Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Belgia: Şeful serviciului de contrainformaţii militare, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei
14 feb 2019 / 18:16
Şeful serviciului de contrainformaţii militare din Regatul Belgiei, Clement Vandenborre, a fost înlăturat din funcție din cauza suspiciunii de spionaj în favoarea Federaţiei Ruse, scrie ziarul belgian De Morgen . 

Publicaţia belgiană face trimitere la propriile surse, dar nu oferă informaţii clare despre relaţia șefului departamentului de contrainformații al Serviciului Belgian de Informații și Securitatecu (ADIV) cu Rusia. 

Vanderborre este suspectat că a distrus documente confidențiale

Biroul lui Vandenborre din cadrul Biroului de Informare şi Securitate din Belgia este sigilat, iar militarul este pus sub urmărire penală. Generalul belgian este suspectat de distrugerea nereglementată a documentelor confidenţiale într-un tocător din biroul său, mai precizează european-views.com

Sursele De Morgen consideră că suspendarea lui Vandenborre poate fi rezultatul unor lupte de putere din cadrul serviciului belgian de informaţii. În cadru serviciului creşte nemulţumirea faţă de şefii în vârstă.

Clemen Vandenborre a lucrat în contraspionaj timp de 40 de ani. Pe lângă aceasta, ar fi vorba despre confruntări interne între componenta de informaţii, cea de contrainformaţii miliare şi informaţii civile.

Până la finalizarea investigației interne, Clemen Vanderborough este în arest la domiciliu. Biroul său a fost închis din ianuarie. În același timp, Vanderborre neagă toate acuzațiile care i se aduc.

În ceea ce privește acuzațiile de spionaj în favoarea Rusiei, publicația menționează o scrisoare a unui ofițer belgian de contrainformații. În scrisoare se afirmă că, în timpul unei operațiuni speciale din Serbia în 2016, Clement Vanderborre a oferit unei femei din Serbia acces la informații confidențiale. Se presupune că femeia era agent dublu care lucra în favoarea Federaţiei Ruse.

În prezent, cazul de spionaj este investigat de procurorul federal belgian și de comisia care supraveghează serviciul de informații.Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Submarin din clasa Kilo, remorcat în Iran. Experții pun la îndoială capabilitatea navei (Video)
Ambasadorul rus la Chișinău: Rusia nu dictează politica R. Moldova, dar își va apăra mereu propriile interese
Brazilia a început oficial producția de aeronave Gripen
Violențe pe străzile Serbiei. Președintele Vucic acuză că ''ofiţeri de informaţii'' regionali sunt în spatele revoltelor (Video)
Al Jufra Air Base. Sursa foto: CSIS.org
EXCLUSIV
Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group
Trageri reale asupra unor ținte aeriene și terestre cu sistemul Gepard. Militarii români au fost evaluați (Foto)
Fabrică ilegală de mitraliere, lângă Timişoara. Un cetatean irakian producea arme semiautomate (Video)
Iranul anunță că va consolida apărarea aeriană a Siriei pentru ca aceasta să poată face față Israelului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro