Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele ruse din cadrul Flotei Mării Negre au început exerciții în Marea Neagră
05 iul, 19:02
Rusia a început manevre militare în Marea Neagră. Un grup naval al Flotei Mării Negre, format din  10 nave de luptă, inclusiv platforme purtătoare de rachete Kalibr, desfășoară activități de pregătire pe mare, pe fondul manevrelor NATO-Sea Breeze-2019.

,,La exerciții participă 10 nave de luptă ale FRMN. Între acestea se află navele mari de desant Azov și Cezar Kunikov, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh, precum și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets, Naberezhnye Chelny și R-60", se arată în comunicatul de presă al serviciul de presă al marinei ruse, potrivit remnmilitaryblog.com.

Potrivit reprezentanților FRMN, în exerciții sunt implicate navele care monitorizează activitățile forțelor NATO participante la exercițiul Sea Breeze-2019, desfășurat în partea de nord-vest a Mării Negre.

,,În prezent, echipajele navelor desfășoară elemente de navigație comună și manevrare de luptă în poligoanele navale, precum și de schimbare a formațiunilor și a ordinii de marș", au precizat reprezentanții FRMN.

,,În etapa finală a exercițiilor, în poligoanele de pregătire pentru luptă ale FRMN, navele vor executa trageri de artilerie și lansări de rachete asupra unor ținte navale și aeriene", a anunțat departamentul FRMN.

Orekhovo-Zuevo este o navă mica purtătoare de rachete, Proiect 21631, clasa Buian-M. Nava este dotată cu opt rachete de croazieră de tip Kalibr.

Ştiri Recomandate

Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
Ameninţări Hezbollah: Benjamin Netanyahu susţine că 'nu este impresionat'
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale