Cel mai nou avion de vânătoare al Forțelor Aeriene SUA, Boeing F-15EX, a fost numită oficial Eagle II, într-o ceremonie care a avut loc ieri la Baza Aeriană Eglin din Florida.
Cel mai nou avion de vânătoare al Forțelor Aeriene SUA, Boeing F-15EX, a fost numită oficial Eagle II, într-o ceremonie care a avut loc ieri la Baza Aeriană Eglin din Florida.
Potrivit unor date informative pe care Leonardo le-a transmis către DefenseRomania, compania e gata să ofere României elicoptere militare multirol. Leonardo va veni cu două propuneri: AW149 și AW139M.
O nouă dronă Heron-1 a Bundeswehr s-a prăbușit în Afganistan. Acesta este al doilea eveniment de acest gen în mai puțin de șase luni.
O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 8 aprilie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni-Timișoara-München-Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de pe aeroportul din Timișoara, a unui pacient care a suferit arsuri.
Un avion de vânătoare MiG-31 al Flotei Nordului a interceptat un avion de recunoaștere Falcon 20 al Forței Aeriene Norvegiene care zbura peste Marea Barents, a informat Centrul de Control al Apărării Naționale din Rusia.
Danemarca a primit primul avion F-35, cu indicativul L-001, în timpul unei ceremonii care a avut loc la Baza Aeriană Fort Worth, Texas.
Un avion NF-5 al celebrei echipei de acrobaţie aeriană Turkish Stars a Forțelor Aeriene Turce s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Konya din Turcia.
Un bombardier strategic de tip B-52H nu a reușit să lanseze o rachetă hipersonică în cadrul unui test aștetat cu interes de SUA în această săptămână. Incidentul reprezintă un eșec în programul hipersonic, dar americanii văd partea bună a lucrurilor precizând că au de învățat din cele întâmplate.
India a semnat un contract uriaș pentru avioane de vânătoare Rafale, dar o anchetă jurnalistică a presei franceze a dat naștere unui scandal de corupție la Paris.
Pe 4 aprilie, în dotarea Escadrilei 122 (”Nachson”) a intrat o nouă aeronavă - ”Oron”, care asigură Forțelor Aeriene ale Israelului (IAF) capabilități fără precedent de culegere informații, supraveghere și recunoaștere, se precizează într-un comunicat de presă al IAF.
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 04.04.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că militarii ruși au testat în Siria “o tehnologie unică” de conducere a dronelor tactice de atac de tip Inokhodets (Orion) asupra obiectivelor teroriștilor, prin utilizarea complexului portabil de cercetare, conducere și comunicații Strelets-M.
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 02.04.2021, mijloace americane de cercetare aeriană au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea.
US Navy a acordat companiei Boeing un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru producția a 11 avioane P-8A Poseidon.
Tensiunile dintre Grecia și Turcia cu privire la disputa din apele Mediteranei de Est păreau să cunoască un moment de relaxare, mai ales după o serie de întrevederi între înalți diplomați ai celor două state membre NATO.
Miercuri, 31 martie, detașamentul Forțelor Aeriene Spaniole, dislocat în România, de la începutul lunii februarie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană Întărită.
Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au lansat în ultimii ani mai multe drone kamikaze, precum și rachete balistice și de croazieră, asupra unor ţinte din Arabia Saudită. Recent, analiştii OSINT ai publicaţiei The Drive au analizat imaginile cu interceptarea şi doborârea unei drone kamikaze, lansată de rebelii houthi, de către un avion F-15 al Arabiei Saudite.
Pe 29 martie, două avioane rusești de patrulare maritimă și de luptă antisubmarin Tu-142 au testat eficiența Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) intrând în Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene (ADIZ) din Alaska.
NATO anunță că în cursul zilei de 29 martie 2021 avioanele de vânătoare ale Alianței au fost nevoite să se ridice de 10 ori de la sol pentru a intercepta bombardiere și avioane de luptă ale Federației Ruse, o frecvență neobișnuit de ridicată.
O anchetă a ONU a ajuns la concluzia că o lovitură aeriană a armatei franceze în Mali în luna ianuarie a provocat moartea a 19 civili adunaţi pentru o nuntă, printre victime nefiind numai jihadişti, aşa cum Parisul a afirmat până acum, se menţionează în raportul consultat de AFP.
Azi, la Baza Aeriană Neuburg din Germania a avut loc un amplu exercițiu de alarmare de tip Elephant Walk.
O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marţi o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Iaşi - Graz - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, al unui pacient care a suferit arsuri.
SR-71 Blackbird al SUA, retras din activitate în 1998, rămâne și azi cel mai rapid avion din lume. Au fost construite doar 32 de avioane de recunoaștere SR-71 Blackbird iar niciunul nu a fost doborât vreodată, deși Coreea de Nord a lansat o rachetă către un aparat.
Departamentul pentru informare și comunicare în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 29.03.2021, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au zburat deasupra Mării Barents și Mării Norvegiei.
Sosirea în România a celei de-a şaptesprezecea aeronave F-16 Fighting Falcon reprezintă momentul în care se încheie etapa de achiziţie şi începe o nouă etapă, de operaţionalizare şi modernizare a primei escadrile de avioane multirol de generaţia a patra, arată, pe pagina sa Facebook, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
Ungaria și-a luat rămas bun de la ultimul elicopter Mi-8T. După 52 de ani de utilizare, Forțele Armate Maghiare au retras din serviciu elicopterele de transport Mi-8.
Forțele Aeriene Române și-au completat escadrila de F-16 după ce săptămâna trecută cel de-al 17-lea avion de vânătoare a ajuns în țara noastră din Portugalia.
Baza 86 Aeriană 'Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă', din Borcea, a găzduit, luni, ceremonia de recepţia şi intrare în dotarea Forţelor Aeriene Române a ultimei aeronave F-16 Fighting Falcon din lotul de cinci care completează Escadrila 53 Vânătoare.
O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române execută luni o misiune de asistenţă umanitară internaţională în sprijinul Republicii Moldova, în contextul pandemiei COVID-19, pentru transportul a 1,5 tone de echipamente de protecţie sanitară, informează un comunicat al MApN.
Ucraina intenționează să achiziționeze 6-12 avioane de luptă, în perioada 2023 – 2025, pentru a începe activitățile de testare și evaluare operațională și pentru a organiza pregătirea personalului. Ulterior, până în 2030, vor mai fi cumpărate încă 30 de aeronave.
În timpul Războiului Rece sovieticii au produs mii de MiG-21, avioanele fiind printre cele mai eficiente în perioada respectivă.