Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Exercițiu britanico-japonez în Golful Aden
07 sep, 10:09
Potrivit unui mesaj postat pe Tweeter de NavyLookout pe 6 septembrie 2020, fregata britanică HMS Argyll F231 a condus în Golful Aden un exercițiu naval executat împreună cu distrugătorul japonez Takanami. 

Nu este pentru prima dată când fregata britanică se află departe de casă. HMS Argyll din clasa Duke a fost desfășurată pentru operațiuni și în 2018 și în 2019 în Orientul Îndepărtat și în Golful Arabiei ca prima navă de război echipată cu racheta Sea Ceptor, transmite navyrecognition.

Clasa Duke este o clasă de fregate construite pentru Royal Navy. Concepute inițial pentru războiul antisubmarin în Atlanticul de Nord, fregatele din clasa Duke și-au dovedit versatilitatea atât în misiunile de război, cât și în operațiunile de securitate maritimă pentru menținerea păcii din întreaga lume. În prezent, 13 fregate din această clasă se află în serviciul Royal Navy, iar alte trei nave au fost vândute marinei chiliene.

HMS Argyll este înarmată cu rachete Sea Wolf (rază de acțiune 1-10 km) și rachete Sea Ceptor, rachete anti-navă Quad Harpoon, torpile Ray, două tunuri automate DS30M Mk2 calibru 30 mm și patru mitraliere de uz general.

 

Distrugătorul Takanami este o clasă de distrugătoare construită de Mitsubishi Heavy Industries și IHI Corporation între anii 2000 și 2004. Conform site-ul Naval-Technology, distrugătoarele din clasa Takanami sunt echipate cu rachete sol-aer lansate vertical Evolved Sea Sparrow și RUM-139 VL ASROC (rachete antisubmarine). Tot pentru lupta antisubmarin distrugătorul folosește torpile ASK Mk46. Nava are și tun Oto Melara 3 de calibru 127 mm. Pentru apărarea aeriană apropiată, pentru apărarea împotriva rachetelor anti-nave și a aeronavelor cu zbor la mică altitudine sunt folosite două sisteme de arme Phalanx 20mm (CIWS).  

Citește și: Un distrugător de un miliard de lire sterline al Royal Navy este tras la țărm de patru ani din cauza „problemelor”

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro