent dublu care lucra în favoarea Federaţiei Ruse.

În prezent, cazul de spionaj este investigat de procurorul federal belgian și de comisia care supraveghează serviciul de informații.Ştiri Recomandate

Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
Ameninţări Hezbollah: Benjamin Netanyahu susţine că 'nu este impresionat'
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale