Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Exercițiul militar ruso-sârb "Scutul Slav'' se va desfășura anual
14 noi 2019 / 12:10
Exercițiul comun ruso-sârb de apărare antiaeriană "Scutul Slav" va deveni un eveniment care se va desfășura anual, a declarat, pe 10.11.2019, în timpul unei emisiuni a postului de radio Ecoul Moscovei, comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă ale Federației Ruse, Iuri Grekhov, precizează publicaţia Uawire.org.

Comandantul a menționat că, atât Rusia, cât şi Serbia, în prezent, iau în considerare numeroase opțiuni pentru desfăşurarea de exerciții comune. O astfel de opțiune ar fi efectuarea unor exerciții anuale, dar alternarea țării gazdă, adică un an în Rusia, următorul în Serbia. Cu toate acestea, sunt posibile și alte formate de desfăşurare a exerciţiilor militare.

,,Anul viitor intenționăm să efectuăm exerciții nu numai cu trageri cu sistemele antiaeriene asupra unor ținte terestre, ci și cu lansări de rachete antiaeriene dirijate asupra unor ținte reale, pe care le vom aduce cu noi și le vom lansa", a explicat Grekhov.

În acest an, exercițiul comun ruso-sârb ,,Scutul Slav'' a fost planificat pentru prima dată și a fost executat în două etape. În prima etapă, desfășurată pe teritoriul poligonului Ashuluk, militarii din cele două țări au efectuat teste ale sistemelor de rachete antiaeriene S-400 și a complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Ofițerii sârbi din cadrul Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană s-au pregătit intensiv pe simulatoare ale acestor sisteme la Centrul de instrucție din Gatchina.

A doua etapă, s-a desfășurat pe teritoriul Bazei Aeriene Batajnica din Serbia, unde Rusia a adus sisteme S-400 și Pantsir-S. Militarii din cele două state au desfășurat activități de apărare a obiectivelor militare și infrastructurii civile împotriva unor atacuri aeriene. Complexele Pantsir-S au executat trageri de luptă, în timp ce complexele S-400 numai lansări electronice de rachete.

Apariția sistemelor de rachete antiaeriene S-400 aproape de centrul Europei a atras atenția NATO. Astfel, avioane de cercetare ale Alianței au executat, timp de câteva zile, zboruri în proximitatea granițelor Serbiei, în scopul urmăririi exercițiilor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Coliziune între două avioane. SUA pierde încă un avion F-35 (Foto)
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Geoană: Un atac cibernetic împotriva unui aliat poate activa Articolul 5 al NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro